reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy to ciąża??? Objawy bardzo wczesnej ciąży

Jak czytam Wasze komentarze to aż mam ciarki.. współczuję.. tyle czasu męki, bo to nic przyjemnego. Ale czego się nie zniesie dla dzidziusia :) Czyli w sumie nie mam co się bać skoro i tak to co mam to jedynie kropla w morzu.. oby tak pozostało :) A jak sobie radziłyście? Słyszałam że herbata z imbirem jest dobra, ale nigdzie nie mogę jej znaleźć :( Mięty wolę nie pić za dużo (w średniowieczu duże ilości naparu z mięty były stosowane jako środek poronny), mięta podobno rozluźnia - w tym także mięśnie, no i różnie mogłoby być. Więc co jeśli nie herbatka ani nie mięta?:confused:

reklama
Jak czytam Wasze komentarze to aż mam ciarki.. współczuję.. tyle czasu męki, bo to nic przyjemnego. Ale czego się nie zniesie dla dzidziusia :) Czyli w sumie nie mam co się bać skoro i tak to co mam to jedynie kropla w morzu.. oby tak pozostało :) A jak sobie radziłyście? Słyszałam że herbata z imbirem jest dobra, ale nigdzie nie mogę jej znaleźć :( Mięty wolę nie pić za dużo (w średniowieczu duże ilości naparu z mięty były stosowane jako środek poronny), mięta podobno rozluźnia - w tym także mięśnie, no i różnie mogłoby być. Więc co jeśli nie herbatka ani nie mięta?:confused:

mi niestety nic nie pomagało :) ale tak jak napisałaś dla dzidziusia zrobi się wszystko, teraz jest lepiej i mogę spokojnie odpoczywać w domu, i odbić sobie te 4 miesiące męczące...a co do tego co może ci pomóc to w Piotrze i Pawle są herbatniki imbirowe, zjedz sobie takie herbatniki albo jakies inne ciastka, wafle lub kromkę suchego chleba przed wstaniem z łóżka i powinno pomóc na poranne mdłości i też w ciągu dnia jak cie złapią:) możesz też imbir lub przyprawę z imbiru dodawać do potraw czy innych napojów,pij dużo niegazowanej wody też pomaga, jedz często ale w małych ilościach i powoli, szklanka mleka podobno tez pomaga jak sie wypije :) no i oczywiście unikaj zapachów, które wywołują u ciebie poczucie że jest ci niedobrze, ja przez ten okres nic nie smażyłam ani nie robiłam sobie do jedzenia, mąż musiał mi wszystko podawać bo mnie na widok i zapach mdliło więc jak masz możliwość to unikaj drażniących zapachów. I wietrz sobie mieszkanie często to też mi pomagało :)

gosianati

a jakie teraz będziesz robić badania? Ja w ogóle nie mam pojęcia o badaniach, nie wiem co i kiedy się robi, także jak coś opowiadaj - bardzo cenna wiedza :)

Ostatnia edycja:
Hej witam Was Wszystkie. Czy obnizona miednica, bolace piersi i bole podbrzusza i jajnikow po obu stronach mogą być objawami ciąży?

okres miaam opozniony o jakies 2 tygodnie ale moglo to byc spowodowane antybiotykoterapia. Okres byl sabszy i krotszy, od zakonczenia caly czas bola mnie jajniki. oprocz tego jestem bardzo senna i zmeczona, w ustach mam kwasny posmak i mycie ,plukanie nie pomaga. Strasznie sie denerwuje.choc bylabym strasznie szczesliwa. obecnie mieszkam za granica i z powodow finansowych nie moge tego skonsultowac z ginekologiem. czesto boli mnie glowa , ale nie mam nudnosci. za to apetyt bardzo mi sie poprawil.

reklama
jeszcze na kilka dni po okresie mialam dziwne plamienie, takie jasno brazowo-bordowe nigdy wczesniej mi sie to nie zdarzylo. no i bol piersi bardzo uciazliwy. nie moge lezec na brzuchu.Aktualnie doszedlokropny bol plecow odcinka ledzwiowego, nie mogam wstac z fotela.

Do góry