reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy są tu jakieś mamy z Lublina?

witam

ja własnie sniadanko skończyłam, dzisiaj naleśniczki z serem (małż od mamy przywiózł;-)) a potem to nie wiem,chyba dzisiaj nic nie bede robić bo jakiegos doła złapałam, wcoraj cały wieczór ryczałam a małż się śmiał ze mnie, co mnie jeszcze bardziej dobijało:wściekła/y: masakra z tymi facetami

Oj hormony szaleją, musisz niestety to przetrwać:tak::tak::tak:

reklama
Sorki, ja dziś wogóle zamotana;-):tak:.

To ja proponuję parówki panierowane i obsmażone,do tego kluchy z sosem lub zestaw nr 2 - na masełku podsmażasz cebulkę,podsypujesz mąką,podlewasz trochę wody,dajesz pokrojone parówy i dajesz keczup.Chwilkę gotujesz i z ziemniakami podajesz - pychotka;-):tak:
No super z tymi parowkami...no i powiem ci ze masz fajne pomysly,na zrobienie cos z niczego....a "Przyslij przepis " tez kupuje,chociaz ostatnio sie troszke opuscilam w tym:sorry2:...ale u mnie to mam jeszcze jeden problem-meza,ktory nie za bardzo lubi takie wynalazki:no:...a gotowac osobno jemu i mi to mi sie nie usmiecha.....:baffled:
Witam:-):-)
Oj jak mi się dzisiaj wstawać nie chciało, już myślałam żeby nie puszczać małej do przedszkola tylko dalej pospać ale wtedy Maja się rozbudziła na dobre no i mąż ją zaprowadził:tak::tak:
Ja też kupuję tą gazetkę "Prześlij przepis", nieraz coś fajnego można zrobić i niedrogo:tak::tak::tak:
Po południu idziemy na bilans czterolatka - ciekawe co nam lekarz powie - jeśli w ogóle coś powie bo ostatnio to tylko odhaczają swoją robotę i resztę mają w tyłku:baffled::baffled: chyba sama pytania wypiszę co mnie niepokoi i będę pytać
Anaconda,mi sie tez dzis nie chcialo wstawac,ale Karolina dzis nam pobudke zrobila i to niezla...wstala o 6 ijuz gadala w lozeczku,a potem juz drzec sie zaczela,no i wstalam:sorry2:...a teraz dzremke ma....
A z tym bilansem,to pewnie ze pytaj,przeciez od tego tam siedza ci lekarze zeby jakichs informacji udzielac.....ja na szczescie mam taka fajna pediatre,ze jak zaczne sie o cos pytac,to wszystko ze szczegolami mi opowiada:-D,czasem w gabinecie i ponad pol godziny siedzimy:szok:...no i jak cos mnie niepokoi,to moge zawsze do niej na komorke zadzwonic:happy2:
a mi maz wlasnie oswiadczyl,ze w sobote z Pllske gdzies wyjezdza(cos tam kupowac,do pieca centralnego):wściekła/y:...a w sobote przeciez Gosia ma choinke i mialam z nia jechac samochodem,a teraz to z Karolina nie wiem kto zostanie(moze tesciowa,albo ja nie pojde wcale) i kto Gosie zawiezie...wrr....znow bede musiala szwagierke prosic:baffled:

Witajcie!

Anaconda,mi sie tez dzis nie chcialo wstawac,ale Karolina dzis nam pobudke zrobila i to niezla...wstala o 6 ijuz gadala w lozeczku,a potem juz drzec sie zaczela,no i wstalam:sorry2:...a teraz dzremke ma....

anet ja miałam pobudkę o 5.30:baffled:i gadanie w łóżeczku. i do tej pory nie śpi:no: próbowałam go położyć niedawno to płacz, jak by go ze skóry obdzierali. :baffled:

anaconda spisz sobie pytania na kartce:tak: ja mam taką pediatrę fajną, że wszystko wytłumaczy i na komórkę mogę do niej dzwonić w razie w.

mandziula już nie długo, wytrzymasz. Ja ostatnio taki dzień miałam jak mi 1 @ po porodzie przyszła. M wyjechał do tego na 3 dniową konferencję, a ja sama z małym i do tego ta @, ale chodziłam pierwszy dzień i wyłam tylko.

Marta, Misia zapiekanka brokułowa z serkiem super wyszła. I do tego krupnik jeszcze zrobiłam. Też kupuję "Przyślij przepis":tak: a dzisiaj mam ochotę zrobić drożdżówki z chałwą, tylko muszę po chałwę skoczyć do sklepu, trochę wieje, ale weźmiemy z młodym wózek:tak:

Ja jak jeszcze mieszkaliśmy u teściowej to też miałam fajną pediatrę a teraz tutaj to te doktorki jak dla mnie beznadziejne, nic powołania nie mają. Nieraz to się zastanawiam czy przychodni nie zmienić ale ponieważ Maja bardzo rzadko choruje a tu jest blisko to tak tu chodzę:sorry2::sorry2::sorry2:

Witam.
Mysmy dzis wstaly o 9:30:-):-)ostatnio ayka ma takie dni ze wstaje o 9.

Wiesci z wizyty u kardiolog pol na pol mala miala 2 dziurki jedna wewnatrz komorowa i ta sie zamknela a ta druga nadal jest (Botall) tylko co najdziwniejsze (B) ma charakterystyczny szmer ktory slychac przez stetoskop a u malej tego szmeru nie ma tylko na Eccho widac ze jest dziurka. Nastepna wizyte mamy w marcu..

Widze ze macie fajne pomysly na obiad:-)

Witajcie!!!
Skończyłam właśnie śniadanko - dziś szaleństwo, bo wczoraj upiekłam chlebek (z gotowej mieszanki) - nawet niezły, choć słabo wyrósł i mój piekarnik jak zwykle nieco podpalił:wściekła/y:

QUOTE=mandziula;4843987]witam

ja własnie sniadanko skończyłam, dzisiaj naleśniczki z serem (małż od mamy przywiózł;-)) a potem to nie wiem,chyba dzisiaj nic nie bede robić bo jakiegos doła złapałam, wcoraj cały wieczór ryczałam a małż się śmiał ze mnie, co mnie jeszcze bardziej dobijało:wściekła/y: masakra z tymi facetami

Marta moja mama też kupuje tę gazetkę i rzeczywiście są tam fajne przepisy, zapomniałam o niej;-)[/QUOTE]

Hmmm....mówicie, że ta gazetka taka dobra? Widziałam ją u jakiejś znajomej, ale sama nigdy nie kupiłam- może czas zacząć;-) Mój mąż lubi nowości, więc tym bardziej....:-D
anaconda27 oby bilans wyszedł ok. Nie daj spokoju lekarzowi i zamęcz go pytaniami:tak::tak:
Marta1981 udanego Dnia Babci i Dziadka;-);-)
maltanka super, że obiad się udał. A jak się robi drożdżówki z chałwą?:confused:
nadulec jeśli dobrze rozumiem te szmery i dziurka to jeszcze z okresu płodowego została...jeśli tak to nam na ostatnich zajęciach w szkole rodzenia pediatra mówiła, że one mogą się zamykać aż do końca pierwszego roku życia:tak:

reklama
Do góry