reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy to ciąża??? Objawy bardzo wczesnej ciąży

reklama
6 tydzien;-]milusio;-]
umnie 7 lub 8 tydzien....tak sie zastanawiam bo lekarz mi powiedzial,ze termin ustali przy nastepnej wizycie....sama niewiem dlaczego....dlatego,ze zawczesnie teraz na ustalanie terminu??
a tak na marginesie....mdlosci nie opuszczaja mnie...nie podoba mnie sie to;-[
musze mierzyc rano i wieczorem cisnienie i zapisywac ,potem musze pokazac lekarzowi,jestem nadcisnieniowcem i dlatego....bralam przed ciaza codziennie rano 2 tabletki na cisnienie....teraz musialam odstawic je i zobaczymy czy nie bede musiala brac czegos na wysokie cisnienie,ponoc wedlug lekarza w czasie ciazy jest tylko jeden lek ktory mozna brac wrazie wysokiego cisnienia....mam nadzieje ze nie bede musiala go brac....

W 4 tyg. USG potwierdziło pęcherzyk ciążowy, nawet bardzo dobrze widoczny :) Obecnie mam 2 zdjęcia USG, teraz 3 tyg. odpoczynku do następnego :) kontrolnie czy wszystko w porządku,

ja robiłam pierwsze usg w 9 tyg. i jak zobaczyłam to maleństwo to sie popłakałam :-) zreszta widac na zdjęciu po lewej jak slicznie widac dzidzie :):-D

Kobitki, jak myslicie, jestem w ciąży czy nie? pomóżcie mi to wyliczyć.. @ zaczęła mi się 5 maja, a skończyła 9 maja. I 9.05 w nocy, później 10.05, 11.05 i 12.05 kochalam sie ze swoim narzeczonym. Dodam że moje cykle zwykle trwają 25 dni. Jest mozliwe ze doszło już do zapłodnienia?

Największa szansa poczęcia: 16-5-2009

Kolejne maksimum:
10-6-2009

Data trzeciej szansy:
5-7-2009

Obecnie szanse są:
bardzo duże, 10. dzień cyklu

Tyle mówi kalkulator,

Ostatnia edycja:
jestem w 4 tc dziś rano się zaniepokoiłam bo zauważyłam tak jak Monia12b śluz brązowo czerwonawy czy to normane? dajcie znać bo strasznie się martwię

witam,
Jestem młodą mamą i jest to moja pierwsza ciąża, Mam 18 lat. W czwartek( dwa dni temu) robiłam test i wyszedł pozytywny. Od 11 dni bardzo boli mnie prawy jajnik i częściej zaczęłam biegać do łazienki, a od wtorku pojawiły się mdłości i bardzo przeszkadzają mi zapachy, głównie słodkie. Odrzuca mnie od czekolady, gdzie kiedyś potrafiłam zjeść całą tabliczkę na raz. Ciężko wytrzymać cały dzień bez snu, nawet jeśli w nocy śpię dość długo. Okres również się spóźnia już 1,5 tygodnia. Dlatego sądzę, że test się nie pomylił i faktycznie jestem w ciąży. Martwi mnie jednak bardzo fakt, iż cały czas boli mnie ten prawy jajnik a poza tym cała prawa strona podbrzusza jest opuchnięta. i twarda. Czy to normalne? Czytałam o przypadku młodej kobiety, u której zarodek zagnieżdżył się w jajowodzie zanim dotarł do macicy. Boje się, że i u mnie tak może być. Czy któraś z Was miała podobnie na początku ciąży tylko jedną stronę opuchniętą? W poniedziałek idę do lekarza, ale do poniedziałku jeszcze 2 dni... A ja już się bardzo denerwuję. Z góry dziękuję za pomoc.

Miałam bardzo zbliżone objawy do Twoich, zwłaszcza ,gdy spóźniała się pierwsza @, również bolał mnie jajnik (raz jeden ,raz drugi), i wrażenie napuchnięcia brzucha, dla potwierdzenia musisz udać się do lekarza.

Ale wydaje mi się ,że za dużo się naczytałaś o ciąży pozamacicznej bo w tak wczesnej fazie ciąży nie powinnaś mieć żadnych jej objawów, (rozmawiałam na ten temat z Dżinem), Wszystko wyjaśni USG, wiec nie czytaj za dużo ....

Pamiętaj, każda z Nas jest inna i każdej z Nas ciało reaguje inaczej na ciążę.

Idz do Dżina.

Pozdrawiam,

reklama
KROPELKA - dużo zależy od autosugestii jeżeli będziesz żle myśleć to będziesz się żle czuć. Jeżeli miałaś mieć teraz mieiączke a której nie masz z oczywistego powodu to pewnie dlatego Cię boli. Dużo odpoczywaj i myśl pozytywnie to naprawde pomaga. Idz z partnerem na spacer...zrelaksuj się to pomoże. Kup sobie witaminy Pretanal dla kobiet w ciąży - to bardzo ważne dla dzidziusia. A jeśli chodzi o czekolade to nawet dobrze nie zgrubniesz tyle:-) Jeśli będziesz miała ochotę na coś słodkiego to zjedz wafle ryżowe. Uśmiechnij się wszystko się ułoży. Pamiętaj, że nawet tak małe dziecko już czuje twoje emocje, a chyba nie chcesz by Twoje dziecko było smutne??

Do góry