reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy to ciąża??? Objawy bardzo wczesnej ciąży

reklama
Martusia dziekuje :) no wlasnie wczoraj zrobilam sobie syropek i na noc wypilam melko z czosnkiem i miodem ale dzisiaj czuje sie jeszcze gorzej tzn gardlo mnie starsznie boli ;/

go. oo wpapna to mam pod dostakiem w domu :)

gardlo mozesz plukac roztworami soli albo cos kupic w aptece tylko bez salicylanow. ja w 10 tc bralam strepsils miod i cytryna. moze najpierw sprobuj po domowemu.

Witam ;) żeby nie zakładać nowego wątku zapytam tutaj. Otóż współżyłam z narzeczonym, w jak się okazało dni płodne (które cięzko mi określić poniewaz mam strasznie nieregularne cykle, ich długość waha sie od 30 do 37 dni, liczone od grudnia) Ostatnią miesiączkę miałam 6 lipca a współżyłam w dniach 27-29 lipca ;) Były to stosunki przerywane. Test ciązowy chciałam wykonać 14 sierpnia gdyz pojawił się u mnie ból sutków, a później piersi jednak mogłby być to objawy nadchodzącej @ oraz lekkie bóle w podbrzuszu. Testu nie zrobiłam bo 13 z rana zaczęłam krwawić jednak nie wiem czy to jest okres bo jest nieco mniej obfity niz zazwyczaj i skrzepy są baardzo małe, tylko odczuwałam mocne bóle podbrzusza jak przy normalnym okresie. I przestały mnie boleć piersi i sutki. Gdyby był to okres cykl byłby 38 dniowy. Dziś mija 4 dzien 'okresu' i dalej krwawię ale chyba mi się kończy. Więc moje pytanie: czy jest jakakolwiek mozliwość ze mogę być w ciązy?

Aha i myślę, ze warto dodać, ze w dniach 23-30 byłam nad morzem, co wiązało się z 8 godzinną podróżą. I koniec lipca/początek sierpnia przeszłam infekcję dróg moczowych ale brałam leki na bazie ziół, nie antybiotyki.

Z tego, co już się naczytałam i nasłyszałam od innych, jakaś możliwość jest zawsze. Najlepiej, zrób test, będziesz spokojniejsza :) Po co się stresować i zastanawiać, potem człowiek zaczyna sobie sam wymyślać symptomy. A tak, będziesz już wiedzieć :)

jeszcze tylko tak dodam, że wg mnie możliwość jest baaardzo mała ;) bo skoro już masz okres i to conajmniej 4-dniowy, to moim zdaniem wszystko w porządku, ale jak pisałam wcześniej, chcesz się upewnić, zrób sobie ten test :)

to ze test negatywny nie znaczy ze ciazy nie ma :). ja bym bHCG zrobila. albo poczekala i znowu test. mi dopiero wyszedl 5 czy 6 po poltora miesiaca od zajscia.

reklama
Do góry