reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy to ciąża??? Objawy bardzo wczesnej ciąży

Majeczko, ja poszlam do gina, bo bylam przekonana, ze nie jestem w ciazy tylko @ mi sie spoznia.Lekarz powiedzial, ze czasem, niektore kobiety przez dosc dlugi czas (na poczatku ciazy) maja baaardzo niskie stezenie hcg i dlatego testy tego nie wykrywaja.w 35 dniu cyklu wyszlo u mnie 80 a za 2 dni bylo juz 3krotnie wiecej...Nie zamartwiaj sie ciagle tym...wiem co czujesz bo tez to przezylam...czekaj spokojnie. A nastepny test jednak na Twoim miejscu zrobilabym z pierwszego porannego moczu...no i wreszcie musze przeznac dziewczynom racje-testy owulacyjne to dosc przydatna i ulatwiajaca sprawe rzecz.Ja mam dlugi cykl, ale z pomoca testow udalo mi sie okreslic dni plodne.Majeczko, usmiechnij sie.Pisz co u Ciebie.pozdrawiam..

reklama
Malwanka...własnie takie wypowiedzi jak Twoja daja nadzieje i wzmacniją człowieka... Narazie czekam na ta @ ... Bedę pisała jak się sprawy mają
Wszystkiego Najlepszego...
Dziękuje...

Majeczko ! Na Baby Boom siedzi dużo fajnych babek które mogą ci powiedzieć dużo na temat " staranek " tylko musiałabyś przeskoczyć po innych topikach i poszperać.
https://www.babyboom.pl/forum/staramy-sie-f66/niezbednik-staraczki-6363/ to strona z BB jest super , napisały ja świetne dziewczyny tu masz wszystko czego znalezienie zajęło by ci całe dni! A co do tej wizyty u gina to koniecznie musisz iść, albo po to żeby słyszeć że dzidzius w tobie mieszka tylko na razie sie nieźle kamufluje albo po to żeby wyregulować cykle. Pomyśl też o tym monitoringu cyklu to fajna sprawa , moja koleżanka przez 3 lata nie mogła zajść w ciąże i nikt nie wiedział dlaczego, jak się po 3 latach okazało dziewczyna ma taką anomalię że ma jajeczkowanie w czasie okresu to jest niespotykanie rzadki przypadek ale jest. Ona nigdy nie kochała się z mężem w czasie okresu a i sex 2 dni przed okresem nie należy do najmilszych , wszystko jest nabrzmiałe i ukrwione. Ale musiała zacząć i prosze wystarczył jej
1 cykl i bejbik w brzuszku już jest! Pozdrawiam Majeczko i głowa do góry !!!:tak:

To teraz ja Ci coś napiszę Majeczko. Przy moim synku robiłam test w 29dc i wyszło (-), zrobiłam później w 33dc i wyszło (+)(2kreseczki). Cykle miałam 28dniowe.
Więc może jeszcze nie stracony ten cykl?

:-(Witam!!! Niestety @ przyszła :-( wyłam cały wczorajszy wieczór przez to... było mi strasznie przykro...
Ale juz się pozbierałam...przynajmniej tak mi sie wydaje...
Strasznie mnie boli brzuch i dół pleców... Jakby nie silne tabeletki to bym chyba nie wytrzymała...
Skarby-trzymam kciuki żeby Wam się udało...Bardzo gorąco pozdrawiam...jeszcze raz dziękuję za słowa otuchy...

Tak mi przykro majeczko.
52.gif

2007020410560012.gif

Ja będę płakać jutro. Tak coś czuję.
Trudno. Życie biegnie dalej. Nie ten miesiąc to będzie następny. Damy radę. Uszy do góry. Trzymaj się cieplutko

Dziewczyny ja tak płakałam w zeszłym miesiącu , bo skoro ostatnio sie udało za 1 razem to teraz też byłam pewna na 100 % że załapie a tu guzik ! Czasem trzeba cierpliwie poczekać ( na szczęście nie musiałam długo). Ważne jest dosłownie wszystko : nastawienie , dobry humor, dobry stan zdrowia, czasem odpowiednia pozycja w trakcie i po, odpowiednia ilość śluzu żeby plemniczki miały jak popłynąć i można by tak wymieniać... Nie ma co na wariata. Ja myślałam że to jest tak jak chcę to mam , myliłam się... trzeba się do tego dobrze przygotować nie tylko fizycznie ale też psychicznie , nie patrzeć na to jak na jedyny cel w życiu. Moje koleżanki starały się przez kilka miesięcy a nawet lat... i w końcu im sie udało. Nie wiem dziewczyny ile sie staracie , ale jeśli długo to na waszym miejscu porobiłabym podstawowe badanka tak dla siebie ,bo problem czasem jest błachy i wystarczy miesiąc , 2 żeby go pożegnać. Ja zrobiłam sobie progesteron i prolaktynę i toxo. wyszła mi troche podwyższona prolaktyna ale jest już ok ! Im wcześniej solidnie sie za to zabierzecie , tym wcześniej będziecie mamusiami. Wiem że takie słowa trochę bolą ale dzisiaj mamy takie czasy , że nikt tak na prawdę nie jest zdrowy ...
Trzymam kciuki:tak:

Dlaczegotak...wiele masz racji w tym co napisałaś.Szczerze mówiac ja nigdy nie miałam robionych nawet podstawowych badań...krwi,moczu...itd... Na myśl o pobieraniu krwi robi mi sie słabo..a co mówić...
No ale jak trzeba...to trzeba...
To i tak mnie nie ominie.
Dzięki za wszystko...Pomogłaś mi:-)
Dobrze mi się z Tobą dogaduje.

Loreta daj znać jak tam testowanko...bardzo mocno trzymam kciuki żeby sie udało...chyba nawet nie wiesz jak bardzo Ci tego życzę...
Trzymaj się...

reklama
Witam,

jestem tu całkiem nowa, ale tez w ciąży :)) Hurra! Nasza dzidzia jest jeszcze malutka jak ziarnko maku, wg kalendarza z BB to 4. tydzień i 6. dzień ciąży. Zanim zaszłam w ciążę zrobiłam sobie badania, podstawowe i te które sprawdziły czy przechodziłam różyczkę. Wszystko było OK, tylko cukier mam za niski...
Moje pierwsze objawy to baaardzo częste siusianie i takie ciągniecie w dole brzucha, nie ból, tylko takie dziwne coś...No i nie mogę znieść zapachu Old Spice'a...

Do góry