reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy to ciąża??? Objawy bardzo wczesnej ciąży

reklama
Witam serdecznie. Ostatnią miesiączke miałam 11 listopada 2013. Dwa dni temu z powodu czestego oddawania moczu, mocnego bólu w piersiach i spóźnieniu okresu postanowiłam zrobić test. Zrobiłam 3 testy z czego każdy wyszedł pozytywny. Dzisiaj byłam u doktorki - miała najwyraźniej zły humor- stwierdziła, że tyle wie co ja i że mam poczekać 2 tyg. jeść kwas foliowy. Moje pytanie: czy uważają Państwo, że jestem w ciązy i czy powinnam wybrać sie do innego lekarza. Zawracam Wam kobietki kochane głowe, bo niestety nie mam sie do kogo zgłosić. Oboje z PŻ chcemy dzidziusia, ale po spotkaniu z doktorką nie wiemy czy sie cieszyć czy nie.

GOSIU mialas USG? Jesli jest ciaza to bardzo wczesna i moze jej na usg nie widac. Najlepiej zrob test z krwi na poziom hormonu beta HCG i dla swietego spokoju idz z wynikami do innego ginekologa. Pozdrawiam i trzymam kciuki ;)

zmień lekarza i zrób test beta HCG i wtedy będziecie mieć pewność ;-) no kwas foliowy oczywiście jedz ;-) najprawdopodobniej jesteś w ciąży ale nie ma nic pewnego nigdy, a lekarka niestety co tu mówić, wiadomo że na USG nic jeszcze nie wyjdzie ale są przecież testy z krwi ;-)

Możesz iść do prywatnego laboratorium, nie trzeba skierowania. Niektóre (np. Diagnostyka) oferują kartę klienta i można sprawdzać wyniki online. Na ul. Olszańskiej w Krakowie (skoro się tu wybierasz) można zrobić na cito i wyniki są po ok. 3 godzinach. Albo spokojnie zaczekać te kilka dni, bo to i tak nic nie zmieni ;)

Ostatnia edycja:
Achhh....może ja poprostu zbyt panikuje. Test pokazał tak razy 3 , objawy są. Chyba poczekam i zgłosze sie do lepszego lekarza na początku stycznia:)

reklama
Witam pomożecie mi odczytać wyniki

157 823,00 mlU/ml

przed menopauzą nie będące w ciąży =<1 mlU/ml
po menopauzie =<7 mlU/ml

kobieta w ciąży
3 tydz- 5,8 - 71,2 mlU/ml
4 tydz- 9,5 - 750
5 tydz- 217 - 7138
6 tydz- 158 - 31795
7 tydz- 3697 - 163563
8 tydz- 32065 - 149571