reklama
O rany! całe szczęście, że te lekkie bóle to normalka, bo ja również strasznie się przestraszyłam. jestem w 7 tygodniu i bałam się, że zaczyna dziać się coś złego. :-)miło wiedzieć, że nie jestem sama!
Ja tez mam takie bole brzuszka, a to dopiero 4 tygodnie i 5 dni
U mnie bylo tak samo tez niby mialam grype i wrzody na zoladku hihih i podobnie jak u ciebie moje dolegliwosci maja juz prawie 6 miesiecyMnie na samym poczatku ciazy bolal brzuch i ogolnie czulam sie jakbym miala niestarwnosc. Nawet bylam na L4 (w 3-4 tygodniu), bo lekarz stwierdzil grype zoladkowa :-) Moja grypa ma teraz 5 miesiecy ;-)
Na USG bylam dopiero w 12 tygodniu, bo moja ginekolog pow. ze wtedy wiadomo czy wszystko rozwija sie prawidlowo i ze nie ma sensu wczesniej. Na badaniu w 6 tyg. powiedziala mi tylko, ze ciaza jest, ale na 100% stwierdzi to na kolejnej wizycie - to byl chyba 10 tydzien.
Powodzenia dziewczyny i postarajcie sie nie stresowac!
Jestem w 4 tygodniu ciąży od niedawna odczywam bóle w podbrzuszu przypominajace te wyst ępujące w czasie okresu.Bóle te są czasem delikatne a czasem silne.Sile bóle są krótkotrwałe i napadowe te delikatne(ćmiące)trwają dłużej.
Jesli któraś z Was jest z Łodzi zerknijcie tutaj
https://www.babyboom.pl/forum/ciaza-porod-polog-f14/lodzianeczki-ile-nas-tu-jest-309/index15.html
Jesli któraś z Was jest z Łodzi zerknijcie tutaj
https://www.babyboom.pl/forum/ciaza-porod-polog-f14/lodzianeczki-ile-nas-tu-jest-309/index15.html
natychmiast powinnaś udać się na pogotowie. masz do tego prawo zawsze wtedy gdy coś cię niepokoi. tylko nie zwlekaj!!!!!! może to byćpo prostu spowodowane zmianami jakie zachodzą w organizmie, ale może to teżbyć coś poważniejszego. ale głowa do góry i na pogotowie lub do swojego lekarza.
Też na początku ciąży miałam takie bóle, mój lekarz prowadzący po zbadaniu i zrobieniu usg, powiedział że wszysystko jest ok, że są to bóle spowodowane rozciąganiem się wiązadeł macicy, oczywiście jeśli takim bólom będzie towarzyszyło krwawnienie, bóle głowy powinnaś zgłosić się niezwłocznie do lekarza. Życze wspaniałych 9 miesięcy:-)
reklama
osobiście nie miałam na początku żadnych bóli. problemy pojawiły się w 16 tygodniu i musiałam jakiś czas leżec. najlepsze jest to, że bóle które wowczas odczuwałam potraktowałam jako rozciąganie się macicy czy też jakiś ucisk na jajniki. w końcu gdy poszłam do lekarza to od razu kazał mi isc na zwolnienie, a ja głupia powiedziałam do niego, ze nie mogę, bo musze zaraz isc do pracy. i poszłam. za 2 dni wróciłam, bo już nie mogłam chodzić bez bólu ani sie wyprostować. i do dzis jestem na zwolnieniu. dbaj o siebie i dzidziulka. pozdrawiam .
Podziel się: