reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy to ciąża??? Objawy bardzo wczesnej ciąży

Dzieki za odp. hmm ale te testy rozbilam w ostatni dzien plamienia i w kolejnych dniach po plamieniu...sama juz nie wiem..a ciaza by byla wpadka ale cieszylabym sie:)

reklama
No to jakbyś sie cieszyła to najważniejsze :) faktycznie jest szansa ze jesteś w ciazy!! Tymbardziej ze stosunek był w grudniu.ja w pierwszej ciazy jak juz w niej byłam miałam okres normalnie był obfity ale za to trwał krócej !!! I o niczym nie wiedziałam i wiec to mi dało do myślenia .plamienia czy normalny okres często myła kobiety i myślą ze nie Sa w ciazy.ale jeśli kobieta zna swoje ciało i okres był normalny a potem cos sie zmienia wiec jest podejrzenie.mysle ze byłabys teraz gdzieś w drugim tyg co..? Co do sluzu z krwią to mogło to byc zagniezdzenie ja tak miałam przy pierwszej ciazy ze na majtkach zauważyłam dwu milimetrowa plamke krwi.i to było zagniezdzenie.to co juz ci gratulować :) :tak:

hmmm ale to mozliwe ze to wszystko sie tak opoznilo i dopiero teraz nastapilo zagniezdzenie? a z gratulacjami lepiej poczekac:) jak bede pewna to dam znac:) jeszcze raz dzieki:)

Najlepiej powtarzać test co kilka dni, aż w końcu wyjdzie :tak: opóźnienie jest zawsze możliwe - stres, pogoda, zmiana diety.. wszystko ma wpływ.

A u mnie się zaczynają bóle głowy, nudności połączone z uderzeniami gorąca w środku, bóle brzucha i okropne zmęczenie.. nie wiem czy to na taką skalę aż jest normalne, bo do mniej więcej 15 nie mogę patrzeć na jedzenie a podróż busem to dla mnie katorga - zaciskam usta byleby nie zwrócić śniadania :dry:

O kurcze! Wspolczuje i zazdroszcze wytrwalosci, naprawde! W ogole zawsze uwazalam ze te nudnosci i wymioty przy ciazy przebiegaja jakos delikatniej a tymczasem odczuwam je tak jakbym sie zatrula :/ dzieki Bogu ze poki co mnie to jedynie straszy i nie zwracalam nic, ale nie chwale dnia przed zachodem bo musze chodzic do pracy i nie wzbudzac podejrzen.. :p a bole glowy tez mialyscie w ciazy?

u mnie jest teraz 9 tydzień i mam takie coś od jakiegoś czasu że jak wstaje rano to jest mi tak jakoś niedobrze, musze coś zjeść to przechodzi... niebawet na badania idę to dopiero będzie męczarnia bo nie wiadomo ile bede msiała czekać chyba zapakuję kanapki w torbę jak już będzie po :)

Ja rano jak otwieralam oczy to już wymiotowalam!!! Czasem już nawet sobie miskę przygotowywałam..w nocy też wymiotowalam że się aż ze snu te wymioty mnie wybudzaly..śmiać mi się chce bo biegalam do łazienki czasem to aż haftowalam do zlewu albo w okolicach kibelka jak nie zdążyłam.codziennie miałam coś do sprzątania :( ojj mówię wam.mój mąż jak rano pił kawę to mi smierdziala mokrym psem ;) a ja już z sypialni czułam-taki wech miałam..no i oczywiście przy tym wymioty!! Wszystko mnie draznilo nawet parfumy..nawet jak ktoś był spocony w supermarkecie to na odległość czułam. Teraz jest mi wesoło jak o tym pisze ale uwierzcie cierpiałam bardzo z tymi wymiotami,żyć mi się nie chciało :(

reklama
ja miałam podobnie jak Carmen wymiotowałam po wszystkim wodzie mięcie, jedzeniu, miałam mdłości, było mi niedobrze i czułam się fatalnie do 4 miesiąca, przeszkadzały mi zapachy, wszystko mi śmierdziało, myślałam, że nie wytrzymam, płakałam i brakowało mi sił, 4 mc wycięte z życiorysu,nie mogłam chodzić do pracy, nie miałam siły nigdzie chodzić ... a teraz jestem w połowie 5 miesiąca i jest ogromna poprawa, ale nadal zdarzy mi się zwymiotować, mam zawroty głowy jak jestem na zakupach, jestem zmęczona, muszę dużo odpoczywać w ciągu dnia, boli mnie głowa i nie czuję przypływu energii, jestem z tych mamusiek ci czują się źle całą ciążę :)

Do góry