reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można zajść w ciąże mając endometriozę???

lekarz kazał na wszelki wypadek powtórzyć betę. po południu będę miała wyniki i pewnie się z nim wtedy umówie (jakoś nie werzę w cud...). Ja bym chciała w następnym cyklu transfr, ale nie wiem czy tak się da...

reklama
Beta ujemna... mam odstawić leki i czekać na @. w środku (naturalnego) cyklu usg i po następnej @ przygotowanie do transferu. Boje się troche tego cyklu bo naturalne mam nieregularne,bez owu,częstko pozostaje po nich torbiel czynnościowa. ale może dobrze odpocząć od chemi... Sama chcę zmienić dietę i więcej ćwiczyć. O szczegółach będziemy rozmawiać przed zabiegiem.... tyle bym oddała żeby wkońcu się udało ;(

liju też bym bardzo chciała, żeby Ci się udało. Jesteś bardzo wytrwała. Ja jestem dużo słabsza psychicznie, podziwiam Cię i strasznie Ci kibicuję, żeby udało Ci się jak najszybciej. Kochana całuję Cię :*

Witam dziewczyny, już od dłuższego czasu zaglądam tu do Was na wątek ale zawsze jakoś ciężko zebrać się i coś napisać. Ten dłuższy czas to w sumie 2,5 roku :zawstydzona/y: Tak, dokładnie w czerwcu 2011 zdiagnozowano u mnie endometriozę - w ogóle nie wiedziałam co to za choroba, wtedy zabrzmiało jak wyrok. Dziś jestem mamą i choć czasem sama jeszcze w to nie wierzę udało się :tak: :-) !!!! Także trzymam mocno kciuki za wszystkie starające się i walczące z endo :tak: Będę pewnie czasem podczytywać i mam nadzieję na same dobre wieści , przede mną też jeszcze walka o drugą dzidzię ;-) P.S. To mój pierwszy post, jestem tu nowa i niestety całkiem zielona w takich 'forumowych' sprawach - jak coś źle wpisałam, wkleiłam i zaburzyłam Wam porządek hehe to przepraszam :zawstydzona/y:;-)

Liju przykro mi jak cholera! jakie to niesprawiedliwe...brak mi slow. Tere fere ma racje, jestes bardzo wytrwala, na pewno to sie oplaci! wierze w to! Trzymam za Ciebie kciuki &&&&&&&&

Estee no cos ty! zwariowalas? kazda nowa "foremka" jest zawsze mile widziana:tak::tak:

Witam! Pierwszy raz napisałam do was około 2 miesięcy temu i wtedy prosiłam wam o pomoc. Ja też mam endometriozę, w sierpniu 2012 roku miałam operacje podczas której usunięto mi dwie torbiele czekoladowe z dwóch jajników. Gdy tylko doszłam do siebie po operacji staraliśmy się o dziecko - ponad rok...przed swiętami Bożego Narodzenia lekarz znowu podejrzewał torbiel..świat mi się zawalił, ale okazało się ze po dwóch tygodniach torbiel znikła, pękła, albo nie wiem co się z nią stało :) ..ważne, ze w okresie świąt już wiedzialam ze żadnej torbieli nie mam.. w czasie świątecznym mialam ok.2 tygodni wolnego (zero stresu, relaks) i ...........właśnie wtedy to się stało :) Dziś dowiedziałam się że jestem w ciąży :) okres spóźnił mi się 3 dni a dziś zobaczyłam dwie kreseczki :) :-):-) Pisze o tym, ponieważ chcę żeby każda z was czytała też te dobre zakonczenia :) mam endometriozę ale co z tego??? Dla Boga nie ma nic niemożliwego!!! Trzeba sie modlić i ciągle mieć nadzieję. Życzę wam szczęśliwych zakończeń waszych historii :)

reklama
Anaswear gratulacje!!! Tak, jak piszesz, takie dobre informacje dają siłę i nadzieję innym :-) Ciesz się tym stanem - to wyjątkowy czas :tak::tak: Życzę książkowej ciąży ;-)

Do góry