reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czy można zajść w ciąże mając endometriozę???

Hejka dziewczyny:-)
Jak tam wasze samopoczucie?
Ja czekam na wizyte u ginekologa zapisałam się na 7 na godz 20 i już strasznie się boje:baffled:
Jestem ciekawa co tam u mnie słychac? i czy endo już wróciło czy jeszcze się:ninja2:?
A ja pierwszy raz od dłuższego czasu mam okres bez bóli, oczywiście codziennie się bałam że mnie dopadnie w najmniej odpowiednim momencie np w pracy ale jest ok bo w tamytm miesiącu miałam tragedie!!!
Kochane trzymam za nas wszystkie, buziaki:-)

reklama
Cześć Dziewczyny!
Dawno mnie nie było, ale miałam małe załamanie, a do tego sprawy zawodowe...
Widzę, że wątek ruszył, witam ciepło nowe Forumowiczki:-)
U mnie bez zmian, miałam zaprzestać starań, ale zmieniłam zdanie. Niestety efektów na razie brak, a nadzieja coraz mniejsza, prawdę mówiąć chwilami żadna. Najgorsze są bóle, właśnie przechodzę @ i czuję się jakby mnie ktoś skopał po brzuchu. Ehh... Mówię Wam, czasem wysiadam, zwłaszcza jak patrzę na moje koleżanki, które bawią swoje śliczne dzieci i planują kolejne... Wtedy przychodzą najgorsze myśli i poczucie, że jestem gorsza... Przepraszam za tego dołującego posta, ale muszę się komuś wygadać...
Pozdrawiam i życzę Wesołych Świąt.

Bura, mam prośbę - możesz podać przepis na zioła? Mam zioła o.Klimuszki w domu, ale jestem ciekawa, którą Ty mieszankę piłaś?

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Witam dziewczyny! Jak tam nastroje po świętach?
Asieńka jak po wizycie?
madziamadzia czy jak brałas te hormony to przytyłaś?
Powiem Wam dziewczyny, że im bliżej szpitala tym bardziej się boje. no ale mam nadzieje ze wszytsko będzie dobrze a potem zajdę w ciąże i będę szczęśliwa.
Pozdrawiam wszystkie

Groszku nie tylko Ty masz takie obawy przed operacją - ja też miałam. Będzie dobrze :tak: Najważniejsze, że lekarza wiedział co Ci jest, usuną Ci to cholerstwo i będzie ok :tak:
Co do zastrzyków po operacji pisałam już wcześniej, że dostawałam Diphereline (tu masz opis Diphereline SR (Triptorelinum) - Encyklopedia leków "Dbam o Zdrowie") i ze skutków ubocznych ja miałam uderzenia gorąca, przyrost masy ciała, czasami miałam dołki.
Jak będziecie się starać po zastrzykach o dzidziusia, to możecie mieć bliźniaki ;-)

Witam dziewczyny! Jak tam nastroje po świętach?
Asieńka jak po wizycie?
madziamadzia czy jak brałas te hormony to przytyłaś?
Powiem Wam dziewczyny, że im bliżej szpitala tym bardziej się boje. no ale mam nadzieje ze wszytsko będzie dobrze a potem zajdę w ciąże i będę szczęśliwa.
Pozdrawiam wszystkie

Hejka:-)
Wiadomości od lekarza są super!!! Jak narazie nie ma śladu po endometriozie, mineło już siedem miesięcy od zabiegu i dalej jest super czysto, kompletnie nic:-) Endometrium książkowe 11d.c 1cm, pęcherzyk 17mm dzisiaj pewnie już 19:) 13,14d.c owulacja. Tak się strasznie bałam a tu takie zaskoczenie! Dalej mam brac luteine aby zapobiec poronieniom bio-chemicznym. Lewy jajnik jak to powiedział lekarz jest troche do dupy ale prawy rewelacja wszystko z nim ok. Teraz mam się tylko starac i nie martwic bo każda z nas musi poczekac na swój czas.... Hehe poprostu jest świetnie;-)
Groszku a Ty kiedy laleczko idziesz na zabieg i co ci konkretnie jest? masz takie duże cysty??
Pozdrawiam wszystkie dziewczyny:tak:
Daian fajnie że wróciłaś;-)

czesc !
Asieńka gratuluje dobrych nowin. Ja mam mieć operacje. Torbiele maja 3 i 4 cm i sa dwie. lekarz powiedział, ze on nie robi laparoskopii bo nią nie wszędzie się dotrze a ja najprawdopodobniej mam tez to paskudztwo rozsiane koło jelit (tak wynika z moich objawów). Miałam do wyboru albo tylko hormony, albo operacja. Z tym, ze hormony mogą pomóc ale nie jest pewne czy torbiele sie wchłonął. Dlatego wybrałam operacje. Ide do szpitala 20 kwietnia a zabieg mam 21. Powiedzcie mi, ze wszystko będzie dobrze i że będę w ciązy

Groszek - pewnie, że wszystko będzie dobrze i będziesz w ciąży, zobaczysz jeszcze wspomnisz moje słowa!!!

Ja dwa dni temu wróciłam z urlopu (na którym miałam owulkę) i teraz tylko pozostało mi czekanie na efekty. Proszę trzymajcie kciuki....

czesc !
Asieńka gratuluje dobrych nowin. Ja mam mieć operacje. Torbiele maja 3 i 4 cm i sa dwie. lekarz powiedział, ze on nie robi laparoskopii bo nią nie wszędzie się dotrze a ja najprawdopodobniej mam tez to paskudztwo rozsiane koło jelit (tak wynika z moich objawów). Miałam do wyboru albo tylko hormony, albo operacja. Z tym, ze hormony mogą pomóc ale nie jest pewne czy torbiele sie wchłonął. Dlatego wybrałam operacje. Ide do szpitala 20 kwietnia a zabieg mam 21. Powiedzcie mi, ze wszystko będzie dobrze i że będę w ciązy

Dzięki Groszku:-) Powiem Ci że wstąpiła we mnie nowa nadzieja a jak wiesz to z tą nadzieją jest róznie:sorry:. Najgorsze jest to że dzisiaj albo jutro ma byc owu a mój mąż wyjachał na impreze firmową i wraca w niedziele:-( Dzisiaj miałam ból taki jak na owulacje więc chyba dzisiaj jest, ale wczoraj mu nie odpuściłam jest szansa że plemniczki troszke przeżyją;-) A Ty narazie się nie martw wszystko okaże się po operacji i trzeba wierzyc że się uda prędzej czy pózniej.... Głowa do góry!
Wikulaa trzymam kciuki za fasolke!!!! na kiedy planowana @??? bierzesz jakieś leki?

reklama
asienka - @ planowo miałaby przyjść w przyszłą sobotę albo niedzielę (mam nadzieję, że jednak nie przyjdzie). Brałam CLO, teraz nic nie biorę...

Do góry