reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy ten test jest pozytywny? Wątek zbiorczy

reklama
Chyba każdy uczy się na swoich błędach z tego co obserwuje.. ja dopiero zaczynam starania i dopiero kilka @ <- niepowodzeń, ale i tak robię je rzadziej niż wcześniej (nawet kilka razy dziennie)
rozumiem twoją niecierpliwość. Trzymam kciuki za II kreseczki bym może teraz za wcześnie zrobiłaś cos widzisz ale foto nie oddaje

Wiem dziewczyny, że świruje i powinnam test zrobić później, ale rano nie mogę się opanować i zrobiłam test również dzisiaj, mam dziwne wrażenie ze zaczyna coś różowego prześwitywać
Ja nic nie widzę
Kiedy masz termin @?
Na pocieszenie dodam, że ja test robiłam 5 dni przed terminem i było pusto. Byłam wtedy u gina na dokładnym USG i też nic nie było widać. A w dniu @ dwie piękne krechy :)

Ja nic nie widzę
Kiedy masz termin @?
Na pocieszenie dodam, że ja test robiłam 5 dni przed terminem i było pusto. Byłam wtedy u gina na dokładnym USG i też nic nie było widać. A w dniu @ dwie piękne krechy :)
Ja @ powinnam dostać w środę :) czyli tez 5 dni :D dzisiaj 10 dzień po owu chyba, ze coś się przesunęło ;)

Ale z tego co piszecie to naprawdę dziwnie z tymi testami... Skoro @Brrrownie bylas w ciąży a 5 dni przed nic nie wykryło to jakim cudem te testy maja czułość 10 lub 25 skoro nic nie pokazują :/

reklama
Ale z tego co piszecie to naprawdę dziwnie z tymi testami... Skoro @Brrrownie bylas w ciąży a 5 dni przed nic nie wykryło to jakim cudem te testy maja czułość 10 lub 25 skoro nic nie pokazują :/
Bo beta hcg najpierw pojawia się w krwi a później jak już jest wystarczajaca ilość nerki filtrują i trafia ten hormon do moczu i dopiero test ciążowy wykryje jak jest odpowiednia ilość hormonu w moczu. To u każdej kobiety jest indywidualna sprawa. Jedna kobieta będzie miała zagniezdzenie 7dpo i 9dpo zacznie rosnąć hormon w krwi w szybkim tempie i test wyjdzie 10-11dpo wyjdzie już z mocna kreska a druga będzie miała zagniezdzenie tak samo jak ta pierwsza i test 10-11dpo wyjdzie negatywny bo beta hcg przyrasta z początkiem po malu.

Do góry