reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy ten test jest pozytywny? Wątek zbiorczy

reklama
Dziewczyny, mam do Was jeszcze jedno pytanie, ponieważ niestety mieszkam w małym mieście i jedyny termin na betę, żeby nie czekać na wyniki ponad tydzień to dopiero środa :(

Z moich obliczeń wynika, że zaczęłam 5 tydzień. Zastanawiam się kiedy iść do ginekologa, wstępnie zarezerwowałam dwa terminy: 31.07 (6tc4) lub 8.08 (7tc5). Kiedy Waszym zdaniem lepiej po raz pierwszy iść do lekarza? Dodam, że jestem po poronieniu zatrzymanym w 8tc.

Będę wdzięczna za Wasze rady, pozdrawiam 🌸

Dziewczyny, mam do Was jeszcze jedno pytanie, ponieważ niestety mieszkam w małym mieście i jedyny termin na betę, żeby nie czekać na wyniki ponad tydzień to dopiero środa :(

Z moich obliczeń wynika, że zaczęłam 5 tydzień. Zastanawiam się kiedy iść do ginekologa, wstępnie zarezerwowałam dwa terminy: 31.07 (6tc4) lub 8.08 (7tc5). Kiedy Waszym zdaniem lepiej po raz pierwszy iść do lekarza? Dodam, że jestem po poronieniu zatrzymanym w 8tc.

ten pierwszy termin jest jak najbardziej ok 🙂

ten pierwszy termin jest jak najbardziej ok 🙂
Myślisz, że jest już szansa na serducho? Z racji tego, że testy wychodzą dość blade (chociaż pierwszy robiony był w terminie spodziewanej miesiączki) obawiam się, że ciąża może być młodsza, i że będzie za wcześnie, żeby stwierdzić, czy wszystko rozwija się prawidłowo…

Możesz zawsze zrobić betę w środę i wtedy zdecydować.
Dzięki. Tak chyba zrobię. W poprzedniej ciąży byłam w 7tc (licząc od miesiączki) i wciąż było niewiele widać, ale nic nie było widać i wg USG było to dopiero 5tc więc nie chce znów się za bardzo pospieszyć…

Wybrałabym pierwszy termin bo a takich sytuacjach jestem mało cierpliwa drugi też jest jak najbardziej Ok. Będę zrobiłabym mimo wszystko :) najlepiej w środę i w piątek żeby zobaczyć przyrost jeśli masz taką możliwość :)

Wybrałabym pierwszy termin bo a takich sytuacjach jestem mało cierpliwa drugi też jest jak najbardziej Ok. Będę zrobiłabym mimo wszystko :) najlepiej w środę i w piątek żeby zobaczyć przyrost jeśli masz taką możliwość :)
Właśnie taki mam plan, żeby w środę i w piątek sobie porównać. Też jestem niecierpliwa, ale boję się, że w tym pierwszym terminie ginekolog „odeślę mnie z kwitkiem”. Szczególnie, że mówił żeby się nie spieszyć po teście z przyjściem do niego… mam mętlik w głowie, dlatego dziękuję Wam za wszystkie odpowiedzi🩷🩷

Właśnie taki mam plan, żeby w środę i w piątek sobie porównać. Też jestem niecierpliwa, ale boję się, że w tym pierwszym terminie ginekolog „odeślę mnie z kwitkiem”. Szczególnie, że mówił żeby się nie spieszyć po teście z przyjściem do niego… mam mętlik w głowie, dlatego dziękuję Wam za wszystkie odpowiedzi🩷🩷
To jak tak Ci mówił to może poczekaj na ten drugi termin :)

reklama
Do góry