reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można zajść w ciąże mając endometriozę???

Witam dziewczyny! mam nadzieje , że u Was nastroje dobre i że ostro się staracie :). Trzymam kciuki, żeby starania się powiodły.
Madziamadzia a jak Twój maluszek? Nie pcha się jeszcze na świat? mam do Ciebie jeszcze dwa głlupie pytania, ale zapomniałam o to spytac lekarza. czy po operacji miałaś okres? I kiedy mozna zacząć współzyć?
pozdrawiam Was dziewczyny. Dobrze, ze jesteście, że jest ktoś kto rozumie co przeżywam i potrafi podtrzymać na duchu

Mam nadzieję, że już się dobrze czujesz i, że teraz u ciebie wszystko już będzie ok!!! Trzymaj się!!!

Cześć Dziewczyny :-D

Groszku naszej córci się na świat nie spieszy :-D No ma jeszcze do terminu tydzień, ale we wtorek byliśmy na KTG i skurczy brak, więc zobaczymy kiedy się zdecyduje. Ja już bym chciała, bo zrobiło się ciężko ;-)
Po operacji okres miałam normalnie w terminie, tylko już nie taki bolesny jak wcześniej, bo przedtem była masakra :no:. Co do współżycia: my wytrzymaliśmy 3 tygodnie, chyba nawet niecałe :tak:
A Ty jak się czujesz? Nie wiem czy Ci lekarz mówił, ale jak dostawałam te zastrzyki po operacji, to musieliśmy bardzo uważać, żebym nie zaszła w ciążę. Po zastrzykach mogliśmy działać ;-)
Dziewczyny trzymam kciuki za Wasze 2 kreseczki, żeby pojawiły się jak najszybciej :tak:

Mam nadzieję, że mała przyjdzie na świat w terminie i bez żadnych komplikacji!!

Ale dzisiaj u mnie pogoda okropna, deszcowa, przez to cały czas chce mi się spać i głowa boli...:((

reklama
Wikulaa, u mnie pogoda nawet niezła, chociaż zaczyna się chmurzyć, ale dziś wypiłam w pracy trzy kawy, bo spać się chce, oj chce...
Madziamadzia, trzymam kciuki i strasznie się cieszę, że wszystko w porządku, jeszcze chwila i będziesz mogła sprawdzić, czy córa jest do Ciebie podobna :-) Tak na marginesie - myślę, że Hania, to jest to!
Groszku27, ja po laparoskopii miałam okres normalnie, ale nie brałam hormonów. Dobrze, że wracasz do siebie.
Ja też się cieszę, że jest to forum i że "poznałam" :-) tu takie fajne Dziewczyny, to mi bardzo pomaga... :-)

Też uważam, że to, że jesteście (znaczy, że nie jestem jedyna z tą przeklętą chorobą) ułatwia życie, dodaje energii, buziaki!!

Dziewczyny, jak minął weekend? Ja rozpoczęłam sezon szparagowy... mniam, mniam... lubicie szparagi? :-)
Coś Madziamadzia milczy, myślicie, że to już ?!?? :-o

Dziewczyny, jak minął weekend? Ja rozpoczęłam sezon szparagowy... mniam, mniam... lubicie szparagi? :-)
Coś Madziamadzia milczy, myślicie, że to już ?!?? :-o

Ooo ja uwielbiam szparagi:)) ostatnio jadłam makaron ze szparagami, pychotka:))

:-D:-D Nie, jeszcze nie :-D:-D Córci się nie spieszy, a do terminu ma właściwie 5 dni, więc sobie czeka ;-) A ja już bym chciała, tym bardziej, że brzucho ogromniasty i jest problem z pozycją do spania :tak:

wow 5dni, szok!!! masz stres??? pamiętaj będzie dobrze!!

:-D:-D Nie, jeszcze nie :-D:-D Córci się nie spieszy, a do terminu ma właściwie 5 dni, więc sobie czeka ;-) A ja już bym chciała, tym bardziej, że brzucho ogromniasty i jest problem z pozycją do spania :tak:
a próbowałaś z poduszką między nogami?? ja spałam tylko na boku właśnie z poduszką ,a najgorzej to się było obrócić na drugi bok ;)

Witam Kochane!
Madziamadzia trzymam kciuki za szybkie rozwiązanie.
Dzięki dziewczyny za odpowiedzi. U mnie w koncu bylo tak, ze nie dostałam okresu. W dzien kiedy miałam miec to zaczelo mmi sie takie brązowe plamienie, trwalo ono bardzo długo, ale nie krwawilam. Do tej pory mialam jakies dziwne uplawy. może to forma oczyszczania się jeszcze. Bo po operacji to mialam krawawienie(tak sie wlasnie oczyszczałam) i lekarz mowi, ze to normalne. Dzisiaj ide na pierwszy zastrzyk. A za tydzien do lekarza to jeszcze o wszytko sie wypytam.
Buziaki dla Was.

Witam Kochane!
Madziamadzia trzymam kciuki za szybkie rozwiązanie.
Dzięki dziewczyny za odpowiedzi. U mnie w koncu bylo tak, ze nie dostałam okresu. W dzien kiedy miałam miec to zaczelo mmi sie takie brązowe plamienie, trwalo ono bardzo długo, ale nie krwawilam. Do tej pory mialam jakies dziwne uplawy. może to forma oczyszczania się jeszcze. Bo po operacji to mialam krawawienie(tak sie wlasnie oczyszczałam) i lekarz mowi, ze to normalne. Dzisiaj ide na pierwszy zastrzyk. A za tydzien do lekarza to jeszcze o wszytko sie wypytam.
Buziaki dla Was.

Mam nadzieję, że będziesz odczuwała jak najmniej skutków ubocznych i będziesz się czuła rewelacyjnie!!

reklama
Wikulaa stresa trochę mam, ale nastawiam się pozytywnie, więc będzie ok :tak::-D
AniaSm mam specjalną poduszkę do spania dla kobiet w ciąży w kształcie litery C. Śpię z nią od stycznia. Ostatnie dni zaczęła mi jednak przeszkadzać - chyba przez wielki brzuch. Z przewróceniem się na drugi bok mam to samo. Zresztą najczęściej muszę spać na lewym boku - na prawym mała daje mi porządne kopniaki, bo jej niewygodnie ;-)
Groszku to u Ciebie trochę inaczej było niż u mnie, bo ja nie krwawiłam po operacji - chyba, że w pierwszej dobie, bo wtedy tylko spałam. miałam podłączony dren, do którego spływały jakieś minimalne resztki. Będzie dobrze :tak:A jakie zastrzyki będziesz dostawała?

Do góry