reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można zajść w ciąże mając endometriozę???

niestety nie karmię piersią , a co do endo to nie wiem czy po ciąży mineła czy nie bo mieszkam za granicą i tutaj mi tego nie sprawdzali :-( ale za tydzień jadę do PL na święta i wybieram siędo mojego gina i zobaczymy , generalnie to nic nie zażywałam do tej pory oprócz bromergonu na prolaktyne bo mam kłopoty z nerkami ,ale myślę że jest ok bo przy okresie już mnie tak strasznie brzuch nie boli :tak: i nospa wystarcza :tak:
dobrze jest miec zaufanego lekarza który zna ciebie i twoje problemy , ja sobie nie wyobrażam zmieniać lekarza , bo mój jest strasznym luzakiem i rozmawia ze mną jak z równym sobie :-) a najważniejsze że jest świetnym specjalistą :-)

reklama
niestety nie karmię piersią , a co do endo to nie wiem czy po ciąży mineła czy nie bo mieszkam za granicą i tutaj mi tego nie sprawdzali :-( ale za tydzień jadę do PL na święta i wybieram siędo mojego gina i zobaczymy , generalnie to nic nie zażywałam do tej pory oprócz bromergonu na prolaktyne bo mam kłopoty z nerkami ,ale myślę że jest ok bo przy okresie już mnie tak strasznie brzuch nie boli :tak: i nospa wystarcza :tak:
dobrze jest miec zaufanego lekarza który zna ciebie i twoje problemy , ja sobie nie wyobrażam zmieniać lekarza , bo mój jest strasznym luzakiem i rozmawia ze mną jak z równym sobie :-) a najważniejsze że jest świetnym specjalistą :-)
Ja też miałam fajnego lekarza. Bardzo żałuję, że wyjechał. Nie ufam żadnemu innemu ginowi, za dużo razy się sparzyłam. Ale najważniejsze, że mam przy sobie swoje upragnione maluszki! Przez całą ciążę byłam pod dobrą opieką, a teraz to już nie jest takie strasznie ważne.
Życzę Ci, żeby u Ciebie paskudna endo pozostała tylko wspomnieniem! :tak:

Witam. dziewczyny mam pytanie? Ile dni trwa wasz okres i czy po boli Was brzuch? ja mam bardzo krótkie krwawienia, jestem już po. A brzuch boli mnie dalej, może nie tak bardzo jak w trakcie, ale boli

JA mam @ przez jakieś 5 dni, dwa pierwsze brzuch mnie boli, a potem już jest spoko...

Zrobiłam dzisiaj test, niestety negatywny, @powinnam dostać najpóźniej jutro...zobaczymy kiedy przylezie....

Ja też miałam fajnego lekarza. Bardzo żałuję, że wyjechał. Nie ufam żadnemu innemu ginowi, za dużo razy się sparzyłam. Ale najważniejsze, że mam przy sobie swoje upragnione maluszki! Przez całą ciążę byłam pod dobrą opieką, a teraz to już nie jest takie strasznie ważne.
Życzę Ci, żeby u Ciebie paskudna endo pozostała tylko wspomnieniem! :tak:

Podejrzewam, że maluch wynagradza wszystko:))
A lekarza faktycznie trzeba mieć takieog, któremu się w 100% ufa

cieszę się że się udało chociaż inny lekarz próbował mnie namówić na in vitro bo powiedział że w moim przypadku zajście w ciąże naturalnie będzie cudem :szok: no i stał się cud :-D:-D:-D
mam nadzieje że uda Ci się znaleść nowego lekarza któremu będziesz mogła zaufać :tak: bo wiem co to znaczy chodzić od lekarza do lekarza i szukać pomocy a oni ci mówią że przesadzasz albo że to oni są po medycynie a nie ty i lepiej wiedzą :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
dużo zdrówka dla ciebie i dla dziewczynek bo nie ma cudowniejszego widoku niż uśmiech na twarzy dziecka :-D
a wam dziewczyny mówie żeby się nie załamywać i po prostu czerpać przyjemności z seksu ;-) a nie myśleć o tym w jakim celu to robicie :tak: , mojej koleżance lekarka po 4 latach leczenia powiedziała żeby zapomniała o dziecku chyba że adoptuje :szok: i wyobraźcie sobie 2 miesiące później okazało się że jest w ciąży :-) wszyscy byli w szoku ,ale tu przede wszystkim chodzi o psychikę :-) im bardziej chcemy i się staramy tym większy mamy z tym problem

Podejrzewam, że maluch wynagradza wszystko:))
A co dopiero dwa maluchy :-D:-D

cieszę się że się udało chociaż inny lekarz próbował mnie namówić na in vitro bo powiedział że w moim przypadku zajście w ciąże naturalnie będzie cudem :szok: no i stał się cud :-D:-D:-D
Mi wszyscy wmawiali, że już nigdy więcej nie zajdę w ciążę. A nawet jeśli, to znów nie donoszę (do tego wszystkiego mam jeszcze tyłozgięcie macicy). Tylko mój lekarz mówił, że będziemy walczyć, dopóki jest macica i chociaż jeden jajnik. No i udało się! :tak:

DLATEGO DZIEWCZYNY NIE PODDAWAJCIE SIĘ, WALCZCIE O SWOJE SZCZĘŚCIE, NAWET JEŚLI INNI MÓWIĄ, ŻE NIE MACIE SZANS! CUDA NAPRAWDĘ SIĘ ZDARZAJĄ, TYLKO TRZEBA W NIE MOCNO WIERZYĆ!

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Witam dziewczyny! tak się zastanawiam co się dzieje. W poniedziałek idę na usg. Piję te ziółka od ok miesiąca. Okres miałam w terminie, nawet tak bardzo nie bolało. Ale wczoraj myślałam, ze ten jajnik, gdzie jest endometrioza to mi po prostu rozsadzi. dzisiaj tez czuję kłucie. Trochę się martwię. Czy te zioła mogą mieć jakiś wpływ?

Witam dziewczyny! tak się zastanawiam co się dzieje. W poniedziałek idę na usg. Piję te ziółka od ok miesiąca. Okres miałam w terminie, nawet tak bardzo nie bolało. Ale wczoraj myślałam, ze ten jajnik, gdzie jest endometrioza to mi po prostu rozsadzi. dzisiaj tez czuję kłucie. Trochę się martwię. Czy te zioła mogą mieć jakiś wpływ?

Hej Dziewczyny:-)
Co tam u Was kochane słychac???
Groszku nie pomoge Ci bo jedyne co piłam to siemie lniane:-) więc nie wiem czy tak może byc po ziołach?
pozdrawiam

Nie wydaje mi się, żeby ziółka miały na to jakiś wpływ...ale jak będziesz u lekarza to koniecznie o to zapytaj...

Witam Was Dziewczyny:-)
Groszku i jak tam po usg? co lekarz powiedział?
pozdrawiam
Wikulaa a ty jak tam przyszla wstręciucha?

Ostatnia edycja:
reklama
U mnie kiepsko. Z jednej torbieli zrobilo sie dwie. Ide teraz do jakiegos innego lekarza, albo tego co robil mi usg, i niech wyznacza termin na laparo. Ale w ogole nie wiem jak sie za to zabrac. Kiepski mam humor. Vikulaa jak tam?

Do góry