reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy myślałyscie już o imieniu dla dzidziusia?

u mnie na razie wychodzi ze dziewczynka ma byc.kilka lat temu gby wymyslalismy imiona tak baz powodu dla coreczki mialabyc patrycja (pati)a synek byl nie ustalony.teraz gdy wracalam z mezem z usg stwierdzil nie ma co wymyslac bedzie patrycja. podoba mi sie takze martynka.

reklama
Martynka sliczne imie :))) ale łobuziara jak diabli :p wiem z doswiadczenia :) i imieniny raz w roku wrrrrr 30 styczen :)

mija79, nie kieruj sie wyborem imienia przez pryzmat osób, które je noszą, bo poza imieniem dochodzi jeszcze charakter i w końcu geny po rodzicach, każdy człowiek jest inny. ;)

U mnie chłopak w 100% więc będzie albo LUKAS, albo BARTUŚ
To imiona wybrane przez Tatusia ;D
Ja miałam wybierać dla dziewusi - ale widać będę musiał wykazać się przy okazji następnej ciąży ;D

Leminka, to i tak kompromisowy z Ciebie człowiek ;D, ja bym nie pozwoliła, że mój mąż sam decydował o imieniu, wszystko jedno czy chłopczyk czy dziewczynka ;) ;D

A jakos tak po prostu ufam swojemu męzowi ;D Poza tym akurat wybierał takie imona do kórych nie miałam najmnieszych zastrzeżeń :)
Jednak z dziewczynką nie mogliśmy się dogadać >:, więc postanowiliśmy, że się podzielimy rolami ;D

A u nas juz na 99% ustalone, ze jak bedzie dziewczynka to Amelka Anna a jak chlopiec to Macius Marcin!!! ;D

A moja tesciowa dwa dni temu, mowi do mnie, ze ma przeczucie, ze bedzie to dziewczynka(a wczesniej miala, ze chlopak ;D, hihihi), i ze podoba jej sie imie Lidia. Ja mowie, ze to ladne imie, i ze mi sie tez podoba, na to ona szybko- to zmienimy imie!! A ja najpierw tak na nia patrzylam, bo nie wiedzialam, co chce zmieniac, i dopiero po chwili doszlo do mnie ze imie mojej ewentualnej coreczki!! I od razu powiedzialam, ze nie, ze nie zmienimy i jak bedzie coreczka to bedzie to Amelia! Co za kobieta!!!!! Ale mnie podkurzyla!!!!!!!! Ogolnie jest bardzo dobra, niestety jak dla mnie za slodka, i choc ja lubie to mnie meczy, tym bardziej, ze chce zawsze aby bylo po jej mysli! Ale moim dzieciom nie bedzie ona nadawac imion!!!!! :mad: :mad: :mad: Niech w przyszlosci nadaje imiona dzieciom swojego drugiego syna(zreszta jej pupila) a nie naszym!!!! Wrrrr!!!!

reklama
royanna pisze:
Ale mnie podkurzyla!!!!!!!! Ogolnie jest bardzo dobra, niestety jak dla mnie za slodka, i choc ja lubie to mnie meczy, tym bardziej, ze chce zawsze aby bylo po jej mysli! Ale moim dzieciom nie bedzie ona nadawac imion!!!!! :mad: :mad: :mad: Niech w przyszlosci nadaje imiona dzieciom swojego drugiego syna(zreszta jej pupila) a nie naszym!!!! Wrrrr!!!!
To chyba mamy ten sam problem ;D
Moja teściowsa jak usłyszała imie LUKAS - to się zapytała co to znaczy? :mad:
I czy nie można np. dac Franek.... albo coś tam jeszcze innego (nie chciałabym nikogo obrazic, sugeruje fakt wtrącania się w coś co do niej nie należy...)

Jak ja nie znoszę tej kobiety... Wtrąca się dosłownie we wszystko...Nawet byla na tyle 'odważna' żeby powiedzieć nam na którym piętrze mieszkanie mamy kupić :mad:
Ale raczej nie przepada za dziećmi i mam wrażenie, że dzieci za Nią tez - więc może nie będzie mnie nawiedzać aż tak często....
Chociąz blisko mieszkamy, no ale może się uda.Teraz nie przychodzi, to ja jej sobie nie życzę jak będzie maluch!

Do góry