reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy to ciąża??? Objawy bardzo wczesnej ciąży

reklama
hej dziewczyny :-)
Jestem tu nowa :-) Bo dziś 2 testy wyszły pozytywne :-)
Co prawda nie mam jeszcze potwierdzenia od ginekologa, ale już się cieszymy :-D
Dziś jest 13 dni po przewidzianym terminie miesiączki :tak:
Co dziwne zaczęliśmy się starać w maju :-) więc jeżeli się udało to jestem mega farciarą :-D
Tyle, że nie mam żadnych objawów... :no: nic a nic... bolały mnie trochę piersi... ale tak jak przed miesiączką... a tak to nic... więc troszkę się boję...
No ale zobaczymy :-)

Malkoz, ja też jestem nową forumowiczką :-)
10 dni spóźnia mi się @, robiliśmy test i jest pozytywny! pojutrze mam wizytę u gina, zobaczymy czy się potwierdzi! ale ja czuję, że jestem w ciąży! mam typowe objawy (o których czytałam na jakichś forach) - delikatne bóle w podbrzuszu, jakby na @, ale żadnego plamienia, i dość silne bóle krzyżowe, aż promieniujące do nóg. Czy bardziej doświadczone już dziewczyny mogą potwierdzić, że to mogą być objawy ciąży?
a z Ciebie to rzeczywiście farciara (oczywiście trzymam kciuki za pozytywny scenariusz! :-D)
my staramy się od pół roku, oby to było to!

Betina, dziękuję :-)
właśnie wróciłam od lekarza, jest malutki zagnieżdżony pęcherzyk! tak się cieszę!! :-)))
mam tylko jakąś małą torbiel wokół jajnika, z którego jajeczkowałam, ale lekarz mówi, że wszystko jest ok i że to się wchłonie.
normalnie skakać mi się chce :-)

Betina, dziękuję :-)
właśnie wróciłam od lekarza, jest malutki zagnieżdżony pęcherzyk! tak się cieszę!! :-)))
mam tylko jakąś małą torbiel wokół jajnika, z którego jajeczkowałam, ale lekarz mówi, że wszystko jest ok i że to się wchłonie.
normalnie skakać mi się chce :-)

no to gratuluje :) mi usg tez wykrylo torbiel przy lewym jajniku ale juz przy usg w 12 tc jej nie bylo, takze spokojnie. dbaj o Was teraz :)

Martusia, Pocieszyłaś mnie w takim razie! Mam nadzieję że u mnie ta torbiel też zniknie :-)
cieszę się, że tak szybko dowiedziałam się o ciąży, od razu mogę zacząć bardziej dbać o siebie, jeść regularnie, starać się mniej stresować pracą - przy okazji zapytam Ciebie - pracujesz? czy odpoczywasz już sobie w domku? Zastanawiam się właśnie co zrobić, mam dość intensywną pracę w sprzedaży, dużo jeżdzę do klientów, czasem nawet 300km dziennie, sporo stresu - koleżanki radzą mi od razu zwolnienie, ale nie wiem sama...

Martusia, Pocieszyłaś mnie w takim razie! Mam nadzieję że u mnie ta torbiel też zniknie :-)
cieszę się, że tak szybko dowiedziałam się o ciąży, od razu mogę zacząć bardziej dbać o siebie, jeść regularnie, starać się mniej stresować pracą - przy okazji zapytam Ciebie - pracujesz? czy odpoczywasz już sobie w domku? Zastanawiam się właśnie co zrobić, mam dość intensywną pracę w sprzedaży, dużo jeżdzę do klientów, czasem nawet 300km dziennie, sporo stresu - koleżanki radzą mi od razu zwolnienie, ale nie wiem sama.

a ktory to tydzien? bo wiesz we wczesniej ciazy wszystko sie moze zdarzyc, a skoro Twoja praca jest jaka jest mysle ze L4 bedzie dobrym pomyslem, zwlaszcza jak dostaniesz mdlosci i wymiotow albo sennosci jak nie wiem ;). u mnie pracuje tylko maz, ja tez bym chciala wrocic do pracy bo to w sumie juz 7 miesiac ale nie mam gdzie-pracowalam na zleceniu wiec wiadomo-pierwsza na odstrzal i w dodatku w ciazy. porozmawiaj z lekarzem prowadzacym na temat zwolnienia.

pewnie to Twoja pierwsza ciaza, moze sobie cos poczytaj o rozwoju dziecka, co sie z Toba bedzie dzialo i w ogole ;). wiesz juz na kiedy termin?

witajcie :-)
ThisIsMyTime gratuluję!!!! :-D
A ja jestem farciarą :-):-):-)
Pani doktor potwierdziła!!! :tak::tak::tak::tak:
Ale też mam dylemat co z pracą.... :nerd: tyle że ja mam trochę inną pracę... prowadzę stadninę.... uwielbiam to! ale... nie wiem... póki co jeszcze poprowadzę bo zaczynają się półkolonie z koniem u nas :-)
ale później chyba będę musiała odpuśćić ;-)
najważniejsze żeby pozaliczać na studiach :-)
ale się cieszę !!!!

reklama
zaczynamy piąty tydzień :-) i zgadza się, to moja pierwsza ciąża. Na okrągło czytam o tym, co tam się teraz we mnie dzieje - to jest naprawdę totalna rewolucja dla ciała kobiety! koniec lutego/ początek marca 2013 - tak mniej więcej to wychodzi z moich obliczeń. Na razie nie mam mdłości, tylko jestem rzeczywiście senna, codziennie ucinam sobie drzemkę! Może rzeczywiście dokończę tylko parę spraw w pracy i pójdę na zwolnienie - porozmawiam z lekarzem za dwa tygodnie - zobaczę, co powie.
Szkoda, że pracowałaś na takiej umowie - niestety prawo pracy nie sprzyja kobietom... :-/

Do góry