reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy ten test jest pozytywny? Wątek zbiorczy

Dzisiaj wykonałam test z porannego moczu. Ten na górze to wczorajszy z wieczora, poniżej z porannego moczu. Test odczytany po 5 minutach. 14 dpo. Od 3 dni boli mnie brzuch jak na @. Zastanawia mnie czemu ta kreska jest taka blada ? Czy to możliwe żeby to dniu miesiączki była dalej taka ledwo widoczna ? 🤔🤔🤔

Ona nie jest blada, myślę że spokojnie beta jest w okolicach 200-300 nawet

reklama
Dzisiaj wykonałam test z porannego moczu. Ten na górze to wczorajszy z wieczora, poniżej z porannego moczu. Test odczytany po 5 minutach. 14 dpo. Od 3 dni boli mnie brzuch jak na @. Zastanawia mnie czemu ta kreska jest taka blada ? Czy to możliwe żeby to dniu miesiączki była dalej taka ledwo widoczna ? 🤔🤔🤔
U mnie na początku też były takie blade, najlepiej zbadać dwukrotnie betę co 48h i wtedy wiadomo czy się rozwija :) moja blada właśnie bawi się obok mnie

dzisiaj beta z krwi 63,7mlU/ml dla pewności w pon drugi pomiar ale chyba mamy to ;-)
zrobiłam pomiar bety w czwartek 14.11 o 11:00 był 63,7, natomiast drugi dzisiaj rano ok 8:00 wynosił 97,8 - jeden kalkulator internetowy pokazuje, że to prawidłowy wzrost a drugi że za niski (o 0,5%) badania wykonane w innych labach bo ten w którym robiłam w czwartek w sobotę był zamknięty. co myślicie?

zrobiłam pomiar bety w czwartek 14.11 o 11:00 był 63,7, natomiast drugi dzisiaj rano ok 8:00 wynosił 97,8 - jeden kalkulator internetowy pokazuje, że to prawidłowy wzrost a drugi że za niski (o 0,5%) badania wykonane w innych labach bo ten w którym robiłam w czwartek w sobotę był zamknięty. co myślicie?
Moim zdaniem przyrost jest trochę mały... Natomiast nie porównujemy wyników z dwóch różnych laboratorium, więc tak naprawdę niewiele to wnosi. Na dwoje babka wróżyła. Jeśli chcesz, w poniedziałek powtórz w tym dzisiejszym labo wynik i wtedy porównaj.

reklama
Do góry