reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy to ciąża??? Objawy bardzo wczesnej ciąży

Dziękuję za wszystkie odpowiedzi;) No ja to w ogóle jakaś dziwna jestem. Coś mi tam było na początku,ale znikneło. Dość nagle i troche się zmartwiłam. Nie czuję się po prostu w ciąży. Ale to moze przez stres. Tak jak pisałam, w piątek wszystkiego się dowiem. Natomiast naczytałam się,że przebieg ciązy jest "dziedziczny". Z tego co wiem,moja mama nie opuszczała kibelka i jadła tylko kapustę i ogórki,a ja nie mam objawów. A do tego tyła od początku. A ja sobie schudłam,mimo,ze jem normalnie,czyli dużo i nie mam mdłości,ani wymiotów. Wiem,że każda ciąża jest indywidualna, ale moja to już chyba w szczególności. Kręćka powoli dostaję,ale cóż. Trzeba czekac do wizyty.

reklama
Castaway to dopiero 8 tydz także spokojnie, to dopiero początek.
jeszcze Cie najdą objawy.

A co do ciągnięcia to chyba chodzi o to że jak ma się duży brzuch, dzidzia jest już duża i jest ciężko to wtedy pojawia się takie ciągnięcie. Ja miałam tak ale już jak miałam duży brzuch.

ja chudlam do 6 miesiaca,dopiero pozniej zaczelam tyc:p i smaki tez od 6 mialam dopiero:) a ciagniecie to u mnie bylo na codzien,przy jakims kaszlu,ichaniu bolalo niesamowicie:)ale to tez sie zaczelo jak mialam duzy brzch:) jeszcze bediesz miala objawy:)

Kochane jesteście;) Naprawdę dziękuję za wszystkie odpowiedzi. Natomiast mam jeszcze jedno pytanko,takie dyskretne trochę :p Jak jest z tym śluzem w ciąży? No bo niby więcej progesteronu to powinien być taki płodny,a u mnie susza,jak na pustyni prawie.

Kochane jesteście;) Naprawdę dziękuję za wszystkie odpowiedzi. Natomiast mam jeszcze jedno pytanko,takie dyskretne trochę :p Jak jest z tym śluzem w ciąży? No bo niby więcej progesteronu to powinien być taki płodny,a u mnie susza,jak na pustyni prawie.

u mnie bylo go duzo ale tez nie od pocztaku,poiczekaj,napewno pojawia sie objawy i bedziesz iala ich dosc:)

Powiem Ci szczerze ze ja tez sie martwilam o ten sluz bo mialam tak sucho ze ciezko mi bylo sie kochac nawet. Pozniej tak kolo 3 miesiaca mialam wiecej az do 6-7. A teraz tak na zmiane. wczoraj mokradla dzisiaj skrajnie sucho. Jedyne co moge powiedziec to to, ze chyba kazda ma inaczej. W kazdym razie ja mialam strasznie sucho. Wiec o to tez sie nie martw.

I jeszcze jedno. Zazwyczaj te dziewuszki co na poczatku nie mialy objawow pozniej dostaja caly zestaw. Ja na poczatku tez nie czulam ciazy a pozniej do 5 miesiaca wymiotowalam itaki tam.

Tyle,że ja miałam lekkie objawy,takie jak ból piersi,senność,siusianie i delikatne mdłości,a potem to znikneło. Trochę nagle,więc się zaniepokoiłam. Ale już nie długo się dowiem,jak tam fasolka;)

No i jak tam Kobietki? ;-) U mnie dziwnie, 21 dc, ale nie wiem, czy już po owu, czy może przed. Dobrze, że zaraz wracam do pracy, to może przestanę o tym myśleć.
Bafinka, co u Ciebie?

reklama
hejka:)
u mnie dzis 20dc i tak na dobra sprawe tez nie wiem czy ta owu byla czy nie, patrzac na sluz to jakby w tamtym tygpdniu, ale juz sama nie wiem i watpie aby cos z tego wyniklo, czuje sie normalnie, wiec tylko patrzec jak przyjdzie@ :(

Do góry