reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można zajść w ciąże mając endometriozę???

mam pytanie odnośnie bromergonu z jakiego powodu lekarze wam go zapisali? ja gdzieś czytałam, że wysoki poziom prolaktyny rzutuje na owulację ale czy również na zagnieżdżenie zarodka ?

reklama
U mnie było tak.
Miałam nieregularne cykle, zazwyczaj bardzo długie. Po badaniu okazało się, że to przez prolaktynę. Więc dostałam Bromergon. Bardzo wysoka prolaktyna blokuje owulację, więc raczej ciężko zajść w ciążę. Ale jak już się zdarzy, że ta owulacja jest mimo prolaktyny, to raczej już nie rzutuje na zagnieżdżenie zarodka, bo w momencie zajścia w ciążę ta prolaktyna nam właśnie rośnie...czyli nie ma to znaczenia.

Mojej kumpeli udało się zajść w ciążę przy problemach z prolaktyną.

I właśnie dlatego się mówi, że jak człowiek odpuści to zaskakuje. Bo długotrwały stres podwyższa bardzo prolaktynę i blokuje naszą owulację...Więc dziewczyny, trzeba na wakacje jechać! hhihihhihi

kachna u mnie wysoka prolaktyna się pojawiła przez problemy z nerkami i dlatego lekarz przepisał bromergon , mówił mi też że przez to może zapłodniona komórka się nie zagnieździć , bo owulkę miałam normalnie

Czyli chyba to nie ma znaczenia kiedy. Tylko trzeba znać dzień cyklu. Mi zawsze kazali chodzić 5,6 lub 7 dzień.
Najważniejsze, żebyś była na czczo i do godz. 9.00 rano.

już wiem że na 99% nie jestem w ciąży, byłam dzisiaj u mojej lekarki sprawdzić czy pękł pęcherzyk bo brzuch mam jak balon a do tego latam siku co pięć minut więc się bałam, że może rośnie nadal i mnie uciska, kiedyś już tak miałam i z tamtego pęcherzyka zrobiła się 5 cm cysta no ale tym razem pękł tylko, że endometrium mam bardzo cienkie tylko 6 mm no to o ciąży mogę zapomnieć
unhappy.gif
jak wyszłam z gabinetu to chciało mi się ryczeć a właściwie to nadal mi się chce tylko się ze wszystkich sił powstrzymuje
unhappy.gif

reklama
dzisiaj mam strasznego doła:-( a do tego na około widzę tylko mamy z dziećmi albo w ciąży już mam jakąś paranoje może jutro mi przejdzie i znowu zacznę wierzyć, że nam też się uda.

Do góry