reklama
U mnie było tak.
Miałam nieregularne cykle, zazwyczaj bardzo długie. Po badaniu okazało się, że to przez prolaktynę. Więc dostałam Bromergon. Bardzo wysoka prolaktyna blokuje owulację, więc raczej ciężko zajść w ciążę. Ale jak już się zdarzy, że ta owulacja jest mimo prolaktyny, to raczej już nie rzutuje na zagnieżdżenie zarodka, bo w momencie zajścia w ciążę ta prolaktyna nam właśnie rośnie...czyli nie ma to znaczenia.
Mojej kumpeli udało się zajść w ciążę przy problemach z prolaktyną.
I właśnie dlatego się mówi, że jak człowiek odpuści to zaskakuje. Bo długotrwały stres podwyższa bardzo prolaktynę i blokuje naszą owulację...Więc dziewczyny, trzeba na wakacje jechać! hhihihhihi
Miałam nieregularne cykle, zazwyczaj bardzo długie. Po badaniu okazało się, że to przez prolaktynę. Więc dostałam Bromergon. Bardzo wysoka prolaktyna blokuje owulację, więc raczej ciężko zajść w ciążę. Ale jak już się zdarzy, że ta owulacja jest mimo prolaktyny, to raczej już nie rzutuje na zagnieżdżenie zarodka, bo w momencie zajścia w ciążę ta prolaktyna nam właśnie rośnie...czyli nie ma to znaczenia.
Mojej kumpeli udało się zajść w ciążę przy problemach z prolaktyną.
I właśnie dlatego się mówi, że jak człowiek odpuści to zaskakuje. Bo długotrwały stres podwyższa bardzo prolaktynę i blokuje naszą owulację...Więc dziewczyny, trzeba na wakacje jechać! hhihihhihi
AniaSm
Fanka BB :)
kachna u mnie wysoka prolaktyna się pojawiła przez problemy z nerkami i dlatego lekarz przepisał bromergon , mówił mi też że przez to może zapłodniona komórka się nie zagnieździć , bo owulkę miałam normalnie
już wiem że na 99% nie jestem w ciąży, byłam dzisiaj u mojej lekarki sprawdzić czy pękł pęcherzyk bo brzuch mam jak balon a do tego latam siku co pięć minut więc się bałam, że może rośnie nadal i mnie uciska, kiedyś już tak miałam i z tamtego pęcherzyka zrobiła się 5 cm cysta no ale tym razem pękł tylko, że endometrium mam bardzo cienkie tylko 6 mm no to o ciąży mogę zapomnieć
jak wyszłam z gabinetu to chciało mi się ryczeć a właściwie to nadal mi się chce tylko się ze wszystkich sił powstrzymuje
reklama
Podziel się: