reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można zajść w ciąże mając endometriozę???

Cześć Dziewczyny!
Jak tam mija weekend? U mnie pod znakiem zakupów, ale jutro siedzimy w domu i leniu****emy. Mam jutro w planie zrobić moje ulubione co nieco, czyli baklavę (to będzie debiut, ciekawe, jak wyjdzie).
Asienka, Wikulaa, jak tam owu? U mnie zaczęła się wczoraj (dosyć szybko, może przez te zioła, które piję w tym cyklu).
Misia89, nikt Ci na 100% nie powie, czy to endometrioza, bo to może potwierdzić tylko laparoskopia lub operacja, chociaż sądząc po objawach, to może być to. Nikt Ci też nie powie, czy będziesz mieć problemy z zajściem, bo na to nie ma reguły. Wyjdzie w praniu, tak więc ... odstawiaj tabletki i do dzieła ! :-)

Mam nadzieję, że ostro działałaś podczas owulki???!!! Ja jeszcze jestem przed , ale się zbliża więc już powoli zabieram się do roboty:))

A co to jest ta baklava???????

Witam Dziewczyny.
Postanowiłam zadać Wam parę pytań ponieważ z przyszłym Mężem planujemy zacząć starać się o Maleństwo jednak mam wiele zmartwień ponieważ zdrowie przysparza mi wielu problemów i wątpliwości jak to właściwie będzie:-( Opiszę najpierw swoją sytuację...
Od samego początku mam nieregularne miesiączki, czasem pojawiała mi się dopiero po 3 miesiącach:-( a jak już się pojawiła była strasznie obfita i bolesna (aż do omdlenia). Teraz od 4 lat biorę antykoncepcję, najpierw Yasmin aktualnie Yasminelle. Bóle są mniejsze, miesiąca wiadomo jest regularna i mniej obfita. Jednak cały czas towarzyszą mi bóle przy stosunku :-( przez to też straciłam ochotę na seks :-:)-:)-( i towarzyszy mi ciągły śluz :-( Parę lat temu zaczęły mi się problemy z torbielami miałam ich 4, jedna usuwana operacyjnie po wylaniu do otrzewnej. Po tabletkach torbiele także ustały. Dodam iż moja ciocia ma endometriozę i ciągłe torbiele, które w finale spowodowały usunięcie całego narządu rodnego:-(
Tutaj moje pytanie brzmi czy to jest endometrioza? Kiedyś miałam lekarkę, która powiedziała, że to może być endometrioza, zapytałam na to a co z ciążą a ona mi tylko odpowiedziała, że później można się martwić... Tyle się dowiedziałam:-(
Lekarkę zmieniłam, idę na wizytę 10 maja i chcę z nią porozmawiać, ale wcześniej chciałam napisać tutaj ponieważ już nie mogę wytrzymać:-(
Do tego mam niedoczynność tarczycy i zespół Hashimoto:-( Boje się jak to będzie z zajściem w ciąże. Napiszcie mi wszystko szczerze. Pozdrawiam!!

Tak jak Ci napisała daian, nikt Ci nie powiem na 100%, a już na pewno nie my, nie jesteśmy fachowcami (lekarzami), musisz po prostu trafić na dobrego specjalistę, który dobrze Cię poprowadzi, żeby Ci nie zaszkodzić, a pomóc! Ale jeżeli chodzi o staranie o dziecko, to zaczęłabym od razu, my stramy się juz prawie 1,5 roku i nic... Więc jeżeli chcesz dizecka i masz możliwość to działaj:))

reklama
Baklava to takie ciastko rodem z Turcji: w skrócie cienkie plastry ciasta francuskiego smarowane klarowanym masłem i przekładane warstwami orzechów laskowych, pistacjowych i migdałów zatopinone w syropie miodowo-cynamonowo-goździkowym z odrobną skórki pomarańczowej. Strasznie słodkie, ale ja uwielbiam. Niektórzy podają z lodami i bitą śmietaną. Zrobiłam dziś, mąż mówi, że wyszło jak w oryginale, więc jestem happy.
U mnie dziś kulminacyjny dzień owulacyjny, tak mnie bolał jajnik, że hej... Ale już po... Teraz Twoja kolej Wikulaa... :-)
Asienka, co z Tobą? Tak ostro działasz, że nie masz czasu napisać? ;-)))

.
U mnie dziś kulminacyjny dzień owulacyjny, tak mnie bolał jajnik, że hej... Ale już po... Teraz Twoja kolej Wikulaa... :-)
Witam:-)
hheee jestem, jetem komputerek mi nawalił ale już pisze co u mnie:)
Owulacje miałam 8-9 przytulanko było w czwartek i niedziele i troche się boje że przegapiłam bo jajnik mnie bolał w sobote ale byłam na imprezie rodzinnej i nie było jak:zawstydzona/y: pocieszam się tym że ból nie musi koniecznie oznaczac samej owulacji, mogła byc w niedziele bo wcześniej (czyli w piątek) napewno nie miałam mam idealnie po luteinie 13-14 dc owu:) wyliczine przez lekarza. więc teraz czekam tylko na wstręciuche ale to niestety jeszcze daleko.....
Fajnie że prawie wszystkie mamy podobnie cykl więc trzymam za nas kciuki oby @ nie przyszła!!!;-)
Pozdrawiam

Asienka, na co Ty czekasz??! Ty masz czekać na 2 kreski!, a nie na... no właśnie, proponuję ją wykreślić z naszego słownictwa! :-) Od dziś czekamy tylko i wyłącznie na dzidziusia!
A tak w ogóle, nie martw się, na pewno nie przegapiłaś owu, obstawiłaś jajeczko z dwóch stron, he, he :-) -

Baklava to takie ciastko rodem z Turcji: w skrócie cienkie plastry ciasta francuskiego smarowane klarowanym masłem i przekładane warstwami orzechów laskowych, pistacjowych i migdałów zatopinone w syropie miodowo-cynamonowo-goździkowym z odrobną skórki pomarańczowej. Strasznie słodkie, ale ja uwielbiam. Niektórzy podają z lodami i bitą śmietaną. Zrobiłam dziś, mąż mówi, że wyszło jak w oryginale, więc jestem happy.

