reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy to ciąża??? Objawy bardzo wczesnej ciąży

tak czy tak, dobrze jest zrobić badania hormonalne, nie kosztuje to az tyle, a przynajmniej bedzie wiadomo czy wszystko okej!
ja mam nadzieje, ze teraz juz obnizy mi sie ta prolaktyna i bedzie dobrze :))
Klaudoos bralaś może bromergon na obnizenie? :)

reklama
dziewczyny!
noralnie nie wytrzymalam juz,
testy z moczu sa negatywne, ale okresu nie ma - a nigdy mi sie to nie zdarzalo - ok, moze jak mialm 15 lat i cykle byly nieregularne, wiec poszlam na bete... czuje, ze to bedzie ciaza :)
3majcie kciuki, na pewno napisze jak mi poszlo;)

tak czy tak, dobrze jest zrobić badania hormonalne, nie kosztuje to az tyle, a przynajmniej bedzie wiadomo czy wszystko okej!
ja mam nadzieje, ze teraz juz obnizy mi sie ta prolaktyna i bedzie dobrze :))
Klaudoos bralaś może bromergon na obnizenie? :)
tak brałam bromergon na poczatku pol tabl potem cala, bralam ok 1,5 roku i wrocilo do normy.

zalamka, po prostu zalamka...
beta <0,100mIU/ml, a zeby byla ciaza to musi byc chyba ok 5...

moze za wczesnie wybralam sie na te badanie?? dopiero 5 dni po terminie, moze mam jakis dziwny organizm i nie da sie wykryc ciazy..

juz sama nie wiem, chyba cos pisze od rzeczy ;(
jest taki program "ciaza z zaskoczenia" i tam slyszalam, ze czasem badanie z krwi nie wykryje ciazy - jesli zawinil czynnik ludzki.

co mam teraz robic??

zalamka, po prostu zalamka...
beta <0,100mIU/ml, a zeby byla ciaza to musi byc chyba ok 5...

moze za wczesnie wybralam sie na te badanie?? dopiero 5 dni po terminie, moze mam jakis dziwny organizm i nie da sie wykryc ciazy..

juz sama nie wiem, chyba cos pisze od rzeczy ;(
jest taki program "ciaza z zaskoczenia" i tam slyszalam, ze czasem badanie z krwi nie wykryje ciazy - jesli zawinil czynnik ludzki.

co mam teraz robic??

ja 2 dni przed spodziewana miesiączką mialam 127 bete. wydaje mi sie ze chyba nie jestes w ciazy, ale jeszcze poczekaj z tydzien i ewentualnie jak @ nie przyjdzie poetorz badanie. przede wszystkim NIE ZALAMUJ SIE!!!

kula hula wiem co czujesz ja za kazdym razem jak ide do gina to mam nadzieje że jednak sie pomylił i jestem w ciazy... i jak zwykle sie myle bo to by bylo zbyt piekne żeby nam sie udalo zajsć to w brew pozorom jest skomplikowane...

dziewczyny ja tez to przechodziłam, prawie 53 cykle! albo po czasie przychodziła @ albo była ciąza biochemiczna, i co cykl załamka.. ale kurcze u mnie bylo tak ze w koncu powiedzialam dosc, nie staramy się biore sie za siebie (przez wszystkie stymulacje i branie porazajaco duzych dawek hormonow tylam) schudlam 55kg, powiedzialam mezowi ze sprobujemy pod koniec roku 2 cykle naturalnie a potem trudno niech robia ze mną co chcą(chodzilo o temat in vitro), intuicyjnie poszlam do endokrynologa okazalo sie ze trzeba zmienic dawke hormonow, w tym samym dniu ginekolog, zrobil usg i powiedzial ze nie wierzy: jest owulacja- jak nigdy!! prosze sie kochac dzis pojutrze i w sobote, nogi pol godziny do gory, i lezec.. od razu hormony.. i cud zaciązylam w zalobę narodową:zawstydzona/y:10 kwietnia w 30 urodziny męża. fakt ciaza od poczatku zagrozona- obfite krwawienia i skurcze ale utrzymala sie, juz przytylam 13kg dzieki hormonom, ale jedmnak cuda sie zdarzaja!!!! moj lekarz powiedzial ze rewolucje zrobilam tym schudnieciem- szok dla organizmu, ale najwazniejsze ze w ogole uslyszalam po tylu latach- jest owulacja i dzialamy! tak wiec nie zalamujcie sie dziewczyny.. (P.S. my probowalismy kilka naturalnych meto: kupilsmy psa, zmiany klimatow, kochalismy sie po pijaku spontanicznie i nic....) bedzie dobrze;)

kochana jak schudłaś 55 kg??? ja 10 nie moge zrzucić a przybrałam je po tabsach i teraz diety głodówki ćwiczenia nic nie daja... mam nadzieje że jak po niedzieli pójde na te badania hormonalne to się okaże że to przes hormony i dostane jakieś tabletki dzięki ktorym schudne bo ja już nie mogwe na siebie patrzec

reklama
bralam meridie 3 miechy a pootem przeszlam na dukana. jesli pojdziesz do endokrynologa mozesz poprosic o metformax, ale jesli nie masz duzej nadwagi, watpie ze Ci przepisze. moja znajoma schudla 20kg a nie je tylko pieczywa i ziemniaków. szok..

Do góry