reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy są tu jakieś mamy z Lublina?

witam

ja własnie sniadanko skończyłam, dzisiaj naleśniczki z serem (małż od mamy przywiózł;-)) a potem to nie wiem,chyba dzisiaj nic nie bede robić bo jakiegos doła złapałam, wcoraj cały wieczór ryczałam a małż się śmiał ze mnie, co mnie jeszcze bardziej dobijało:wściekła/y: masakra z tymi facetami

Oj hormony szaleją, musisz niestety to przetrwać:tak::tak::tak:

reklama
Sorki, ja dziś wogóle zamotana;-):tak:.

To ja proponuję parówki panierowane i obsmażone,do tego kluchy z sosem lub zestaw nr 2 - na masełku podsmażasz cebulkę,podsypujesz mąką,podlewasz trochę wody,dajesz pokrojone parówy i dajesz keczup.Chwilkę gotujesz i z ziemniakami podajesz - pychotka;-):tak:
No super z tymi parowkami...no i powiem ci ze masz fajne pomysly,na zrobienie cos z niczego....a "Przyslij przepis " tez kupuje,chociaz ostatnio sie troszke opuscilam w tym:sorry2:...ale u mnie to mam jeszcze jeden problem-meza,ktory nie za bardzo lubi takie wynalazki:no:...a gotowac osobno jemu i mi to mi sie nie usmiecha.....:baffled:
Witam:-):-)
Oj jak mi się dzisiaj wstawać nie chciało, już myślałam żeby nie puszczać małej do przedszkola tylko dalej pospać ale wtedy Maja się rozbudziła na dobre no i mąż ją zaprowadził:tak::tak:
Ja też kupuję tą gazetkę "Prześlij przepis", nieraz coś fajnego można zrobić i niedrogo:tak::tak::tak:
Po południu idziemy na bilans czterolatka - ciekawe co nam lekarz powie - jeśli w ogóle coś powie bo ostatnio to tylko odhaczają swoją robotę i resztę mają w tyłku:baffled::baffled: chyba sama pytania wypiszę co mnie niepokoi i będę pytać
Anaconda,mi sie tez dzis nie chcialo wstawac,ale Karolina dzis nam pobudke zrobila i to niezla...wstala o 6 ijuz gadala w lozeczku,a potem juz drzec sie zaczela,no i wstalam:sorry2:...a teraz dzremke ma....
A z tym bilansem,to pewnie ze pytaj,przeciez od tego tam siedza ci lekarze zeby jakichs informacji udzielac.....ja na szczescie mam taka fajna pediatre,ze jak zaczne sie o cos pytac,to wszystko ze szczegolami mi opowiada:-D,czasem w gabinecie i ponad pol godziny siedzimy:szok:...no i jak cos mnie niepokoi,to moge zawsze do niej na komorke zadzwonic:happy2:
a mi maz wlasnie oswiadczyl,ze w sobote z Pllske gdzies wyjezdza(cos tam kupowac,do pieca centralnego):wściekła/y:...a w sobote przeciez Gosia ma choinke i mialam z nia jechac samochodem,a teraz to z Karolina nie wiem kto zostanie(moze tesciowa,albo ja nie pojde wcale) i kto Gosie zawiezie...wrr....znow bede musiala szwagierke prosic:baffled:

Witajcie!

Anaconda,mi sie tez dzis nie chcialo wstawac,ale Karolina dzis nam pobudke zrobila i to niezla...wstala o 6 ijuz gadala w lozeczku,a potem juz drzec sie zaczela,no i wstalam:sorry2:...a teraz dzremke ma....

anet ja miałam pobudkę o 5.30:baffled:i gadanie w łóżeczku. i do tej pory nie śpi:no: próbowałam go położyć niedawno to płacz, jak by go ze skóry obdzierali. :baffled:

anaconda spisz sobie pytania na kartce:tak: ja mam taką pediatrę fajną, że wszystko wytłumaczy i na komórkę mogę do niej dzwonić w razie w.

mandziula już nie długo, wytrzymasz. Ja ostatnio taki dzień miałam jak mi 1 @ po porodzie przyszła. M wyjechał do tego na 3 dniową konferencję, a ja sama z małym i do tego ta @, ale chodziłam pierwszy dzień i wyłam tylko.

Marta, Misia zapiekanka brokułowa z serkiem super wyszła. I do tego krupnik jeszcze zrobiłam. Też kupuję "Przyślij przepis":tak: a dzisiaj mam ochotę zrobić drożdżówki z chałwą, tylko muszę po chałwę skoczyć do sklepu, trochę wieje, ale weźmiemy z młodym wózek:tak:

Ja jak jeszcze mieszkaliśmy u teściowej to też miałam fajną pediatrę a teraz tutaj to te doktorki jak dla mnie beznadziejne, nic powołania nie mają. Nieraz to się zastanawiam czy przychodni nie zmienić ale ponieważ Maja bardzo rzadko choruje a tu jest blisko to tak tu chodzę:sorry2::sorry2::sorry2:

Witam.
Mysmy dzis wstaly o 9:30:-):-)ostatnio ayka ma takie dni ze wstaje o 9.

Wiesci z wizyty u kardiolog pol na pol mala miala 2 dziurki jedna wewnatrz komorowa i ta sie zamknela a ta druga nadal jest (Botall) tylko co najdziwniejsze (B) ma charakterystyczny szmer ktory slychac przez stetoskop a u malej tego szmeru nie ma tylko na Eccho widac ze jest dziurka. Nastepna wizyte mamy w marcu..

Widze ze macie fajne pomysly na obiad:-)

Witajcie!!!
Skończyłam właśnie śniadanko - dziś szaleństwo, bo wczoraj upiekłam chlebek (z gotowej mieszanki) - nawet niezły, choć słabo wyrósł i mój piekarnik jak zwykle nieco podpalił:wściekła/y:

QUOTE=mandziula;4843987]witam

ja własnie sniadanko skończyłam, dzisiaj naleśniczki z serem (małż od mamy przywiózł;-)) a potem to nie wiem,chyba dzisiaj nic nie bede robić bo jakiegos doła złapałam, wcoraj cały wieczór ryczałam a małż się śmiał ze mnie, co mnie jeszcze bardziej dobijało:wściekła/y: masakra z tymi facetami

Marta moja mama też kupuje tę gazetkę i rzeczywiście są tam fajne przepisy, zapomniałam o niej;-)[/QUOTE]

Hmmm....mówicie, że ta gazetka taka dobra? Widziałam ją u jakiejś znajomej, ale sama nigdy nie kupiłam- może czas zacząć;-) Mój mąż lubi nowości, więc tym bardziej....:-D
anaconda27 oby bilans wyszedł ok. Nie daj spokoju lekarzowi i zamęcz go pytaniami:tak::tak:
Marta1981 udanego Dnia Babci i Dziadka;-);-)
maltanka super, że obiad się udał. A jak się robi drożdżówki z chałwą?:confused:
nadulec jeśli dobrze rozumiem te szmery i dziurka to jeszcze z okresu płodowego została...jeśli tak to nam na ostatnich zajęciach w szkole rodzenia pediatra mówiła, że one mogą się zamykać aż do końca pierwszego roku życia:tak:

reklama
Do góry