reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy to ciąża??? Objawy bardzo wczesnej ciąży

Siwucha12 nie martw sie, kochana, napewno wszystko bedzie dobrze. Ja w pierwszych tygodniach ciazy tez mialam skurcze i codziennie myslalam ze to dlatego ze dostane okres! Z lekarzem to tez radze isc jak najwczesniej, zwlaszcza jesli sie denerwujesz, bo to napewno nie sluzy Twojemu malenstwu.... mam nadzieje, ze wszystko bedzie ok! Trzymam kciuki za Ciebie i Twoje malenstwo!!!

reklama
Siwucha12, wiem, ze trudno bedzie po tym co przeszlas w zeszlym roku, ale najwazniejsze, to nie zamartwiac sie! Maluszkowi to napewno nie sluzy! Te krostki to wariacje Twoich hormonow! ja nigdy nie mialam klopotow z cera, az do ciazy.... mam nadzieje, ze po porodzie wszystko wroci do normy...Bolesnosc piersi, bole brzucha jak przed okresem, to wszystko normalne...to Twoj organizm Ci daje znaki ze cos sie zmienia! A z przeziebienia postaraj sie wyjsc naturalnymi metodami... ja sama w 4 mcu malo nie stracilam mojej malutkiej, dlatego mocno trzymam za was kciuki!

Justyna19 bardzo dziękuję za dodanie mi otuchy:-) wiem, że nie mogę myśleć negatywnie ale tak to już jest. Wtedy się tak cieszyliśmy całą rodziną i wszyscy wiedzieli teraz tylko mojemu powiedziałam i będziemy trzymać to w tajemnicy aż co najmniej do 4 m-ca(mam nadzieję że sie uda i będziemy mieli zdowe dzieci:-)) pozdrawiam cieplutko

Jestem w 10 tygodniu i zaczynam wierzyc ze to na prawde na prawde... zrobilam test mniej wiecej po trzech tygodniach spoznienia miesiaczki, jednak o ciazy wiedzialam od pewnej nocy, kiedy to obudzilam sie ze strasznym bolem piersi, dwie klody bez czucia.. do tej pory nie mialam zadnych omdlen, mdlosci, zahcianek, zawrotow glowy.. nic.. za to zrobil mi sie brzuch prawie na blizniaki.. na usg ukazuje sie jeden mieszkaniec...
inna sprawa to zamieszanie hormonalne.. smutki.. male porykiwania jak nikt nie widzi, wyklocanie sie o glupoty, ktore jeszcze trzy miesiace temu nic dla mnie nie znaczyly.. czy ja dla ciebie cos jeszcze znacze i inne takie..
podobno ma minac po pierwszym trymestrze...
Jakie macie opinie na ten temat?

I CHCIALABYM TEZ BARDZO BARDZO MOCNO POZDROWIC WSZYSTKIE MAMY, MALUSZKI NARODZONE I NIENARODZONE, TATUSIOW..etc etc

Kurcze,
ja to chyba jakas nieczula jestem. Nic mnie nie boli, niedobrze też mi nie jest i płaczliwa ani zmierzła nie jestem. Podejrzewam że już niedługo się to zmieni.
Tylko brzuchol mam taki że wciąganie nic nie da. A że ja zawsze miałam brzuch jak deske to teraz mi wszyscy na około smędzą że przytyłam:wściekła/y:
A przecież nie wypaplam w pracy tak wcześnie:eek:

Hej. Ja miałam podobne objawy jak zaszłam w ciążę. Dodatkowo często oddawałam mocz, szczególnie w nocy i już wtedy byłam pewna, że jestem w ciąży. Moje przypuszczenia potwierdził test, który wykonałam w dniu kiedy powinnam dostać okres.:-)

Drogie Panie,
jestem w bardzo świeżutkiej ciąży (ok. 3 tyg.) i wiem że jeszcze za wcześnie na wizytę u lekarza a mam pytanie...
Czy któraś z Was miała lekkie bóle po bokach brzuszka? Nie ukrywam że mnie to troszkę niepokoi bo to taki lekki, jak w przypadku "niestrawności" ból, raz z jednej raz z drugiej strony.
Jeśli możecie mi coś powiedzieć na ten temat i uspokoić???
Hanulka

jest to normalne. Ja to odczuwalam jako lekkie bole jak na miesiaczke. Macica sie rozszerza i daje takie "efekt"

Pozdrawiam

Ja tez mam te dolegliwosc, nie ma sie co niepokoic jesli nie towarzyszy temu krwawienie... bedzie dobrze, ciesz sie ciaza :) pozdrawiam

reklama
Do góry