reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy to ciąża??? Objawy bardzo wczesnej ciąży

Dobrze, że już się czujesz lepiej:) Nawet jak to nic poważnego to i tak warto porozmawiać o tym z lekarzem.

reklama
Witam,ja jestem w 7 tygodniu ciazy i czuje sie fatalnie,ciagle mi sie odbija,jest mi nie dobrze mam zgage..to moja druga ciaza,przy pierwszej czulam sie super a teraz nie ciekawie,ale polozna mnie pocieszyla ze to minie..oby;)

A ja już po testowaniu......wynik negatywny :(( Ech....chyba jednak nie obędzie się bez pomocy farmakologii. Idę do gin. niech coś poradzi.

A ja już po testowaniu......wynik negatywny :(( Ech....chyba jednak nie obędzie się bez pomocy farmakologii. Idę do gin. niech coś poradzi.

Kurczę może jednak powtórz test jutro rano. Ja robiłam 3 testy.

Jeśli rzeczywiście będzie negatywny po powtórce to poproś o pomoc gin. Mam nadzieję, że będzie dobrze i dzidzi w końcu pod Twoim serduszkiem się znajdzie.

czesc dziewczynki;* dziuraWskarpecie-przykro mi ;/ ale może jeszcze raz zatestuj albo idz na betke tak jak jak byłam ostatnio.bedziesz pewna w 100 % ;)

a moja przyjacółka jest w ciąży i chce usunąc ,ma już 2 dzieci-BRAK SŁÓW..

Ostatnia edycja:
aniafull- gratuluję fasolki i życze aby dolegliwości ciążowe szybko przeszły :)

DziuraWskarpecie- może zanim przejdziesz się do gina zrób jeszcze bęte ? Mojej znajomej test wyszedł dopiero w 3 tyg

Inez- nie rozumiem takich osób jak Twoja przyjaciółka...Skoro ma już dwoje dzieci i wie , że na więcej ją nie stać to dlaczego się nie zabezpiecza ? Ja nie mogę czytać o usunięciu ciąży bo od razu się we mnie gotuje...

A u mnie na razie bez szału. Wkroczyłam w dni płodne i czekam na owu ... Pogoda za oknem okropna ciągle pada tak więc i nastrój nie za bardzo...

Ja jestem w 6tyg.i sama się dziwię ,ze nie mam żadnych kompletnie dolegliwości ,gdzie przy pierwszej ciąży do 6msc wymiotowałam okropnie. Sama się zastanawiam czy to normalne ...hehe

Wiele z Nas się męczy z tymi objawami, więc podam kilka sposobów na ułatwienie sobie życia wg. książeczki od lekarza, którą dostałam. Może pomoże.

NUDNOŚCI I WYMIOTY

Spożywaj posiłki często i w małych porcjach.
Pij płyny między posiłkami. Niegazowane!
Jedz skórkę od chleba, sucharek lub suche płatki zbożowe przed wstaniem z łózka.
Uwzględnij w diecie orzechy - głównie włoskie.
Unikaj przykrych zapachów w domu.
Jeżeli masz wymioty całą dobę, jesteś po nich osłabiona, masz dreszcze lub drżenia mięśniowe, ograniczoną zdolnośc spostrzegania, zgłoś się do szpitala położniczego.

ZAPARCIA - WZDĘCIA

Spożywaj duże ilości wody.
Spożywaj dietę bogatą w błonnik.
Jedz miód i suszone śliwki.

ZGAGA

Często spożywaj małe posiłki.
Zrezygnuj z potraw ciężkostrawnych, pikantnych i tłustych.
Zastosuj dietę jarską.
Wysoko układaj głowę w trakcie spoczynku i snu.
Leki zobojętniające treśc żołądkową nie mogą zawiera glinu - aluminium.
Macerat z siemienia lnianego. 2 łyżki stołowe siemienia lnianego zalej wrzącą wodą i pozostaw pod przykryciem przez 8h. Uzyskany mętny płyn możesz pi bez ograniczeń w celu zobojętnienia treści żołądkowej.

Hej dziewczyny :) Ja dziś czuje się fatalnie :( Już nie wiem co ze sobą zrobić. Mdłości, brak apetytu i pomyśleć, że wczoraj tryskałam cały dzień radością a o jedzeniu nie wspomnę :D
Co u Was?

reklama
TakaJednaKobitka-aa szkoda gadać , mi jest tak cholernie przykro..

Ostatnia edycja:
Do góry