reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy to ciąża??? Objawy bardzo wczesnej ciąży

reklama
6 tydzien;-]milusio;-]
umnie 7 lub 8 tydzien....tak sie zastanawiam bo lekarz mi powiedzial,ze termin ustali przy nastepnej wizycie....sama niewiem dlaczego....dlatego,ze zawczesnie teraz na ustalanie terminu??
a tak na marginesie....mdlosci nie opuszczaja mnie...nie podoba mnie sie to;-[
musze mierzyc rano i wieczorem cisnienie i zapisywac ,potem musze pokazac lekarzowi,jestem nadcisnieniowcem i dlatego....bralam przed ciaza codziennie rano 2 tabletki na cisnienie....teraz musialam odstawic je i zobaczymy czy nie bede musiala brac czegos na wysokie cisnienie,ponoc wedlug lekarza w czasie ciazy jest tylko jeden lek ktory mozna brac wrazie wysokiego cisnienia....mam nadzieje ze nie bede musiala go brac....

W 4 tyg. USG potwierdziło pęcherzyk ciążowy, nawet bardzo dobrze widoczny :) Obecnie mam 2 zdjęcia USG, teraz 3 tyg. odpoczynku do następnego :) kontrolnie czy wszystko w porządku,

ja robiłam pierwsze usg w 9 tyg. i jak zobaczyłam to maleństwo to sie popłakałam :-) zreszta widac na zdjęciu po lewej jak slicznie widac dzidzie :):-D

Kobitki, jak myslicie, jestem w ciąży czy nie? pomóżcie mi to wyliczyć.. @ zaczęła mi się 5 maja, a skończyła 9 maja. I 9.05 w nocy, później 10.05, 11.05 i 12.05 kochalam sie ze swoim narzeczonym. Dodam że moje cykle zwykle trwają 25 dni. Jest mozliwe ze doszło już do zapłodnienia?

Największa szansa poczęcia: 16-5-2009

Kolejne maksimum:
10-6-2009

Data trzeciej szansy:
5-7-2009

Obecnie szanse są:
bardzo duże, 10. dzień cyklu

Tyle mówi kalkulator,

Ostatnia edycja:
jestem w 4 tc dziś rano się zaniepokoiłam bo zauważyłam tak jak Monia12b śluz brązowo czerwonawy czy to normane? dajcie znać bo strasznie się martwię

witam,
Jestem młodą mamą i jest to moja pierwsza ciąża, Mam 18 lat. W czwartek( dwa dni temu) robiłam test i wyszedł pozytywny. Od 11 dni bardzo boli mnie prawy jajnik i częściej zaczęłam biegać do łazienki, a od wtorku pojawiły się mdłości i bardzo przeszkadzają mi zapachy, głównie słodkie. Odrzuca mnie od czekolady, gdzie kiedyś potrafiłam zjeść całą tabliczkę na raz. Ciężko wytrzymać cały dzień bez snu, nawet jeśli w nocy śpię dość długo. Okres również się spóźnia już 1,5 tygodnia. Dlatego sądzę, że test się nie pomylił i faktycznie jestem w ciąży. Martwi mnie jednak bardzo fakt, iż cały czas boli mnie ten prawy jajnik a poza tym cała prawa strona podbrzusza jest opuchnięta. i twarda. Czy to normalne? Czytałam o przypadku młodej kobiety, u której zarodek zagnieżdżył się w jajowodzie zanim dotarł do macicy. Boje się, że i u mnie tak może być. Czy któraś z Was miała podobnie na początku ciąży tylko jedną stronę opuchniętą? W poniedziałek idę do lekarza, ale do poniedziałku jeszcze 2 dni... A ja już się bardzo denerwuję. Z góry dziękuję za pomoc.

Miałam bardzo zbliżone objawy do Twoich, zwłaszcza ,gdy spóźniała się pierwsza @, również bolał mnie jajnik (raz jeden ,raz drugi), i wrażenie napuchnięcia brzucha, dla potwierdzenia musisz udać się do lekarza.

Ale wydaje mi się ,że za dużo się naczytałaś o ciąży pozamacicznej bo w tak wczesnej fazie ciąży nie powinnaś mieć żadnych jej objawów, (rozmawiałam na ten temat z Dżinem), Wszystko wyjaśni USG, wiec nie czytaj za dużo ....

Pamiętaj, każda z Nas jest inna i każdej z Nas ciało reaguje inaczej na ciążę.

Idz do Dżina.

Pozdrawiam,

reklama
KROPELKA - dużo zależy od autosugestii jeżeli będziesz żle myśleć to będziesz się żle czuć. Jeżeli miałaś mieć teraz mieiączke a której nie masz z oczywistego powodu to pewnie dlatego Cię boli. Dużo odpoczywaj i myśl pozytywnie to naprawde pomaga. Idz z partnerem na spacer...zrelaksuj się to pomoże. Kup sobie witaminy Pretanal dla kobiet w ciąży - to bardzo ważne dla dzidziusia. A jeśli chodzi o czekolade to nawet dobrze nie zgrubniesz tyle:-) Jeśli będziesz miała ochotę na coś słodkiego to zjedz wafle ryżowe. Uśmiechnij się wszystko się ułoży. Pamiętaj, że nawet tak małe dziecko już czuje twoje emocje, a chyba nie chcesz by Twoje dziecko było smutne??

Do góry