reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy to ciąża??? Objawy bardzo wczesnej ciąży

ja Ci tego zycze z calego serca! ja tez zaciazylam wtedy, ale tez wazna jest grubosc endometrium i ilosc progesteronu, ale nie zaglebiam sie w to! naprawde Kochana skonsultuj sie jeszcze z jednym lekarzem, zebys byla pewna ze to jedyne rozwiazanie. nic nie tracisz ale zyskasz czas!

reklama
ja biore luteine od 6 m-cy i nic:( niby na wyregulowanie @ i ulatwienie zajcia w ciaze a takze podtrzymania ciazy. poki co maz zrobil badanie nasienia i jest w miare ok, ja mierze temperature i zobaczymy co dalej. mam nadzieje ze niedlugo los sie do nas usmiechnie:) Problemem u mnie jest to ze mam dwie macice i dwie szyjki. czy ktoras z was kobitki ma podobny problem? boje sie, ze przez moja anomalie starania beda trwac wiecznie...:((

hej Dziewczyny!:)
staramy się o dzieciaczka od sierpnia 2009, niestety poki co bez rezultatu. Ponieważ moje cyke były nieregularne (35-40dni) Ginekolog zleciła mi wykonanie badań: prolaktyny i na tarczycę. Z tarczycą wszystko w porządku, ale prolaktyne mam podwyższoną. Brałam luteinę od 16 dnia cyklu raz dziennie pod język, a okres dostawałam jak zwykle po prawie 40 dniach. Do Bafinki : pójdź na badania krwi i z wynikami do ginekologa. Może to zbyt wysoki poziom prolaktyny powoduje to, że cykle masz nieregularne, a póki prolaktyna nie zostanie obniżona, nie zajdzie się w ciążę. Moja ginekolog przepisała mi tabletki bromergon czy coś w tym stylu, biorę i mam nadzieję, że będzie dobrze.
Gratuluję wszystkim przyszłym Mamusiom :) i mam nadzieje, ze niedługo do Was dołączę. :))
https://www.babyboom.pl/forum/members/bafinka-76990.html

to samo pisalam do Bafinki na priv, widzisz Bafinko: co dwie glowy to nie jedna. badania hormonalne są potrzebne!
NANA: pierwszy raz slysze o takiej anomalii, i szczerze mowiac troche co czytalam to nie wiem czy przy dwoch szyjkach a na dodatek 2 macicach uda ci sie zajsc naturalnie, ale mysle ze alternatywa bedzie in vitro. powodzenia!

ja bym zrobila tak badania prolaktyna z obciazeniem, tsh, progesteron.
w labolatorium mowisz ze chcesz prolaktyne z obciazeniem, tsh i progesteron. pieerwsze pobranie krwi jest na czczo, od razu Pani Ci da tabletke (cos na m... metformina czy cos..) i rowno po godzinie robisz 2 badanie tylko na prolaktyne. mysle ze ta prolaktyna ci zaburza wszystko, tak wiec nie czekaj dluzej i rob badanka i idz do innego lekarza, bo ten mi sie nie podoba skoro nie zlecil ci badan. moj mi nawetg zrobil pole widzenia zeby zobaczyc czy guzek na przysadce rosnie i uciska (to jest ta wlasnie hiperprolaktynemia). powodzonka

dzieki za odpowiedz jesteś kochana.. ja już przeczytalam wszystkie fora o ginekologach w płocku i wszyscy do bani nie znalazłam gina zeby były same dobre opinie... więc nie wiem co mam robić bo szukanie po omacku nie ma sensu... ale coś zrobić musze po niedzieli ide na te badania hormonalne, tylko nie wiem co dalej...

hej dziewczyny, jestem kula hula;)
mam 24 lata, przez 4,5 roku bralam tabletki anty, odstawilam je 1 lutego i przez pierwsze 2 m-ce stosowaliśmy prezerwatywy (akurat zaszczepilam sie przeciw zoltaczce szpitalnej, a wtedy w ciaze nie wolno zaczodzic).
Od kwietnia staramy sie o naszego pierwszego dzidziusia, wiem, ze to krotko, ale starania sa bardzo stresujace...
W niedziele powinnam dostac okres, dzis jest sroda - wiem, ze moze mi sie spozniac, ale dodam, ze cykle mam regularne -po odtawieniu tabletek 28-25dniowe, kazdorazowo z tendencja malejaca. W niedziele minelo 25 dni, a dzis minie 28.
Okresu ani widu ani slychu, a nigdy mi sie nie spoznial, brzuch prawie wogle mnie nie boli -a zawsze bolal bardzo...
Dodatkowo -rano nie dam rady wstac z lozka, moglabym wciaz spac, sluz mialam b. obfity i byl dosc dlugo, robilam test ciazowz ale wsyedl negatywnie...
co o tym sadzicie

reklama
Witaj kula hula;) proponuję wykonać test ciążowy,być może twoje objawy są objawami ciąży,najlepiej się przekonasz z testu a później wizyta u ginekologa.Wszystko jest możliwe,ja też zaszłam w tak dziwny sposób,że do dziś nie dowierzam,być może jak brzusio urośnie,to będę miała pewność.Narazie stres i obawy;/ pozdrawiam:)

Do góry