reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czy to ciąża??? Objawy bardzo wczesnej ciąży

Witamm wszystkich serdecznie.
Myśle ze moj temat dotyczy tego watku wiec pisze tutaj.
28 grudnia wykonaam test ciazowy,wyszedl pozytywny,pobieglam szybko do lekarza,ktory skierowal mnie na badanie krwi (hcg) wyszło mi 324mlU/ml
Dzis poszlam na kolejna wizyte,jednak do innego ginekologa.stwierdzil on ze pęcherzyk jest pusty...strasznie sie wystraszylam,lekarz powiedzial mi e mam isc ponowic badanie krwi,wyszlo mi dzisiaj 39724,1mlU/ml zadzwonilam do lekarza i powiedzial ze mam przyjsc za tydzien na wizyte.
czy kóraś z was miala taki przypadek?od ktorego tygodnia widac płód w pęcherzyku?wedlug moich obliczen i wg wyniku badan to jestem w 5-6 tyg.czy to jeszcze za wcesnie zeby bylo widac pecherzyk????prosze powiedzcie czy mialycie taka sytuacje,czy to jest normalne...cokolwiek... :-(

reklama
Kasiu - bywają takie sytuacje. Jest jeszcze bardzo wcześnie, zarodek może być mały, za tydzień się wyjaśni. Póki co masz ładne hcg i do następnego badania staraj się nie stresować.

Kasiu ja ci powiem,ze bylam u lekarza w 7 tygodniu ciazy i moj pecherzyk rowniez byl pusty.Lekarz powiedzial mi,ze prawdopodobnie bedzie poronienie ale na moje szczescie wszystko jest ok.Teraz jestem w 23 tygodniu ciazy i z dzieckiem jest wszystko ok.Pozdrawiam i 3mam kciuki napewno bedzie wszystko dobrze

Dziekuje Wam dziewczyny,troche sie uspokoilam,postaram sie nie stresowac,ale ten tydzien nie bedzie łatwy.najgorsze jest to ze mielismy z mezem w ten weekend powiedziec naszym rodzicom o dzidziusiu ale teraz juz nie wiem co robic :( czy moze zeby lepiej wiedzieli czy lepiej poczekac...ehh mętlik w głowie

Witam Cie Hanulka, ja mialam podobne objawy i zaniepokojona poszlam wczoraj do ledkarza. On powiedzial ze podobno jestem w 4 tyg. ciazy zrobil mi usg ale nie bylo nic widac. kazal mi sie nie martwic bo tak podobno jest wiec glowa do gory !!! takie bole sa normalne. gratuluje

zrobilas test? jak tak to nie martw sie one sa wiarygodne. Moj partner gdy zrobilam test oznajmil calemu swiatu,ze jestem w ciazy, moze troszke za wczesnie no ale trudno bylo zapanowac nad emocjami, cieszymy sie, wiec nie stresuj sie i jak czujesz potrzebe to powiedz rodzicom

Mi na USG w piątym tygodniu też widać było tylko pęcherzyk. Ale lekarka powiedziała że to napewno ciąża. Na następną wizyte idę w przyszłym tygodniu i to będzie 7 tydzień. Z tego co wiem powinnam już usłyszeć serduszko.

Więc nie martw się na zapas. Ja też oczekiwałam ze już coś zobaczę, ale sama fasolka też nas bardzo ucieszyła i od razu z pierwszym zdjęciem polecieliśmy do rodziców.

Mnie na samym poczatku ciazy bolal brzuch i ogolnie czulam sie jakbym miala niestarwnosc. Nawet bylam na L4 (w 3-4 tygodniu), bo lekarz stwierdzil grype zoladkowa :-) Moja grypa ma teraz 5 miesiecy ;-)
Na USG bylam dopiero w 12 tygodniu, bo moja ginekolog pow. ze wtedy wiadomo czy wszystko rozwija sie prawidlowo i ze nie ma sensu wczesniej. Na badaniu w 6 tyg. powiedziala mi tylko, ze ciaza jest, ale na 100% stwierdzi to na kolejnej wizycie - to byl chyba 10 tydzien.
Powodzenia dziewczyny i postarajcie sie nie stresowac!

Dzis byłam na badaniu. widzialam moja fasolke,ma 12mm i bijące serduszko,juz sie niczym nie stresuje,jestem szczęśliwa, dziekuje Wam dziewczyny za poceszenie.pozdrawiam wszystkie przyszle mamusie ;-)

reklama
Witam,
Dziś postanowiłam dołączyć do Waszego grona na tym forum. Jestem najprawdopodobniej w 5 tc, ale lekarz jeszcze nie potwierdził. To moja druga ciąża, mój synek ma 3,5 roku:) Nie wiem czemu tak szybko sie zapomina pewne rzeczy, ale moje pytania i wątpliwości narastaja z każdym dniem. Pierwsza ciąża była zagrożona przedwczesnym porodem (3 ostatnie miesiące w łóżeczku) - może stad te wątpliwości.
Jesli mozecie mi pomóc i rozwiać choc ich częśc byłoby super. A więc:
1. Lekarz mi zlecił masę badań (prywatna klinika SPES w Krakowie), których nie miałam robionych w pierwszej ciąży m.in. HIV, żółtaczka etc. Gdzie je można zrobic i czy da sie takie badania zrobic na NFZ i czy wogóle są konieczne.
2. Przeprowadziłam się niedawno do Krakowa i kompletnie nie wiem co gdzie i jak, nawet lekarza znalazłam w internecie:( Moze któraś z Was moze kogoś doradzić, bo tamten nie przypadł mi do gustu
3. I teraz mniej przyziemne pytanie: Kiedy powiedzieć synkowi o tym ze bedzie miał rodzeństwo?
Na razie tyle:)
Pozdrawiam
MAjka

Do góry