reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy są tu jakieś mamy z Lublina?

A ja nie wytrzymałam i poszłam spać w południe i dopiero teraz wstałam - a miałam takie plany na ten przespany czas :-p:-p
Fajnie Ci;-):tak: - ja nie potrafię w dzień spać - raz tylko z Olkiem w ciąży po szkole położyłam się w dzień spać:tak:.
Hej girls

ja lekko zdołowana. Filipek chory, kaszlał dziś rano okropnie, a że M. był w domu postanowiłam młodego nie posyłać do przedszkola. Do doktorki nie udało się dziś dostać. :no: Ok 12 M. zaczął dzwonić, że małego zaczyna podduszać (Fifi ma rozpoznaną astmę oskrzelową), a M. nie wiedział z jakich leków mu inhalację zrobić. Z małym było gorzej i gorzej więc zerwałam się z pracy i przygoniłam do domu. Inhalacja pomogła na tyle, że oddech się unormował ale kaszel pozostał. Do lekarza dopiero jutro na 13. :dry:
A myślałaś o zmianie doktorki, wiem że do Twojej blisko ale to chyba nie pierwszy raz gdy się nie dostaliście do niej:dry::sorry2:.
Bylam w Biedronce na Jana Sawy i spory wybor jest tych kompletow, ja kupilam z samochodem.

Niedawno wrocilam do domu, bylam 2,5 godziny u fryzjera!Ale w koncu wygladam jak czlowiek.
Mnie w sobotę ten zaszczyt czeka - bo też jak człowiek trzeba na Komunii wyglądać i Wam się w poniedziałek pokazać;-):tak::tak::-D:-D.
Fajna fryzurka i twarz Ci się zmieniła:tak::-).
Aluśka na złew yniki zawse znajdą siedobre laki więc napewno bedzie ok. a jeśli chodzi o kogel mogel to ja bym sie zastanowiła, wkoncu to surowe jajko:dry::dry::baffled::baffled::baffled:, na anemię dobra jest kaszanka, wątróbka, szpinak, brokuły, pietruszka(natka) też ma dużo żelaza:tak::tak::tak:
Wątróbki w ciąży nie można bo zawiera wit. A a szpinak zawiera szczawiany które wytrącają wapń z kości. Kogel - mogel w ciąży zajadałam:-p;-):tak: - jajka sparzałam wrzątkiem i na 1 jajko sypałam 4 łyżeczki cukru i mikserem do białości ubijałam:tak:.
Madziara, bardzo ciekawy Blogasek:tak:, w wolnej chwili całego przeczytam;-):tak:.
Anet, Ty też się pokaż w nowej fryzurce:tak::tak:.

reklama
Dzis bylam u fryzjera na pasemkach,nawet fajnie wyszly i tylko za 45 zl:szok: dwa kolory:confused:...wiec jestem zadowolona,a wysiedzialam sie ze 4 godziny:szok:....myslalam ze jak wroce do domu to tesciowa powie ze wiecej z Karolina nie zostanie:-p,ale nie bylo tak zle:happy2:
A jutro znow mam wyjazd,do tego chirurga ide i juz mam stracha:baffled:co on mi tu powie

pokaż się, pokaż

I trzymam kciukaski za wizyte u chirurga

Maltanka
umawiamy sie jutro rano na smska...zobaczymy co bedzie za oknem bo w pogodzie mowili o deszczu i burzach:baffled::baffled::baffled::baffled::baffled:
Co do autka to niedobrze:confused::confused::confused:pompa to chyba duży wydatek:sorry2::sorry2::sorry2:a dopiero twoj męzowy mówił że audi rzadzi ale chyba jego portfelem:dry::dry::dry:

Zwijam żagle...DOBRANOC!!!!

sunday_ ślicznie wyglądasz!! ja też muszę koniecznie sie umówić do fryzjera ... ale nie mam z kim Gabi zostawić :(
nie wiem co to będzie w sobotę jak na to wesele pojedziemy ...

co do pompy to tak duży wydatek mój mąż ostatnio robił w naszej lagunie i sama pompa to coś koło 1000zł + robocizna :dry: nie ma to jak francuska zdzira - tak nazywa nasz samochód nasz mąż ;)

anet15 2 kolory za 45 zł gdzie Ty byłaś ?? ja też chcę :-p jeszcze jak ładnie wyszło :p

ogólnie to w sobotę idę do fryzjera ale na samo czesanie jestem ciekawa co mi wymyśli ... na taką pogodę to chyba sztywne upięcie i tona lakieru :blink:

wiecie co przypomniałam sobie że miałam sobie zamówić bolerko na ten weekend i zapomniałam!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! nie mam co włożyć na wierzch na sukienkę ......

