reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy są tu jakieś mamy z Lublina?

witam poniedziałkowo:tak:
jak tam u Was przygotowania do świąt, bo u mnie pełna parą :sorry: mieszkanie lśni jutro pieczemy ciasta z teściową a w środę ubieranie choinki:tak::tak:
Amanda zasmarkano - kaszląca znowu niestety:no:
ale na szczęście od tatusia grypy nie załapała :tak::tak:

reklama
Cześć Aluśka,ucałuj Niambde od Jula;-):tak::-D:-D.
Do mojego kumple z kursu przybyli a teraz poszli jednego odprowadzać i będzie jeden nocował:tak:.
Pierniczków napiekłam,z połowy ciasta a niektóre na specjalne życzenie M nadziewane.
Prasowanie z grubsza ogarnęłam,tylko moje 2 pary i Mirka jeansy zostały + to co jeszcze na suszarce w łazience:confused2:.
M przywiózł wędzonki - ale pachnie w domciu.
Ja robię:
rybę po grecku,
śledziki - filety
kulki śledziowe
Pomysł na,
kluski z makiem,
łazanki z kapustą,
szynkę pieczoną,
sałatkę z zupek,
sałatkę z tuńczykiem,
sałatkę śledziową
miodownik,
pierniczki,
maszynkowe
A M upiecze chlebek na zakwasie:tak::cool2:.

witam poniedziałkowo:tak:
jak tam u Was przygotowania do świąt, bo u mnie pełna parą :sorry: mieszkanie lśni jutro pieczemy ciasta z teściową a w środę ubieranie choinki:tak::tak:
Amanda zasmarkano - kaszląca znowu niestety:no:
ale na szczęście od tatusia grypy nie załapała :tak::tak:

Podziwiam zapał i siły. U mnie jako tako ze sprzątaniem, co prawda wprowadziliśmy się w połowie listopada, więc tylko trochę się nabrudziło, dlatego generalne porządki w tym roku odpuszczam.:-):-) Pieczenie jutro, a w samą wigilię pieczenie chlebków, żeby były jak najświeższe. Za to niedługo będziemy pałaszować drożdżowe racuchy:-):-):-)(dbanie o linię przed świetami jakoś nam nie wychodzi;-);-)), tylko czekam, aż mąż przyjedzie z kolegą, bo przywożą fotele:-):-)

cześć Kobietki, witam wieczorową porą:):)
przeżyłam dziś ostatni egzamin i wkońcu moge odpocząć, teraz r
tylko święta i czekanie na Mikołajka:):)

Marta ale mi smaka narobiłaś na pyszne jedzonko, normalnie juz się nie mogę doczekać wigilii i świąt:) u nas(czytaj u Mamy:)) też wędzonka już zrobiona, będzie ryba po grecku, jak robicie domowy chlebek???? tak w piekarniku da sie taki upiec???

misia2010 kiedy będziesz rodzić??? ja zamierzam na początku lutego:):) ja to już staram się nie czytać opinii o szpitalach, bo co rodząca to inne ma zdanie i na co innego zwraca uwagę, pojadę, urodzę, poleżę kilka dni, jakos to bedzie.

a i wszystkie choinki są śliczne, moja jest piernikowo orzechowa:):)

ja was prawie na biezaco czytam ale jakos nie mam przewaznie jak pisac.
wlaczylam neta strona wp, wiadomosci a tam co? znowu poszkodowani w afganistanie. ja juz nie mam sily tego czytac. jak ja bardzo sie boje o mojego meza, jak ja nie chce zeby on tam jechal.
a co do swiat to my dzisiaj tez choineczke ubralismy, a swiat nie musze szykowac bo w domku u siebie ich nie spedzamy.
i pytanie mam do naszej krawcowej anet15 jak zrobic jakies pokrowce na pufy z oparciem. kurcze nie dawno je kupilam a juz sie tak wybrudzily. ale one sa okragle i nie wiem jak cos na to uszyc.

Da się upiec w piekarniku;-):tak:.Metodą prób i błędów M doszedł do perfekcji w pieczeniu chleba - dziś mu zakwas wyciągnęłam z lodówki to jutro znowu upiecze,piekł w środę a dzisiaj jeszcze da się zjeść:tak:.

cześć Kobietki, witam wieczorową porą:):)
przeżyłam dziś ostatni egzamin i wkońcu moge odpocząć, teraz r
tylko święta i czekanie na Mikołajka:):)

Marta ale mi smaka narobiłaś na pyszne jedzonko, normalnie juz się nie mogę doczekać wigilii i świąt:) u nas(czytaj u Mamy:)) też wędzonka już zrobiona, będzie ryba po grecku, jak robicie domowy chlebek???? tak w piekarniku da sie taki upiec???

misia2010 kiedy będziesz rodzić??? ja zamierzam na początku lutego:):) ja to już staram się nie czytać opinii o szpitalach, bo co rodząca to inne ma zdanie i na co innego zwraca uwagę, pojadę, urodzę, poleżę kilka dni, jakos to bedzie.

a i wszystkie choinki są śliczne, moja jest piernikowo orzechowa:):)

Ja mam termin wyznaczony na 22 marca a od 5 stycznia zaczynam zajęcia w szkole rodzenia. Zauważyłam to samo - co rodząca to inna opinia, więc teraz szukam tylko informacji o tym, co trzeba ze sobą zabrać, co przygotować i mam nadzieję, że reszta jakoś pójdzie. Chciałabym już mieć to za sobą i malutką już przy sobie:tak::tak::tak:

Ja robię chlebek z ziarenkami - fajny wychodzi i nie zdarzyło mi się, żeby nie wyszedł. No i nie potrzeba do niego zakwasu, wystarczy zaczyn.

reklama
Do góry