reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy to ciąża??? Objawy bardzo wczesnej ciąży

reklama
Witam jestem Anka i dolaczam do grona zaciazonych :) tydzien miedzy 6 a 7 objawy hm jeszcze zanim zrobilam test wyskoczyl mi ciemny pasek na brzuchu,gdy zaczelam przesukiwac internet w celu info wyczytalam ze to niemoze byc objaw poczatkowy ciazy bo pasek pojawia sie gdzies w 6 miesiacu.No jak widac kazada ciaza inna.To moje drugie dzieciatko i objawy mam nieporownywalne.Z synkiem 8 lat temu zygalam jak kot teraz mam tylko mdlosci(wymiotowac jeszcze niewymiotowalam) zawroty glowy w drugiej ciazy to codziennosc, Przy pierwszej ciazy brzuszek i waga poszly w gore w 5 miesiacu,teraz odrazu nabralam wagi i brzuszek co bardzo dziwne sterczy jak na 5 miesiac a nie na poczatek a dziwne bo prawie nic niejem. piersi urosly z miseczki A do C nijeden stanik na mnie niepasoje hiihi. No i mam placzliwy nastroj prawie wszytko doprowadza mnie do placzu... Pozdrawiam wszytkie zaciazone :)

Ja się zastanawiam czy nie jestem w ciąży, mimo tego że w październiku brałam tabletki anty. W sumie sama nie wiem co myśleć. 11.10 miałam ostatnią miesiączkę. Chwile po tym miałam podejrzenie zapalenia wyrostka robaczkowego (2 dni ostrych wymiotów i tydzień brania antybiotyku, co mogło osłabić działanie tabletek). Gdy nie dostałam pod koniec cyklu okresu nawet mi ciąża do głowy nie przyszła w końcu biorę tabletki (ale podczas tych dwóch dni kiedy wymiotowałam mogły mi się 'nie przyjąć' wtedy o tym nie myślałam). Zaczęłam mieć wzdęcia po wszystkim co jadłam. Zaczęło mi być niedobrze, cały czas uczucie takiej guli w gardle, wymiotowałam kilka razy, pobolewało mnie z prawej strony podbrzusza. Gdy nie dostałam w kolejnym cyklu okresu, mój narzeczony w śmiechu powiedział patrząc na moje piersi że są większe więc albo będę miała okres zaraz, albo czekamy na dziecko (od tego czasu minęło trochę ponad tydzień). W czwartek zrobiłam 2 testy ciążowe, oba wyszły negatywnie. W piątek byłam też w przychodni u ginekologa, czego żałuję. Powiedziała mi tylko żebym sobie przeczytała co jest napisane w ulotce do tabletek i tyle. A w ulotce jest napisane że może zdarzyć się że przepadnie jedna miesiączka, jednak jeżeli nie będzie też kolejnej to należy skontaktować się z lekarzem bo istnieje prawdopodobieństwo ciąży.
Od tygodnia mierzę sobię temperaturę - waha się między 37 a 37,4.
Mam do tego podejście raczej spokojne, nie wydaje mi się żebym wmawiała sobie jakiekolwiek objawy - a w szczególności temperaturę. Poza tym nie mam powodu - nie planowaliśmy dziecka (w końcu brałam tabletki) więc nie staraliśmy się jakoś, ale jeżeli byłabym w ciąży to byśmy się cieszyli (nie jest tak że strasznie się jej boję i panikuję). Jakby nie było tak będzie dobrze.
Zamierzam pójść do mojego ginekologa prywatnie, do tego do którego chodziłam zawsze, gdzie miałam robione od razu wszystkie badania krwi, usg i inne cuda na kiju bez problemu (nadal przeżywam jak bardzo niemiła była ta kobieta). Tylko to i tak muszę trochę czekać, dopiero w przyszłym tygodniu mam termin (w sumie nawet jeżeli nie jestem w ciąży to jakieś kontrolne badanie czemu nadal okresu nie mam by się przydało).
Tak potrzebowałam żeby gdzieś z kimś podzielić się z tymi moimi wątpliwościami :) i dowiedzieć się - czy to w ogóle możliwe że dwa testy ciążowe, od różnego producenta 8 tygodni po ostatnim okresie nie wykrywają ciąży?
Pozdrawiam
Ania

Ostatnia edycja:
Moje pierwsze objawy:
niesamowicie bolące sutki, jak nigdy wcześniej
żyły uwidoczniły się na piersiach
ulubiona pizza nie smakowała jak zwykle i bsmart też nie hehe
później spóźniający się okres

A później już miałam szereg dolegliwości ciążowych ;-)

Ajnus najlepiej idź do przychodni i zrób sobie badanie krwi na Beta-hcg, kosztuje grosze, a wszystko wyjaśni :-)
Odnośnie okresu, to np. w moim przypadku jego brak wcale nie świadczył o ciąży, bo ja ma rozregulowane cykle i czasem miesiączkowałam nawet co 3 miesiące ;-) Odnośnie testów to też jest różnie, a może akurat masz pozytywne, bo nawet najbletsza kreseczka, albo widoczna tylko pod światło świadczy o ciąży. Ja zrobiłam 7 i tylko na dwóch wyszło w miarę widocznie (najlepiej na strumieniowym), choć w 8mym tygodniu kolorek powinien być wyraźny.

Pierwsze moje objawy to:
Straszne wyczulenie na zapachy - nie byłam w stanie wypłukać zębów wodą z kranu, bo mi śmierdziała (do teraz tak mam)
Okropna senność - tak strasznie byłam śpiąca, że walczyłam w ciągu dnia ze sobą żeby coś zrobić
No i ochota na McD też mi przeszła i dopiero wróciła w 5tym miesiącu.
Brak apetytu i wymioty :baffled:
W pierwszym trymestrze tak schudłam, że jeszcze tej wagi nie nadrobiłam.

reklama
Do góry