reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy to ciąża??? Objawy bardzo wczesnej ciąży

hej dziewuszki ja już wrociłam z nad bałtyku pogoda BYŁA W KRATKĘ ALE SŁOŃCE TROCHĘ MNIE MUSNEŁO... CO DO CYKLU TO MÓJ 26 DIEN I ŻADNYCH OBJAWÓW więc nie makręcam się wczoraj tylko kuło mnie coś koło pępka ale to penie nic takiego....

reklama
Hej:) Ja akurat na tym wątku po raz pierwszy ale nawiąże do tematu:)
U mnie objawy we wczesnej ciąży były takie że ich w ogóle nie było:) Byłam akurat wtedy w Londynie i okres spóźniał mi się tydzień... pomyślałam więc że to pewnie przez zmianę klimatu, zmęczenie ale kiedy minął kolejny tydzień mąż kupił test:) Zrobiłam go późnym popołudniem i ukazały się dwie kreseczki ale ta druga była niewyraźna więc na drugi dzień rano zrobiłam drugi i tym razem kreseczki były bardzo wyraźne:) Mimo to bolał mnie brzuch tak samo jak przed okresem. Piersi mnie nie bolały chociaż zazwyczaj właśnie przed okresem bardzo mnie bolą. Do tej pory wymiotowałam tylko dwa razy i to po ogórkach:p I teraz nie jem ich w ogóle:) Bardziej ciągnie mnie do słodkiego i do nabiału:) I ciekawa jestem czy będzie dziewczynka czy chłopczyk:) Bo słyszałam że jeśli ma się smak na slodkosci to będzie dziewczynka:)

Ja nie zabardzo w temacie ale tak przeczytałam poprzedni post. Justysia1a ja przez całą ciąże słodycze mogłam jeść tonami a lody to na śniadanie, obiad i kolację i mam chłopaka :-)

Kolia czyli widać nie ma reguły:) Bo mi np dużo osób mowi że jak mam ochotę na słodycze to będzie dziewczynka:) Albo że jak zabiera urodę to też dziewczynka:) Ja póki co wyglądam jak wcześniej ale cera troszkę mi się pogorszyła ale wcale nie mocno:)
A i takie pytanie mam. Czy jak będę na usg w 12 tc to czy już będzie widać postać dzieciątka?:) Nie mogę się już doczekać:) Bo jak byłam w 7tc to widac było tylko kropeczke i bijące serduszko:)

Kolia czyli widać nie ma reguły:) Bo mi np dużo osób mowi że jak mam ochotę na słodycze to będzie dziewczynka:) Albo że jak zabiera urodę to też dziewczynka:) Ja póki co wyglądam jak wcześniej ale cera troszkę mi się pogorszyła ale wcale nie mocno:)
A i takie pytanie mam. Czy jak będę na usg w 12 tc to czy już będzie widać postać dzieciątka?:) Nie mogę się już doczekać:) Bo jak byłam w 7tc to widac było tylko kropeczke i bijące serduszko:)
tk postc juz bedzie widac:) bedzie mlutkie dizciatko:) z nozkmi i raczkami i zpewne bedzo ruchliwE:)

hej Dziewczyny!
moze ktoras z Was tak miala...
strasznie sie zmartwilam dzisiaj, cykle ostatnio mialam regulowane bromergonem, ale skonczylam go juz brac, ostatnie 29-33 dni, ostatni okres mialam 3sierpnia, bola mnie piersi duzo bardziej niz zwykle i naprawde zrobily sie wieksze, wczoraj i dzisiaj mialam krwawienie, nieduzo, ale czysta jasna krew,bez zadnego sluzu, to jest 23dc, myslicie, ze to moze byc krwawienie implantacyjne???na szczescie jutro juz wracam do Polski i w nast tygodniu udam sie do lekarza, ale teraz sie martwie, co myslicie???mial ktos bedac w ciazy plamienie implantacyjne?jak wygladalo i kiedy wystapilo???

Witam kochane! Chyba byłam kiedys już na tymże wątku, ale zapewne i tak większość z Was mnie nie pamieta. Ale mniejsza o to. Mam pewną dziwną sytuację, i sama już się w tym pogubiłam, a rzecz spokoju mi nie daje. Zacznę od początku: 3 marca br. urodziłam córeczkę. 7 tygodni później trafiłam do szpitala na zabieg (łyżeczkowanie) bo zostały mi resztki po porodzie i mały krwiaczek. Wszystko było w porządku, później zaczęłam jeść tabletki anty (regulon) bo ponoć powinno się po takich zabiegach. W każdym bądź razie brałam teraz już 3 opakowanie, zostało mi tylko 5 tabletek gdy wybrałam się do lekarza, bo strasznie mnie brzuch bolał i krwawiłam. Na badaniu lekarz oznajmił, że macica jest powiększona i tkliwa i że albo coś tam po porodzie jeszcze zostało, albo to ciąża.. Kochane, kazał mi odstawić tabletki, dziś czwarty dzień jak nie biorę tabletki i powinnam już dostać okres.. Ale mam tylko plamienie, raczej po tamtym krwawieniu. Ja już nic nie rozumiem.. Lekarz powiedział, że jeżeli to nie ciąża to powinno się tamto krwawienie przerodzić w okres po odstawieniu tabletek, a tymczasem po odstawieniu zaczęłam tylko plamić. Powiedzcie mi, czy to może być ciąża? Czy bardziej stawiacie na to iż to w dalszym ciągu te 'resztki' po porodzie. :( Aha, dodam jeszcze, że mam się w przyszłym tyg zgłosić na usg do niego.

xXxIzuLQaxXx że też Ty jeszcze nie zrobiłaś testu ciążowego! :no: ja bym nie wytrzymała! Rób szybko i pisz nam tu.
a85 pewnie, że może to być implantacyjne. Zrób sobie teścik za jakieś 2 dni, bo jeśli to było implantacyjne, to powinien Ci już wyjść pozytywnie. Powodzenia!

reklama
KAHAKA, ja cierpliwa kobieta jestem ;) Brzuch mnie cały czas boli, cycuchy bolą, chudne jak nie wiem co, a apetyt mam wilczy.. Tylko wątpie że to ciąża.. Zaledwie w zeszłym roku zaszłam w ciąże i jeszcze co nie co pamiętam jak to było.. i nie czuje się teraz na 'kobietę w ciąży'. A co do testu, to nie zrobie. Poczekam do tego usg u lekarza.

Kochane, piszecie tu o tych słodyczach i rzeczach kwaśnych. Ja do równej połowy ciąży nie mogłam na słodkie nawet patrzeć bo tak mnie mdliło, tylko kwaśne jadłam, a od połowy to pochłaniałam czekolade tabliczkami po prostu, ale tylko czekolade, i mam córę :) Myślę że na to reguły jako tako nie ma.

Ostatnia edycja:
Do góry