reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy są tu jakieś mamy z Lublina?

witam poniedziałkowo:tak:
jak tam u Was przygotowania do świąt, bo u mnie pełna parą :sorry: mieszkanie lśni jutro pieczemy ciasta z teściową a w środę ubieranie choinki:tak::tak:
Amanda zasmarkano - kaszląca znowu niestety:no:
ale na szczęście od tatusia grypy nie załapała :tak::tak:

reklama
Cześć Aluśka,ucałuj Niambde od Jula;-):tak::-D:-D.
Do mojego kumple z kursu przybyli a teraz poszli jednego odprowadzać i będzie jeden nocował:tak:.
Pierniczków napiekłam,z połowy ciasta a niektóre na specjalne życzenie M nadziewane.
Prasowanie z grubsza ogarnęłam,tylko moje 2 pary i Mirka jeansy zostały + to co jeszcze na suszarce w łazience:confused2:.
M przywiózł wędzonki - ale pachnie w domciu.
Ja robię:
rybę po grecku,
śledziki - filety
kulki śledziowe
Pomysł na,
kluski z makiem,
łazanki z kapustą,
szynkę pieczoną,
sałatkę z zupek,
sałatkę z tuńczykiem,
sałatkę śledziową
miodownik,
pierniczki,
maszynkowe
A M upiecze chlebek na zakwasie:tak::cool2:.

witam poniedziałkowo:tak:
jak tam u Was przygotowania do świąt, bo u mnie pełna parą :sorry: mieszkanie lśni jutro pieczemy ciasta z teściową a w środę ubieranie choinki:tak::tak:
Amanda zasmarkano - kaszląca znowu niestety:no:
ale na szczęście od tatusia grypy nie załapała :tak::tak:

Podziwiam zapał i siły. U mnie jako tako ze sprzątaniem, co prawda wprowadziliśmy się w połowie listopada, więc tylko trochę się nabrudziło, dlatego generalne porządki w tym roku odpuszczam.:-):-) Pieczenie jutro, a w samą wigilię pieczenie chlebków, żeby były jak najświeższe. Za to niedługo będziemy pałaszować drożdżowe racuchy:-):-):-)(dbanie o linię przed świetami jakoś nam nie wychodzi;-);-)), tylko czekam, aż mąż przyjedzie z kolegą, bo przywożą fotele:-):-)

cześć Kobietki, witam wieczorową porą:):)
przeżyłam dziś ostatni egzamin i wkońcu moge odpocząć, teraz r
tylko święta i czekanie na Mikołajka:):)

Marta ale mi smaka narobiłaś na pyszne jedzonko, normalnie juz się nie mogę doczekać wigilii i świąt:) u nas(czytaj u Mamy:)) też wędzonka już zrobiona, będzie ryba po grecku, jak robicie domowy chlebek???? tak w piekarniku da sie taki upiec???

misia2010 kiedy będziesz rodzić??? ja zamierzam na początku lutego:):) ja to już staram się nie czytać opinii o szpitalach, bo co rodząca to inne ma zdanie i na co innego zwraca uwagę, pojadę, urodzę, poleżę kilka dni, jakos to bedzie.

a i wszystkie choinki są śliczne, moja jest piernikowo orzechowa:):)

ja was prawie na biezaco czytam ale jakos nie mam przewaznie jak pisac.
wlaczylam neta strona wp, wiadomosci a tam co? znowu poszkodowani w afganistanie. ja juz nie mam sily tego czytac. jak ja bardzo sie boje o mojego meza, jak ja nie chce zeby on tam jechal.
a co do swiat to my dzisiaj tez choineczke ubralismy, a swiat nie musze szykowac bo w domku u siebie ich nie spedzamy.
i pytanie mam do naszej krawcowej anet15 jak zrobic jakies pokrowce na pufy z oparciem. kurcze nie dawno je kupilam a juz sie tak wybrudzily. ale one sa okragle i nie wiem jak cos na to uszyc.

Da się upiec w piekarniku;-):tak:.Metodą prób i błędów M doszedł do perfekcji w pieczeniu chleba - dziś mu zakwas wyciągnęłam z lodówki to jutro znowu upiecze,piekł w środę a dzisiaj jeszcze da się zjeść:tak:.

cześć Kobietki, witam wieczorową porą:):)
przeżyłam dziś ostatni egzamin i wkońcu moge odpocząć, teraz r
tylko święta i czekanie na Mikołajka:):)

Marta ale mi smaka narobiłaś na pyszne jedzonko, normalnie juz się nie mogę doczekać wigilii i świąt:) u nas(czytaj u Mamy:)) też wędzonka już zrobiona, będzie ryba po grecku, jak robicie domowy chlebek???? tak w piekarniku da sie taki upiec???

misia2010 kiedy będziesz rodzić??? ja zamierzam na początku lutego:):) ja to już staram się nie czytać opinii o szpitalach, bo co rodząca to inne ma zdanie i na co innego zwraca uwagę, pojadę, urodzę, poleżę kilka dni, jakos to bedzie.

a i wszystkie choinki są śliczne, moja jest piernikowo orzechowa:):)

Ja mam termin wyznaczony na 22 marca a od 5 stycznia zaczynam zajęcia w szkole rodzenia. Zauważyłam to samo - co rodząca to inna opinia, więc teraz szukam tylko informacji o tym, co trzeba ze sobą zabrać, co przygotować i mam nadzieję, że reszta jakoś pójdzie. Chciałabym już mieć to za sobą i malutką już przy sobie:tak::tak::tak:

Ja robię chlebek z ziarenkami - fajny wychodzi i nie zdarzyło mi się, żeby nie wyszedł. No i nie potrzeba do niego zakwasu, wystarczy zaczyn.

reklama
Do góry