reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy to ciąża??? Objawy bardzo wczesnej ciąży

Czasami jest tak, że jak kobieta bardzo chce zajść w ciąże albo wręcz przeciwnie - bardzo boi się, że "wpadła" , zauważa u siebie różne objawy;) Tak działa juz nasza psychika, że wywołujemy u siebie pewne rzeczy - możemy odczuwać mdłości, bóle głowy, bóle piersi, "smaki" a nawet możemy mieć podwyższona temperaturę - czyli z grubsza mieć wszystkie podejrzane objawy, jednocześnie nie będąc w ciąży! Najlepiej po prostu od razu zrobić jakiś dobry, czuły test i mieć pewność niż się zastanawiać;)

reklama
hej dziewczyny wiecie jakie są normy prolaktyny? ja prolaktyne mam 9.84ng/ml a po obciązeniu 28..6ng/ml i nie wiem czy to dobrze.. musze się pochwalić że wczoraj byłam u gina i po CLO widział na usg pęcherzyk teraz trzeba się starac i może cos z tego będzie:)

hej dziewczyny wiecie jakie są normy prolaktyny? ja prolaktyne mam 9.84ng/ml a po obciązeniu 28..6ng/ml i nie wiem czy to dobrze.. musze się pochwalić że wczoraj byłam u gina i po CLO widział na usg pęcherzyk teraz trzeba się starac i może cos z tego będzie:)
Bafinko nie wiem czy to nawet nie jest niedobór prolaktyny? nie masz podanej normy? ja mialam inne wartosci.. jesli jest pecherzyk to super!!!!!!!!!!!!!!:-) teraz trzeba spr czy pekl! a powiedzial ile masz endometrium? jaka grubosc?

znalazlam stare wyniki i jest norma 1,3- 25ng/ml wiec jest ok!!!!! jesli ebndometrium bedxie ok i peknie pecherzyk, jest duza szansa, ze zaskoczysz! pamietaj o nogach do gory na 30min po stosunku;) przydaje sie;)

Ostatnia edycja:
ja jestem pełna nadziei wczoraj mieliśmy zacząć staranka ale najpierw nad jeziorem byliśmy potem grill u znajomych i po drinkowaliśmy no i nic z tego bo plemniki po alkoholu nie są podobno najlepszej jakości wiec nawet nie próbowaliśmy a dziś mąż pracuje do 22 więc nie wiem czy cos z tego bedzie ale chyba musze sie zmotywować... ale dziś to ten pęcherzy pewnie nie pęknie bo wczoraj był jeszcze maly.. a co najgorsze mój gin jedzie na urlop i następną wizyte mam dopiero 27..
a co do prolaktyny to nie wiem czy badanie jest wiarygodne bo powinno się je robić w 1 połowie cyklu a ja ma 79dc ale jestem przed owulacją przecież... więc już sama nie wiem...

klaudoos a jak ty się czujesz w te upały? brzuszek już widać? maleństwo się rusza???

Bafinko, spokojnie sluchaj swego organizmu, mnie na sama owulacja strasznie bolala jajnik z tego, którego byla owulacja. mi lekarz mowil ze mamy to robic co 2 dzien- wtedy plemniki sa najlepsze.

ja w te upaly siedze w sypialni bo inaczej mdleje, ale to m.in ze biore duza dawke hormonów. wczoraj zaczelam 17sty tydzien i czuje delikatne motylki od kilku dni. brzusze malo widoczny- mam spora nadwage i zrobila mi sie lekka 1 ale wieksza faldka;) tylko jak leze to odstaje brzusio- wczesniej byl wklesly.

wiesz jak tez nie mialam boli bo nie mialam zazwyczaj owulacji ale wlasnie przy clo mialam.. wiec musisz wierzyc, ja jestem dobrej mysli.

hej dziewczyny!
ja jestem teraz w 13 tygodniu i w zasadzie dobrze znosiłam pierwsze miesiące, chociaż trochę miałam mdłości, denerwowały mnie różne zapachy, np. kawy, chipsów szczególnie paprykowych...i perfumy męskie! każde!!to była masakra, nie wychodziłam z domu, bo bałam się, że gdzieś te zapachy mnie dopadną:) poza tym nie miałam apetytu, mogłam jeść tylko ziemniaki i to odsmażane! reszta dla mnie nie istniała. Aha, noi piłam i piję do dziś dużo wody, soki tylko te z hortexu bez cukru bo nie są az takie sztuczne.

reklama
jeszcze jedno, bolał mnie cały czas brzuch, tak jak przy miesiączce, ale moja pani doktor stwierdziła, że to normalne i faktycznie, jak nie ma plamienia top wszystko jest ok.

Do góry