reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy to ciąża??? Objawy bardzo wczesnej ciąży

iwka_marchewka wspaniałe wiadomości ah co to musi być za radość usłyszeć takie nowiny !! :) :-)

A ja jestem w połowie cyklu a skoku dalej nie było :szok: No ale ostro się staramy może akurat wstrzelimy sie w odpowiedni moment :-)

reklama
Witam dziewczyny ja jestem w 7tyg.i tak się zastanawiam ,kiedy by tu się wybrać do lekarza.Tak mi się wydaje ,że chyba jeszcze jest wcześnie.Dodam,że to nie jest moja pierwsza ciąża,mam już dwie córki (12 lat) i (8 lat).Bardzo z mężem chcieliśmy mieć syna ,no i zobaczymy .....Wiecie co nawet nie pomyślałaby ,że tak będę się czuła w ciąży,kompletnie nic mi nie dolega,nawet wypryski ,które dostawałam przy każdej @ ustąpiły ....może jest nadzieja że będzie ten upragniony synuś???

iwka_marchewka-GRATULUJE !!!!:):):):):tak::tak::tak::-D:-D

Violett-JA TEŻ STRACIŁAM DO NIEJ SZACUNEK ...;/

Joaśka35-RÓWNIEŻ GRATULUJE:-D:-D

hej laski.
sorki że tak długo mnie nie było:-(
jestem już po wizycie (27.04) i na usg był widoczny pęcherzyk:-):-)
lekarka stwierdziła że to ok 5 tydz. no i we wtorek mam kolejne usg i mam nadzieję że już będzie widoczny dzidziuś a przynajmniej jakiś zarys maleństwa:-):-)
do objawów muszę dodać okropny ból piersi i to od samego początku ciąży.... no i zaparcia...:-:)-:)-:)-(
ale jakoś sobie radzę. razem z mężem już nie możemy się doczekać usg no i samego maleństwa:tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak:

buziaki dla wszystkich brzuszków i dla tych którym narazie szczęście nie dopisuje... trzymam za Was kciuki!!!!!!!!:happy::happy::happy::happy::happy::happy:

Super wieści, gratuluje kochana :)

Witam dziewczyny ja jestem w 7tyg.i tak się zastanawiam ,kiedy by tu się wybrać do lekarza.Tak mi się wydaje ,że chyba jeszcze jest wcześnie.Dodam,że to nie jest moja pierwsza ciąża,mam już dwie córki (12 lat) i (8 lat).Bardzo z mężem chcieliśmy mieć syna ,no i zobaczymy .....Wiecie co nawet nie pomyślałaby ,że tak będę się czuła w ciąży,kompletnie nic mi nie dolega,nawet wypryski ,które dostawałam przy każdej @ ustąpiły ....może jest nadzieja że będzie ten upragniony synuś???
Moim zdaniem to juz powinnas sie wybrac jeżeli to jest 7 tydzien :) No i gratuluje odmienionego stanu i trzymam kciuki zeby byl to synus :)

iwka marchewka - gratuluje dobrych wieści:-)
Joaśka również gratuluję dzidzi:-)
TakaJednaKobitka trzymam kciuki za owocne starania:-)

od jakichś 5 dni powróciły mi mdłości, ale to jakie są gorsze jak na samym początku ciąży. Głodna jestem, a mam wstręt do wszystkiego, a zapachy teraz to już w ogóle jakieś nieporozumienie - nawet zmywarki zapach mnie dobija.

wiecie dziewczyny, nie zdawalam sobie sprawy z tego ze kobiety moga byc tak niedoinformowane.. moja kolezanka probowala mi wmówic ze w 7 tygodniu nie bije serduszko plodu, ze dopiero w 12 kiedy czy 16 kiedy zaczyna sie ruszac ^^ masakra ....i ze w 6 tyg to nie dziecko , to po prostu takie male "cos"... co za niedoinformowani ludzie zyja na tym swiecie !!;/

malamrowka1100 -chyba warto sie pomeczyc zeby pozniej zobaczyc takiego malutkiego skarbeczka ;) dziewczyny na forum znaja duuuzo sposobow na zalagdzenie mdlosci;) poczytaj sobie , moze pomoga:)
pozdrawiam i zycze zdrówka ;):*

hey laski:)
byłam wczoraj na wizycie i miałam robione usg:)
maleństwo ma 1,5 cm i już bije serduszko. lekarka stwierdziła że to 8 tydz:)
za miesiąc mam kolejną wizytę i będzie już widać nóżki i rączki:)

no to super ;* teraz tylko dbaj o siebie i maleństwo, ja stwierdzilam ze jestem chyba jeszcze za mloda na dzidzie . jestem z Moim, kochamy sie , i kiedys w przyszlosci napewno bedziemy mieli bobo , z Reszta moj -uwaza ze jestesmy za mlodzi jeszcze , i chyba ma racje ;) zycze powodzenia wszystkim staraczkom i przyszlym mamom;)

reklama
Hej!
Ja mam bóle brzucha od 4 tyg. i wcale nie uważam , że to jest normalne (ciąża przecież nie jest chorobą). Obecnie jestem w 18 tyg. i spotkałam się przez ten czas z różnymi reakcjami lekarzy. Moja lekarka np. po pierwszy telefonie do niej kazał mi brać dufaston i stwierdziła, że " i tak nic nie da się zrobić":wściekła/y:. Teraz wiem, że gdyby nie moja przyjaciółka to za pewne straciłabym dzidziusia. Na szczęście ona mi przetłumaczyła, że mam leżeć najlepiej z nogami uniesionymi wyżej niż głowa i pupa. Chociaż bardzo chciałam chodzić do pracy zostałam w domu i wstawałam jedynie do toalety. Bóle się nasiliły i później nawet przy przewracaniu się na drugi bok je odczuwałam. Były one na tyle silne że trudno było mi normalnie funkcjonować. Lekarka powiedziała żebym nie czytała głupot i nie słuchała rad. Chyba nigdy jej nie wybaczę, że wyraźnie nie powiedział że mam leżeć tylko tłumaczyła żebym się nie przejmowała.:baffled:
Piszę tak dużo o sobie bo przerażają mnie lekarze, którzy lekceważąc bóle wysyłają dziewczyny na "spacer". :szok:Bóle i skórcze, które występują dłużej niż 1-2 tyg. po terminie miesiączki wcale nie są naturalnym zjawiskiem ciąży. Kontaktujcie się z lekarzem i możliwie jak najwięcej odpoczywajcie. Pozytywny wynik USG lub wizyty u lekarza nie zawsze oznacza, że jest wszystko dobrze. Krwiak, który miałam i który prawdopodobnie powodował ból brzucha był widoczny dopiero w 8 tygodniu, jak zaczęłam się lepiej czuć. Na następnym USG w 13 tyg. już był prawie nie widoczny, a na pierwszy w 4 tyg. w ogóle nie było nic niepokojącego.

Do góry