reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy to ciąża??? Objawy bardzo wczesnej ciąży

agattta pisze:
Wiatam! Od pewnego czasu zauwazylam ze moje piersi znacznie sie powiekszyly oraz mam mdlosci... Podejrzewalam ciaze wiec zrobilam test ciazowy i wyszedl negatywny... poszlam do lekarza i on takze nie stwierdzil ciazy... Wydawalo mi sie ze to nie mozliwe ze jestem w ciazy bo dostalam okeres (ale jak czytam to wcale nie musial byc okres <fakt na poczatku byl normalny taki jak zawszw ale znacznie krotszy <3 dni a za zwyczaj jest 5> i zakonczony brazowym plamieniem) Od niedawna odczuwam lekkie ciagnace bole w podbrzuszu. Nie wiem co mam o tym myslec 2 testy negatywne lekarz mowi ze nie widzi zadnych zmian a ja sie czuje jak sie czuje... CZyli mdlosci brak apetytu i bole wpodbrzuszu. W sumie to sa jedyne oznaki... CZY TO JEST ciaza? czy byc moze te moje objawy sa spowodowane czyms innym?

Agatta u mnie bylo prawie tak samo tylko ze moj lekarz jednoznacznie nie powiedzial mi ze nie jestem w ciazy. Kazal poczekac. I w terminie nastepnej @ dostalam o wiele bardziej obfita niz do tychczas i z bolami (czego nigdy wczesniej nie mialam). Pytanko: czy lykasz tabletki antykoncepcyjne? Bo u mnie to tabletki spowodowaly "czesciowe opoznienie krwawienia", a poza tym wszystkie objawy mialam dokladnie takie jak Ty. Trzymaj sie malenka i nie daj sie zwariowac. Poczekaj do nastepnego terminu miesiaczki a jak nie przyjdzie to zatestuj ;). Na bole brzuszka lykaj sobie nospe nawet do 3x dziennie po 2tabl. Nawet jesli jestes w cizy to nie zaszkodzi maluszkowi. Trzymam za ciebie kciukaski. :-*

reklama
pandorka pisze:
agattta pisze:
Wiatam! Od pewnego czasu zauwazylam ze moje piersi znacznie sie powiekszyly oraz mam mdlosci... Podejrzewalam ciaze wiec zrobilam test ciazowy i wyszedl negatywny... poszlam do lekarza i on takze nie stwierdzil ciazy... Wydawalo mi sie ze to nie mozliwe ze jestem w ciazy bo dostalam okeres (ale jak czytam to wcale nie musial byc okres <fakt na poczatku byl normalny taki jak zawszw ale znacznie krotszy <3 dni a za zwyczaj jest 5> i zakonczony brazowym plamieniem) Od niedawna odczuwam lekkie ciagnace bole w podbrzuszu. Nie wiem co mam o tym myslec 2 testy negatywne lekarz mowi ze nie widzi zadnych zmian a ja sie czuje jak sie czuje... CZyli mdlosci brak apetytu i  bole wpodbrzuszu. W sumie to sa jedyne oznaki... CZY TO JEST ciaza? czy byc moze te moje objawy sa spowodowane czyms innym?

Agatta u mnie bylo prawie tak samo tylko ze moj lekarz jednoznacznie nie powiedzial mi ze nie jestem w ciazy. Kazal poczekac. I w terminie nastepnej @ dostalam o wiele bardziej obfita niz do tychczas i z bolami (czego nigdy wczesniej nie mialam). Pytanko: czy lykasz tabletki antykoncepcyjne? Bo u mnie to tabletki spowodowaly "czesciowe opoznienie krwawienia", a poza tym wszystkie objawy mialam dokladnie takie jak Ty. Trzymaj sie malenka i nie daj sie zwariowac. Poczekaj do nastepnego terminu miesiaczki a jak nie przyjdzie to zatestuj  ;). Na bole brzuszka lykaj sobie nospe nawet do 3x dziennie po 2tabl. Nawet jesli jestes w cizy to nie zaszkodzi maluszkowi. Trzymam za ciebie kciukaski.  :-*

nie przesadzaja z ta no-spa...nie szkodzi ale dopiero pozniej kiedy sa skurcze tzw przepowiadajace czyli po 30 tyg. Jesli ma lykac to jedna do dwoch tabletek na dobe. nie zapominajmy ze poczatkowe 3 miesiace sa najwazniejsze, bo wtedy wszystko sie wyksztalca. Leki owszem lykac ale z glowa i najlepiej po konsultacji z lekarzem.

oczywiscie jesli nie musi to niech w siebie nie laduje lekow ale chyba lepiej nospe niz inne swinstwa. poza tym moj gin powiedzial ze nospa nie szkodzi

owszem nospa nie szkodzi, ale lepiej jakby na poczatku ograniczyc leki przeciwbolowe bo tak naprawde nikt nie wie jaki maja wplyw na uklad nerwowy dzidzi. Sama nieraz biore nospe (ze wzgledu na skurcze).

czy ja powiedzialam zeby nie brac nospy? ja tylko zasugerowalam ze 3 razy po 2 tabl to za duzo. a z ziolkami to tez niewiadomo. oczywiscie jestem zwolenniczka ze jesli ma bolec to lepiej cos wziac ale pod kontrola lekarza i nie w takich ilosciach o jakich Ty napisalas. Nie chce sie klocic bo nie o to chodzi. Kazdy ma swoje zdanie i nikt go nie zmieni.

Pozdrawiam

Nocka ja tez wcale nie mam zamiaru sie z nikim klocic. Na innych watkach dziewczyny rowniez pisza ze im gin powiedzial ze nospe mozna brac. Ja tylko zasugerowalam mojego gina i tyle. Buziaki

ale widzisz...im to powiedzial lekarz ze tyle moga brac...takie dawki bierze sie przy skurczach. Takze najlepiej aby leki indywidualnie przepisywal lekarz.

Pozdrawiam ;)

dziewczyny, ja też brałam nospe w 2 miesiącu z powodu bólów w podbrzuszu. Lekarz powiedział mi, że 2x dziennie 1 tabletka nie zaszkodzi dzidziusiowi.
Nospa nie jest lekiem przeciwbólowym (tych nie wolno brać) ale rozkurczowym i działa wyłącznie na rozkurczenie mięśni jamy brzusznej.

reklama
sallomea pisze:
dziewczyny, ja też brałam nospe w 2 miesiącu z powodu bólów w podbrzuszu. Lekarz powiedział mi, że 2x dziennie 1 tabletka nie zaszkodzi dzidziusiowi.
Nospa nie jest lekiem przeciwbólowym (tych nie wolno brać) ale rozkurczowym i działa wyłącznie na rozkurczenie mięśni jamy brzusznej.

ale to Ci lekarz przepisal i dobrze. A przeciwbolwe mozna brac ale tylko pyralgine i po konsultacji. Zreszta jak wszystkie leki...2x1 tabletka to nie 3x2tabletki. Zreszta niech dziewczyna najpierw sie upewni i skonsultuje z lekarzem. To bedzie chyba najlepsze wyjscie z tej sytuacji

Pozdrawiam ;)

Do góry