Mała.czarna
Fanka BB :)
Dodasz jeszcze raz zdjęcie?
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
TakMiałaś taka betę i byłaś w ciąży?
A robiłaś przed czy po terminie @?
Pszed miesiaczkąA robiłaś przed czy po terminie @?
A to pewnie dlatego że za wcześnie Ja już jestem 2 dni po jak ja wczoraj robiłamPszed miesiaczką
To początek ciąży ja jak nie byłam beta u mnie była 0.1 więc 0.5 wiedziałam że to ciążaA to pewnie dlatego że za wcześnie Ja już jestem 2 dni po jak ja wczoraj robiłam
No tak. Ja jestem zdania że została wtedy zrobiona za wcześnie U mnie może tak być ze owu się przesunęła o 2-3 dni ale bardzo wątpięDziewczyny, zrobienie bHCG za wcześnie poskutkuje wynikiem poniżej 0.5 (laboratoria nie oznaczają niższych stężeń i rzadko na wyniku pojawia się wartości typu 0.1, 0.25), ale sam w sobie wynik 0.5 nie jest wyznacznikiem ciąży. Nie mówmy: miałam 0.5 i wiedziałam, że to ciąża, bo to indywidualne przypadki a nie żadna potwierdzona reguła.
Wydaje mi się, że podobnie jak z testami, nie można bety zrobić za wcześnie. Beta jest hormonem produkowanym przez rozwijające się po implantacji łożysko, więc jeśli zrobimy je w zbyt małym odstępie od owulacji, wiadomo, nie pokaże ciąży bo zwyczajnie nie będzie hcg we krwi. Zostaje jednak ten mały odsetek przypadków, kiedy bHCG wychodzi dodatnia mimo braku ciąży a oznacza wtedy inne problemy zdrowotne.No tak. Ja jestem zdania że została wtedy zrobiona za wcześnie U mnie może tak być ze owu się przesunęła o 2-3 dni ale bardzo wątpię