reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy to ciąża??? Objawy bardzo wczesnej ciąży

Hmm cieżko mi powiedzieć czy jesteś w ciazy ...wiesZ nie chce cię łudzić bo potem możesz sie rozczarować...oczywiście ja ci życzę abyś była w ciazy :) :tak: Po tym co piszesz tzn po zmianie smaku w ustach i o bólu jajników wynika ze mogłabys byc w ciąży.poza tym krótszy okres i tylko plamienia tez pozostawiają do myślenia ;) objawy które jak najbardziej opisujesz wskazują na ciaze.a kiedy teraz powinnaś dostac okres? Moze dobrze by było jakbyś w dniu okresu zrobiła test.tak by było najlepiej :) a gdzie jesteś ? Czyżby w Anglii ? :rofl2:

reklama
nie w Norwegii. Ginekolog to duzy wydatek ale sie z nim zmieze. okres powinnam dostac za 2 tygodnie , po dokladnych ogledzinach na sutkach zauwazyam biae kropki takie krostki i zdaje mi sie ze gdziesz czytalam ze to tez moze zaliczyc sie do objawow. te jajniki mnie dobijaja, nie jestem pewna w jakiej ilosci srodki przeciwbolowe moge zazywac, dzieki serdeczne za odpowiedz,pozdrawiam

No niestety ginekolog dużo kosztuje jeśli juz mówimy o tym prywatnym.tez mieszkam za granica wiec wiem cos o tym :) co do kropeczek to one tez jak najbardziej wskazują na ciaze ..sa to gruczoły ktore przygotowują sie do swojej roli.ja pamietam w pierwszej ciazy tez tak miałam i miałam duże uwidocznione żyły na całych piersiach i od piersi aż w gore...miałam spuchniete nie sutki a wokół nich!!!!! Jakby mnie pszczoły porzadlily Hahaha ..co do jajników to bola na początkach ciazy..ja czekałam na okres i czekałam ale go nie dostałam..miałam tez szklisty oczy :) boli cię bo więzadła sie rozciągają.zaciskam kciuki i daj znać co i jak.im więcej nas bedzie tym lepiej nie.zreszta w weekend nigdy tu nikogo nie ma..ja tylko jestem a reszta pewnie sie leni na kanapie ihihi :) ;-)

Aaaaa i jeszcze jedno !!! Co do środków przeciwbólowych staraj sie zażywać cos co byś mogła zażywać w ciazy ( wiesz lepiej uważać z tabletkami w czasie ciazy) i dmuchać na zimne :)

gosianati

a jakie teraz będziesz robić badania? Ja w ogóle nie mam pojęcia o badaniach, nie wiem co i kiedy się robi, także jak coś opowiadaj - bardzo cenna wiedza :)

a więc takie ogólne dostałam skierowanie na krew, mocz i glukozę. musze iść jutro na czczo i to mnie martwi bo jak budzę się rano musze zaraz coś zjeść, bo jak nie to wymiotuję. gumy żuć mi nie wolno a myślałam że się poratuję. niestety.. nie wiem jak dam rade. dostałam też skierowanie na hiv, toksoplazmozę i coś jeszcze ale daruję sobie bo raz że to płatne badania i całość kosztuje 230zł i mnie na to nie stać to w sumie nie potrzebuje, nie jestem jakoś zagrożona wirusem hiv bo od lat mam jednego partnera który się bada w pracy więc jesteśmy zdrowi a zwierząt nie mamy... więc zostaję tylko przy ogólnych badaniach.

reklama
No niestety dziewczyny mają rację - tokso można zarazić się wszędzie + bakteria może być również w pożywieniu.. Podstępna ta bakteria :/ Ja tokso miałam badaną w listopadzie i wyszło mi że mam przeciwciała ale nie jestem zarażona, czy jakoś tak.. , więc chyba to badanie będzie wciąż ważne (?) morfologie też mam sprzed tygodnia, jedynie co glukozę no i hiv, ale też w sumie jestem pewna, że go nie ma :) mimo wszystko jak trzeba będzie to zrobię, choćby dla spokojności :p
A badania prenatalne każda kobieta wykonuje czy to jedynie po skierowaniu lekarza? Czytałam trochę o tym, oczywiście jak każda ciężarna boję się, aby dziecko było zdrowe no i słyszałam, że te badania wykluczają lub potwierdzają rózne choroby genetyczne. Nie wiem niestety na czym one polegają, czy sa płatne itd.. Jak to jest?;-)

Do góry