reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można zajść w ciąże mając endometriozę???

Ja biorę Femibion Natal Classic. Ginka powiedziała, że w ciągu tygodnia nie jesteśmy w stanie uzupełnić niedoborów niektórych witamin i mikroelementów. Powinno się miesiąc, nawet dwa wcześniej zacząć brać przede wszystkim kwas foliowy. Poleciła mi ten Femibion i tak sobie łykam jedną tabletkę dziennie. To jest konkretnie dla kobiet staraczek i w połogu. Jeśli już się zaskoczy to zmienia się na Femibion do 12 tyg ciąży i potem jakieś następne...

reklama
Dzięki Nadzieja. Tak sobie teraz myślę, że jeśli by się udało koło marca zajść, to jeszcze w tym roku może bym się wyrobiła z babasem... hihihih

Nadzieja - może jednak wredota nie przyjdzie! a jak już to mam nadzieję, że jajniki w następnym cyklu będą ładnie pracowały!

Ja już od jakiegoś czasu biorę codziennie jedną tabletkę witamin, teraz lykam falvit, bo akurat byl w promocji:)

hej dziewczyny

to może się umówmy, że wszystkie w marcu wyskoczymy z brzucholami ;-), oj żeby to takie proste było...

tere fere Visanne mogę wziąć w każdym dniu cyklu pod warunkiem, że jestem pewna, że nie jestem w ciąży.

gienek nie poddawaj się, nie bardzo się orientuję w tych wszystkich badaniach, ale warto walczyć do upadłego :-)

Karolcia
Aha, no to kurczę musisz pomyśleć z ty Visane, albo po prostu zadzwoń do ginki tej do której jesteś umówiona. Ja miałam podobny dylemat z innymi lekami. Zadzwoniłam i usłyszałam, że mam nic nie brać do wizyty, bo przeanalizujemy wszystko razem z ginką jeszcze raz i wtedy zdecydujemy co wziąć.

Hehehehe dziewczyny, tylko żeby to nie były brzuchy z przejedzenia!

Dziewczyny dziękuję Wam wszystkim za wsparcie! Jesteście kochane:) Jestem pewna,że ten rok należy do nas i już niedługo będą tu napływać same pozytywne wiadomości:-) Endometrioza nie pozbawia nas możliwości posiadania dzieci, lecz troszeczkę utrudnia i potrzebujemy więcej czasu niż inni a ten czas właśnie nadchodzi:-)

Też mam taką nadzieję, że nadejdzie dla nas ten wymarzony czas :)

Ja łykam witaminki, kwas foliowy, clo i lutkę, a od następnego m dołączę wiesiołek :)

Pozdrawiam Was i życzę udanego dnia, uciekam do pracy PA! :)

reklama
tere fere z tym lekarzem ciężko telefonicznie bo on ma recepcjonistkę, wstrzymam się do niedzieli i pomyślę, bo jadę jutro z pracy na 2 dniową imprezę integracyjną, i boję się skutków ubocznych.

Dziewczyny a może chciałybyście coś więcej o sobie powiedzieć, co robicie, ile macie lat itp?

Ja mam 32 wiosenek ,właściwie za chwilę bo w kwietniu 33 kończę, także zegar tyka;-), pracuje za biurkiem czyli dupka rośnie od siedzenia ;-), męża mam od 11 lat - raz lepiej raz gorzej, różnie z nami bywało, ale staramy się nie spieprzyć tego. O córce Oliwii już wiecie :-). O drugie dziecko staram się od 3 lat.
Jak na jakimś spotkaniu AA mi się skojarzyło ;-)

Do góry