reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy to ciąża??? Objawy bardzo wczesnej ciąży

reklama
Witajcie :)
A no Liza zlecialo nawet nie wiadomo kiedy:) pomalu trzeba torbe szykowac:) pokoik gotowy lozeczko juz czeka pranie zrobione itp wozek zamowiony tylko kosmetyki musze kupic no i sobie wyprawke hehe termin mam na 20 lipiec z usg ale cos czuje ze na poczatku sie wypakuje z om mam na 8go zobaczymy:) samopoczucie ogolnie ok nic mi nie doskwiera no chyba ze maly w brzuszku jak breake tanczy hihi tak to super:)

Ona trzymam dalej &&&&&&&&&& za ciebie i inne staraczki :)

Witam Wszystkich! :)
Dziś pierwszy dzień jestem na tym forum, ale bardzo mi się tutaj podoba i zostaję :)

Pomóżcie mi dziewczyny choć trochę rozwiać moje wątpliwości.

Zacznę od tego, że zaczeliśmy z mężem starać się o fasolkę :) No i tak, cykle mam nie regularne tzn. 28, 32,30,30, 33, 29, tak to wygląda od momentu odstawienia tabletek anty , które brałam ok. 6 lat. Ostatni okres miałam 30.04 i jak na razie go nie ma (dziś 30dc). Przytulanko, z którego mogło coś sie wydarzyć było w 20 i 21 dc, następne w 24 dc. Od 24 dc zaczęły boleć mnie piersi jak na @ no i ogólnie wszystko jak na @, w bokach najczęściej w prawym mnie kuje lub ciągnie i to mocno, plecy bolą, mam sporo śluzu jakiegoś białego czy biało przezroczystego, temp cały czas 37.4.
Nie wiem czy może się znów nakręcam :confused2: chciałam zrobić test, ale jeszcze za wcześnie. W te 'sikane' testy tak średnio wierzę. Zastanawiałam się nad betą, ale czy teraz byłaby wiarygodna? Czy jeszcze poczekać? Kiedy najlepiej ją zrobić?

Doradźcie coś :-(

M85 ja rowniez mialam nieregularne cykle staralismy sie z mezem o dzidziusia ponad poltora roku w tym raz poronilam... liczylam stresowalam sie oczekiwalam az w koncu odpuscilam na calego i od razu zafasolkowalam...
Mam nadzieje ze u ciebie to rowniez fasolka mi testy nie wychodzily nawet po dacie spodziewanej @...wiec poszlam na bete 3 dni po terminie i rowniez nic nie wykazala 5,1 tylko pani w lab ze ciazy nie ma na nastepny dzien do lekarza duzo mi nie powiedzial po zbadaniu stwierdzil wczesna ciaze na usg nie bylo nic widac... zaprosil nas za dwa tyg i juz widzielismy bijace serduszko, ktore niebawem powitamy na swiecie :) jesli chodzi o wizyty nie ma co sie spieszyc dopiero kolo 7 tyg od ostatniej miesiaczki najlepiej isc do lekarza bo wtedy bedzie mogl cos powiedziec jesli za wczesniej tylko bedziesz sie stresowac i denerwowac i za dwa tyg kolejna wizyta... odczekaj jeszcze pare dni i moze zrob bete zycze z calego serca aby ci sie udalo:) powodzonka i trzymam &&&&&&:) jak cos wysylam troszke fluidkow ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~łapcie:)

Anulka198424 trochę mnie zdołowałaś - półtora roku i jeszcze poronienie, weź... szczerze Ci współczuję naprawdę. Bardzo dobrze, że teraz już jest w porządku :) i szczęśliwego rozwiązania życzę :)

Kiedyś zanim zaczęłam brać tabl anty miałam torbiel na prawym i lewym jajniku. Miałam laparoskopię i od tamtego czasu wszystko jest ok. Lekarka chciała 'wyleczyć' torbiele tabletkami anty... jak się później dowiedziałam torbiele leczy się zupełnie inaczej, eh ale byłam młoda (20 lat miałam) głupia i dałam się pokroić nie potrzebnie... Boję się, że mogli jajnik uszkodzić choć obecny mój gin zapewniał że to nie możliwe, ewentualnie to w jajowodach się zrosty zrobiły... Dlatego tak się denerwuję.
To dopiero drugi cykl starań, w zasadzie to w tym miesiącu zaczęliśmy dopiero od tego 20 dc, wiem że to pewnie za późno :( no ale... W tym miesiącu i zeszłym sprawdzałam prolaktynę i tsh i wszystko ok, tak w połowie :)

W takim razie nie będę szła jutro na betę, poczekam i jak coś pójdę w piątek. Nie wiem, ja to nie umiem jakoś całkowicie odpuścić i w ogóle o tym nie myśleć :(

Krystof oby tym razem się udało i @ nie przyszła, 3mam kciuki i napisz koniecznie jak wyszedł test ;] Stronkę na pewno przejrzę.

Ona
i jak wyszedł test?

M85 z pierwsza ciaze zaszlam po 7 cyklu no ale niestety nie udalo sie uratowac fasolki z reszta ja obwiniam za to lekarzy u mnie w szpitalu wszyscy nieprzyjemni itp laske robia ze ci pomoga i wogole...chcieli mnie czyscic a ja ukradkiem wybralam sie do mojego gina i po zbadaniu i usg stwierdzil ze nie ma takiej potrzeby a jak sie zgodze na czyszczenie to mnie moga tylko uszkodzic obylo sie bez zabiegu bo wypisalam sie na wlasne rzadanie...przyjelam leki ktore mi moj zapisal i tak wszystko sie skonczylo...
tego dzidziusia powitalismy rok po tym jak starcilam 1sza fasolke zostalam przy zaufanym lekarzu i jak widac wszystko jest ok ciaza przebiega bez problemow badania sa w normie tylko sie cieszyc:)

Ja czekalam troszke zanim zobaczylam fasolke ale nie znaczy to ze u ciebie tak ma byc a moze jednak teraz jest twoj czas:) ja mam cicha nadzieje ze jednak tak bedzie:) tylko czekac jak sie bedziesz chwalic;)

Dziewczęta, a więc...dwie kreseczki na teście...we wtorek idę do lekarza....no i dowiem się co dalej...troszkę się boję....

Ona_ona super wiesci:) GRATULACJE!!!!
tylko chyba kochana za wczesnie na wizyte nic nowego gin ci nie powie a karze ci przyjsc za dwa tygodnie.

reklama
Ona GRATULACJE!!! Super! Cieszę się bardzo, że się udało! :-):-):-) Napisz co u lekarza wyszło, tzn który tydzień :)

No a u mnie tak, @ jeszcze nie ma, na bete dziś nie poszłam, w ogóle to cały dzień mnie brzuch tak dziwnie bolał,a el nie w dole tylko gdzieś po środku. Dalej czekam na @ :dry:

Do góry