Fajnie brzmi opis tego ciasta ale musi być faktycznie strasznie słodkie, a ja czasami na takie mam ochotę:)) U mnie owulką też się zbliża wielkimi krokami, ale coś testy owulacyjne mi szwankują, bo wczoraj kreska testowa była dość wyraźna(ale jeszcze test nie był pozytywny), a dzisiaj nie ma wcale...ale to nic, dzisiaj podziałaliśmy z mężem, jutro poprawimy i powinno być dobrze:))

Witam:-)
hheee jestem, jetem komputerek mi nawalił ale już pisze co u mnie:)
Owulacje miałam 8-9 przytulanko było w czwartek i niedziele i troche się boje że przegapiłam bo jajnik mnie bolał w sobote ale byłam na imprezie rodzinnej i nie było jak:zawstydzona/y: pocieszam się tym że ból nie musi koniecznie oznaczac samej owulacji, mogła byc w niedziele bo wcześniej (czyli w piątek) napewno nie miałam mam idealnie po luteinie 13-14 dc owu:) wyliczine przez lekarza. więc teraz czekam tylko na wstręciuche ale to niestety jeszcze daleko.....
Fajnie że prawie wszystkie mamy podobnie cykl więc trzymam za nas kciuki oby @ nie przyszła!!!;-)
Pozdrawiam

Spokojnie, na pewno zdążyłaś, teraz trzeba dwa tygodnie poczekać na II krechy!!

Asienka, na co Ty czekasz??! Ty masz czekać na 2 kreski!, a nie na... no właśnie, proponuję ją wykreślić z naszego słownictwa! :-) Od dziś czekamy tylko i wyłącznie na dzidziusia!
A tak w ogóle, nie martw się, na pewno nie przegapiłaś owu, obstawiłaś jajeczko z dwóch stron, he, he :-) -

Dobrze gadasz:)) my wszystkie czekamy na dzidziucha a nie na coś innego!!

nie wiem co się dzieje z tą pogodą, ale ja przez te chmury i deszcz cały czas chodzę śpiąca...Kiedy będzie cieplej?????!!!!!!!!!!!

Witaj Daian:-)
Przepraszam poprawie się:) nie czekam na ..... tylko na dwie grube kreski;-)
Dzisiaj też czuje prawy jajnik ale zaczeły mnie bolec piersi więc jest już po owu to mój znak rozpoznawczy:) i tak do czasu oczekiwania na dwie kreseczki:)
Wikulaa, Daian na kiedy macie date oczekiwania na kreseczki???
buziaki

Tak jak Ci napisała daian, nikt Ci nie powiem na 100%, a już na pewno nie my, nie jesteśmy fachowcami (lekarzami), musisz po prostu trafić na dobrego specjalistę, który dobrze Cię poprowadzi, żeby Ci nie zaszkodzić, a pomóc! Ale jeżeli chodzi o staranie o dziecko, to zaczęłabym od razu, my stramy się juz prawie 1,5 roku i nic... Więc jeżeli chcesz dizecka i masz możliwość to działaj:))[/B][/COLOR]

Byłam u swojej pani ginekolog, poki co mam bardzo duzy stan zapalny, wynik posiewu bede miala za pare dni. Jak to wyleczymy mamy robic reszte badan...
A co do staran to chcemy bardzo :happy: w lipcu koncze tabletki i po paru miesiącach zaczynamy!! :happy:

Witam dziewczyny! mam nadzieje , że u Was nastroje dobre i że ostro się staracie :). Trzymam kciuki, żeby starania się powiodły.
Madziamadzia a jak Twój maluszek? Nie pcha się jeszcze na świat? mam do Ciebie jeszcze dwa głlupie pytania, ale zapomniałam o to spytac lekarza. czy po operacji miałaś okres? I kiedy mozna zacząć współzyć?
pozdrawiam Was dziewczyny. Dobrze, ze jesteście, że jest ktoś kto rozumie co przeżywam i potrafi podtrzymać na duchu

reklama
Cześć Dziewczyny :-D
Madziamadzia a jak Twój maluszek? Nie pcha się jeszcze na świat? mam do Ciebie jeszcze dwa głlupie pytania, ale zapomniałam o to spytac lekarza. czy po operacji miałaś okres? I kiedy mozna zacząć współzyć?
Groszku naszej córci się na świat nie spieszy :-D No ma jeszcze do terminu tydzień, ale we wtorek byliśmy na KTG i skurczy brak, więc zobaczymy kiedy się zdecyduje. Ja już bym chciała, bo zrobiło się ciężko ;-)
Po operacji okres miałam normalnie w terminie, tylko już nie taki bolesny jak wcześniej, bo przedtem była masakra :no:. Co do współżycia: my wytrzymaliśmy 3 tygodnie, chyba nawet niecałe :tak:
A Ty jak się czujesz? Nie wiem czy Ci lekarz mówił, ale jak dostawałam te zastrzyki po operacji, to musieliśmy bardzo uważać, żebym nie zaszła w ciążę. Po zastrzykach mogliśmy działać ;-)
Dziewczyny trzymam kciuki za Wasze 2 kreseczki, żeby pojawiły się jak najszybciej :tak:

Do góry