reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy są tu jakieś mamy z Lublina?

Misia, na drożdżach suchych robiłam na początku :tak:ale po 2-3 dniach kruszył się chlebek podczas krojenia:sorry: a ten od środy leży i jaki był po wyjęciu z piekarnika taki nadal jest:tak:.

Hm, czytałam, że można dodać ugotowanego ziemniaka to chlebek dłużej zachowuje świeżość, ale nie wypróbowałam tego jeszcze. Za to po świętach spróbuje też na zakwasie, bo byłby kwas jakby mi nie wyszedł chlebek na wigilię:-:)-(

reklama
Cześć Aluśka,ucałuj Niambde od Jula;-):tak::-D:-D.
Do mojego kumple z kursu przybyli a teraz poszli jednego odprowadzać i będzie jeden nocował:tak:.
Pierniczków napiekłam,z połowy ciasta a niektóre na specjalne życzenie M nadziewane.
Prasowanie z grubsza ogarnęłam,tylko moje 2 pary i Mirka jeansy zostały + to co jeszcze na suszarce w łazience:confused2:.
M przywiózł wędzonki - ale pachnie w domciu.
Ja robię:
rybę po grecku,
śledziki - filety
kulki śledziowe
Pomysł na,
kluski z makiem,
łazanki z kapustą,
szynkę pieczoną,
sałatkę z zupek,
sałatkę z tuńczykiem,
sałatkę śledziową
miodownik,
pierniczki,
maszynkowe
A M upiecze chlebek na zakwasie:tak::cool2:.

Az mi ślinka leci...a jeszcze fotki wkleiłas, tak się znęcasz nad nami:-D:-D:-D

Ja szykuje sie do jutrzejszego wyjazdu do spa....:tak::tak::tak:a wiec zajrze do was w środę

Marta takiego mi smaka narobiłaś tym chlebkiem że jak tylko wrócę po świętach to nastawię zakwas, może akurat mi sie uda zrobić taki chlebek:):)

będę uciekać do spania, spokojnej nocki życzę:):)

Witam
Jak tam przed świętami? Czy już w kuchni od rana urzędujecie? Bo ja dzisiaj na ostanie zakupy wybywam a od jutra pieczenie się zaczyna:tak::tak::tak:
A na chlebek domowej roboty to mi smaka narobiliście:tak::tak::tak:

Witajcie,
czytając posty i oglądając te smakowite zdjęcia od razu robię się głodna i pochłaniam większe ilości niż dotychczas:-p:-p. Przy okazji mam do was pytanie, czy zdarzają się wam kurcze nóg - mi dosyć często i bolesne, zazwyczaj łydki, ale dziś np. w kostce:szok: promieniujący do kolana i nie pomagało wyprostowywanie nogi a nic innego:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

Witajcie!

Marta aj mi smaka narobiłaś na swojską szyneczkę,bo mi język zaraz ucieknie...aż zaśliniłam sobie klawiaturę:-)

Ty to masz dobrze z M upiecze Ci chlebek... mój to pewnie dom by puścił z dymem jakbym go wpóściła samego do kuchni.

aha śliczny bieżnik :)

Misia ja też w ciąży miała skurcze łydek, nawet bardzo często, teraz już nie. bierz magnez.

a ja też miałam wyruszuć do sklepu po ostatnie brakujące składniki di ciast i M mi zapomniał zostawić kartę,:crazy: i tak muszę czekać aż wróci z pracy.

reklama
Witajcie!

Marta aj mi smaka narobiłaś na swojską szyneczkę,bo mi język zaraz ucieknie...aż zaśliniłam sobie klawiaturę:-)

Ty to masz dobrze z M upiecze Ci chlebek... mój to pewnie dom by puścił z dymem jakbym go wpóściła samego do kuchni.

aha śliczny bieżnik :)

Misia ja też w ciąży miała skurcze łydek, nawet bardzo często, teraz już nie. bierz magnez.

a ja też miałam wyruszuć do sklepu po ostatnie brakujące składniki di ciast i M mi zapomniał zostawić kartę,:crazy: i tak muszę czekać aż wróci z pracy.

Dzięki za poradę, brałam na początku, ale zmieniłam lekarza a nowy powiedział (co prawda w sierpniu), że nie ma takiej potrzeby. Zapytam teraz o to przy kolejnej wizycie. Przypomniałaś mi - ja też muszę wyruszyć do sklepu, bo wczoraj zachciało mi się racuchów i w efekcie brakuje mąki do ciasteczek i...chyba drożdży (muszę to sprawdzić :crazy: ), więc powoli znikam...

Do góry