reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy to ciąża??? Objawy bardzo wczesnej ciąży

Powiedziała, że mam prowadzić normalny tryb życia, tylko nie przeciążac się, częściej odpoczywać. Nie martw się ze nie masz mdłości, nie każda je ma. Będzie dobrze! Aha! Pamiętaj że w żadnym wypadku się nie kap w wannie,tylko prysznic!

reklama
Ja przez pierwsze 4 miesiące miałam potworne poranne mdłości do tego stopnia, że kiedy nie miałam czym wymiotować, wymiotowałam samym kwasem żołądkowym. Lodówka to mi śmierdziała strasznie, kiedy ją otwierałam, od razu biegłam wymiotować. ;P A jeżeli chodzi o zachcianki ciążowe, to rzadko miałam. ;)

Dziewczęta proszę powiedzcie co sądzicie o becie w 40dc na poziomie 44, a w 43dc już na poziomie 132? Jeśli chodzi o normy to wg nich jest to wynik dla 4 tygodnia... ale wg OM to dużo za mały wynik i sama nie wiem czego się spodziewać :(

Ja po testowaniu domowym - w poniedziałek pewnie będzie beta :)
Witajcie dziewczyny :)

Objawy wczesnej ciąży... nie miałam. W 39 dc test był negatywny (czulosc 25).
Wczoraj 44 dc - test pozytywny o godzinie 20:00 !!! Dość ciemna kreska.
Dziś rano doskwierało mi napięcie w piersiach i zgaga.
A tak, to chyba wszystko ok :)

Więc nie mam wątpliwości... :)

A... i byłabym zapomniała - ponoć zażywanie kwasu foliowego przed ciążą powoduje mniejsze objawy ze strony przewodu pokarmowego. Ja mam na razie ok :)

Ostatnia edycja:
i nikt już nie pisze? dziewczyny ? tak fajnie się czyta wasze radosne objawy :-)
mnie niestety od 6 mcy nic tylko objawy albo pozytywny test ale i tak przyszła @

jestem w 5 tc, co do objawów to:
- mam podwyższoną temperaturę
- powiększone, bolesne piersi, żyłki na piersiach
- barrrdzo bolesne sutki
- czasami pobolewa mnie brzuch
- obowiązkowo wstaję w nocy na siku
- nie mam ochoty na jedzenie, nic mi za bardzo nie smakuje
- poprawiła mi się cera (wcześniej miałam problem z wypryskami)
- czasami kręci mi się w głowie
- nie mogę spać w nocy, budzę się już ok 4-5 kompletnie wyspana a normalnie to 7 rano to dla mnie środek nocy

więcej objawów nie pamiętam, i zaznaczam, że nie są one praktycznie wcale uciążliwe i za każdym razem jak doświadczam czegokolwiek z wyżej wymienionej listy mam uśmiech od ucha do ucha i jestem przeszczęśliwa bo przypomina mi to, że noszę pod sercem nasz mały, wielki CUD! :tak:

reklama
Witam cie sluchaj mam taki problem do oktesu jeszcze 6 dni cykl 29 od 3 dni mam lekkie mdlosci biegam non top siku kluje mnie jsjnik raz Prawy tax lewy spetyt mam mega czy to moze byc ciaza??

Do góry