dobranoc kochane i oby jutro wyszło słoneczko!!! oby prognozy które widziałam się nie sprawdziły dlaczego ????? bo przez kolejne 16 dni zapowiadają deszcz, burze a pod koniec maja przymrozki :baffled:

Madzienka ok to jak coś to smska pisz:-) a co do pompy to na szczęście nie aż tak drogie, jeśli padło to co P podejrzewa (hydraulikę). hmmm mimo wszystko jak na razie bym go nie zamieniła....:dry: prawda Marz:-p:-p:-p

karlita my robiliśmy w zimie mechaniczną regeneracje pompy paliwowej to fakt to jest drogie 1800 poszło:baffled:

ps no weź nie strasz nawet tym deszczem:no: powiedz że się przesłyszałaś

też już zmykam dobrej nocki

Ostatnia edycja:
Madzienka ok to jak coś to smska pisz:-) a co do pompy to na szczęście nie aż tak drogie, jeśli padło to co P podejrzewa (hydraulikę). hmmm mimo wszystko jak na razie bym go nie zamieniła....:dry: prawda Marz:-p:-p:-p

karlita my robiliśmy w zimie mechaniczną regeneracje pompy paliwowej to fakt to jest drogie 1800 poszło:baffled:

ps no weź nie strasz nawet tym deszczem:no: powiedz że się przesłyszałaś

też już zmykam dobrej nocki

To dobrze że nie nadszarpie to waszej kieszeni i trzymam kciuki zeby w poniedzialek autko jezdzilo....:tak::tak::tak:
Tak tylko smieje sie bo moj P dlugo chorowal na takie autko ale mechanicy trochę go postraszyli i mamy inny fajny i duuuuuzy samochód:-)

karlita gdzie Ty ta pogodę oglądałas...ja widziałam że juz ma byc po dwadziescia pare stopni ...jakie przymrozki:shocked2::shocked2::shocked2:chociaz patrzac na zakopane dzisiaj nic mnie nie zdziwi...widzialyscie ze tam spadlo duzo sniegou...i to nie wysoko w górach....:cool::cool::cool::cool:

pa!!!!spijcie dobrze

Ostatnia edycja:
Madzienka wiesz to zależy, my mamy TDI (dizla) czy jak to się pisze i to jest zmorą, z benzynowymi jest lepiej, łatwiej i taniej:blink:... a mi się spodobał Twój, bo dość wysoko się w nim siedzi :-) jak zacznę się rozglądać za jakimś "maluszkiem" dla siebie to sobie go obejrzę dokładnie :-)
ps. też słyszałam o śniegu w górach:szok:

Ostatnia edycja:
A ja mówię dzień dobrerk.... i życzę dużo słonka na dziś dla nas wszystkich!

No i pięknie dziękujemy jeszcze raz za miłe slowa! :) Cieszę się że blog wam się spodobał!

Antuanet bylam na Czechowie na Milenijnej!
mandziula tak to to przedszkole przy ul.Naleczowskiej. Pytam bo wczoraj dzwonila do mnie babka z tamtego przedszkola w spr pracy we wtorek ide na pokazowe zajecia.

Witam wszystkich mglisto!
Dziekuje za mile slowka n/t wlosow. Polecam wszystkim ten salon niedrogo a robia naprawde dobrze.
Wiecie co moje dziecko bardzo malo je, normalnie ze wszsytkich trzeba za nim chodzic i zmuszac, kasza to w ogole jest juz ochydztwo dla niego,ale inne rzeczy jak kanapaki,serki wszytko jest na nie!:-( martwi mnie okropnie!

reklama
Witam z rana :-):-):-)
No i gdzie to słonko? Normalnie się powieszę :dry::dry:
Wczoraj dzwoniła właścicielka mieszkania i jutro mają przyjechać tak więc trzymajcie dziewczyny kciuki żeby wszystko zostało tak jak dotychczas :tak::tak:
Fogia zdrówka dla Filipka, oj biedny ten twój synuś tyle się nachoruje :-:)-(
Aluśka dobrze będzie, lekarka przepisze jakieś leki i wszystko wróci do normy, najważniejsze żebyś się nie zamartwiała :tak::tak::tak:
Sunday bardzo ładna fryzurka :tak::tak:
Madziara przeczytałam trochę tego bloga i muszę przyznać że super pisareczka z ciebie, w wolnej chwili jeszcze do niego zajrzę :tak::tak: A Julu w kałużach - rewelacja :-D:-D
Anet, Talia trzymam kciuki za wasze dzisiejsze spotkania u lekarzy i dobre diagnozy :tak::tak::tak:
Maltanka mój mąż (elektryk samochodowy) też mówi że dizle są gorsze od benzyniaków :tak::tak::tak:
Karlita spadaj z taką prognozą pogody :-p:-p;-);-)

Do góry