reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy to ciąża??? Objawy bardzo wczesnej ciąży

Witam, ja też jestem tu nowa i na początku mojej ciążowej drogi ok.5 tydzien... i też mnie czasem pobolewa i kłuje, więc uspokoiłyście mnie... Dzieki!! Poza tym jestem przeziębiona, wczoraj miałam gorączkę i to mnie niepokoi, zwłaszcza, że nie jestem ubezpieczona i nie mam jak iść do zwykłego lekarza, a że to pierwszy etap to i tak, żadnych leków nie powinnam brać... jeśli ktoś coś wie apropo leków na przeziebienie dla wczesnej ciężarnej, to proszę o pomoc... Pozdrawiam wszystkie forumowiczki...

Kazda kobieta w ciazy jest "odgórnie" ubezpieczona. Takze mozesz isc spokojnie do lekarza pierwszego kontaktu czy ginekologa paznstwowo. Poczytaj sobie o prawach kobiet w ciąży.
Ile masz tej goraczki? Do 38 st w ciazy jest to normalna temperatura. Goraczka w ciazy zaczyna sie od 38,5. Sama zadnych lekow nie bierz, bo mozesz sobie i malenstwu powaznie zaszkodzic. Sprobuj domowych sposobow tj goraca herbata z miodem i cytryna, kanapka z czosnkiem, syrop z cebuli.

reklama
Witam . :):)

mam pewien problem od 6 dni nie mam okresu a powinnam dostać w poniedziałek a dalej go nie mam :(
przez dzien czuje sie dziwna wszystko mnie drażni czesto chodze do wc i boli mnie u dolu brzucha :(
czy moge być w ciąży?
Czekam na odp
pozdrawiam ;))

W pierwszej ciąży test wyszedł mi dopiero po ponad tygodniu od terminu spodziewanej miesiączki...
Ale te kłucia to w dalszym ciągu może być zbliżający się okres...

ahaa ale dla pewności przejde sie do ginekologa :)
a nie wiesz moze czy moge isc sama czy z mama musze iść??

Chyba nie musisz nikogo zabierać, chyba że masz mniej niż 16 lat :confused:

A ja bym zrobiła w poniedziałek rano jeszcze jeden test :-)

sorry zapomniałam dodać ze od 2 lat mam regularną miesiączke alterz jej ni ma:(
kupiłam tes bede robic go jutro :)

Ile masz lat jeśli można wiedzieć? Co do objawów to i ciążowe i miesiączkowe objawy są bardzo podobne. Więc bez testu trudno cokolwiek powiedzieć. 2 lata regularnych miesiączek nie oznaczają, że nigdy nie zdarzy się opóźnienie nie spowodowane ciążą, właściwie bez przyczyny. Równie dobrze opóźnienie może mieć związek z jakimś zapaleniem i wtedy też pojawiają się bóle brzucha. Trudno tu cokolwiek wymyślić na podstawie tych 2 objawów, które opisałaś, bo one psują prawie do wszystkiego:) Jeśli nadal okres się nie pojawi a test wyjdzie negatywnie to powinnaś pójść do lekarza.

reklama
Do góry