Czasami jest tak, że jak kobieta bardzo chce zajść w ciąże albo wręcz przeciwnie - bardzo boi się, że "wpadła" , zauważa u siebie różne objawy Tak działa juz nasza psychika, że wywołujemy u siebie pewne rzeczy - możemy odczuwać mdłości, bóle głowy, bóle piersi, "smaki" a nawet możemy mieć podwyższona temperaturę - czyli z grubsza mieć wszystkie podejrzane objawy, jednocześnie nie będąc w ciąży! Najlepiej po prostu od razu zrobić jakiś dobry, czuły test i mieć pewność niż się zastanawiać
reklama
Bafinka
Fanka BB :)
hej dziewczyny wiecie jakie są normy prolaktyny? ja prolaktyne mam 9.84ng/ml a po obciązeniu 28..6ng/ml i nie wiem czy to dobrze.. musze się pochwalić że wczoraj byłam u gina i po CLO widział na usg pęcherzyk teraz trzeba się starac i może cos z tego będzie
Bafinko nie wiem czy to nawet nie jest niedobór prolaktyny? nie masz podanej normy? ja mialam inne wartosci.. jesli jest pecherzyk to super!!!!!!!!!!!!!!:-) teraz trzeba spr czy pekl! a powiedzial ile masz endometrium? jaka grubosc?hej dziewczyny wiecie jakie są normy prolaktyny? ja prolaktyne mam 9.84ng/ml a po obciązeniu 28..6ng/ml i nie wiem czy to dobrze.. musze się pochwalić że wczoraj byłam u gina i po CLO widział na usg pęcherzyk teraz trzeba się starac i może cos z tego będzie
znalazlam stare wyniki i jest norma 1,3- 25ng/ml wiec jest ok!!!!! jesli ebndometrium bedxie ok i peknie pecherzyk, jest duza szansa, ze zaskoczysz! pamietaj o nogach do gory na 30min po stosunku przydaje sie
Ostatnia edycja:
Bafinka
ja jestem pełna nadziei wczoraj mieliśmy zacząć staranka ale najpierw nad jeziorem byliśmy potem grill u znajomych i po drinkowaliśmy no i nic z tego bo plemniki po alkoholu nie są podobno najlepszej jakości wiec nawet nie próbowaliśmy a dziś mąż pracuje do 22 więc nie wiem czy cos z tego bedzie ale chyba musze sie zmotywować... ale dziś to ten pęcherzy pewnie nie pęknie bo wczoraj był jeszcze maly.. a co najgorsze mój gin jedzie na urlop i następną wizyte mam dopiero 27..
a co do prolaktyny to nie wiem czy badanie jest wiarygodne bo powinno się je robić w 1 połowie cyklu a ja ma 79dc ale jestem przed owulacją przecież... więc już sama nie wiem...
klaudoos a jak ty się czujesz w te upały? brzuszek już widać? maleństwo się rusza???
a co do prolaktyny to nie wiem czy badanie jest wiarygodne bo powinno się je robić w 1 połowie cyklu a ja ma 79dc ale jestem przed owulacją przecież... więc już sama nie wiem...
klaudoos a jak ty się czujesz w te upały? brzuszek już widać? maleństwo się rusza???
Bafinko, spokojnie sluchaj swego organizmu, mnie na sama owulacja strasznie bolala jajnik z tego, którego byla owulacja. mi lekarz mowil ze mamy to robic co 2 dzien- wtedy plemniki sa najlepsze.
ja w te upaly siedze w sypialni bo inaczej mdleje, ale to m.in ze biore duza dawke hormonów. wczoraj zaczelam 17sty tydzien i czuje delikatne motylki od kilku dni. brzusze malo widoczny- mam spora nadwage i zrobila mi sie lekka 1 ale wieksza faldka tylko jak leze to odstaje brzusio- wczesniej byl wklesly.
ja w te upaly siedze w sypialni bo inaczej mdleje, ale to m.in ze biore duza dawke hormonów. wczoraj zaczelam 17sty tydzien i czuje delikatne motylki od kilku dni. brzusze malo widoczny- mam spora nadwage i zrobila mi sie lekka 1 ale wieksza faldka tylko jak leze to odstaje brzusio- wczesniej byl wklesly.
Bafinka
tak bardzo bym chciała przeżywać to co ty... może nie długo a co do tych bóli owulacyjnych to ja ich nigdy nie miałam ale od dziś staranka.... mam nadzieje ze sie wstrzelimy
Bafinka
jak brałam CLO to troche mnie kuły jajniki ale teraz juz nie ale jak wczoraj gin mi powiedział że jest ten pęcherzyk to od razu nadzieja we mnie rozkwitła... :-)
hej dziewczyny!
ja jestem teraz w 13 tygodniu i w zasadzie dobrze znosiłam pierwsze miesiące, chociaż trochę miałam mdłości, denerwowały mnie różne zapachy, np. kawy, chipsów szczególnie paprykowych...i perfumy męskie! każde!!to była masakra, nie wychodziłam z domu, bo bałam się, że gdzieś te zapachy mnie dopadną poza tym nie miałam apetytu, mogłam jeść tylko ziemniaki i to odsmażane! reszta dla mnie nie istniała. Aha, noi piłam i piję do dziś dużo wody, soki tylko te z hortexu bez cukru bo nie są az takie sztuczne.
ja jestem teraz w 13 tygodniu i w zasadzie dobrze znosiłam pierwsze miesiące, chociaż trochę miałam mdłości, denerwowały mnie różne zapachy, np. kawy, chipsów szczególnie paprykowych...i perfumy męskie! każde!!to była masakra, nie wychodziłam z domu, bo bałam się, że gdzieś te zapachy mnie dopadną poza tym nie miałam apetytu, mogłam jeść tylko ziemniaki i to odsmażane! reszta dla mnie nie istniała. Aha, noi piłam i piję do dziś dużo wody, soki tylko te z hortexu bez cukru bo nie są az takie sztuczne.
reklama
Podziel się: