reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można zajść w ciąże mając endometriozę???

Liju Nadzieja Wy chyba obie na mnie czekacie... hehehheheehh

Karolcia a Ty możesz tak wziąć ten Visanne w jakimkolwiek dniu cyklu, że się namyślasz? Nie ma to znaczenia?

reklama
Gieniek może zrób jeszcze jeden test sikany tak z samego rana. Ja też nie słyszałam o takim przypadku. Ale z całego serca życzę Ci :tak:DWÓCH KRESEK:tak:

Tere Fere dwa dni później robiłam też test sikany tylko innej firmy i nie było nawet cienia drugiej kreski. Myślę, że zakupiłam wadliwy test-mimo,że data ważności była do 2013 roku. Zresztą niedługo wszystko się wyjaśni,bo w tym tygodniu powinna przyjść okrutna małpa! Już się boję tego bólu...:no:

hej
gieniek a może byłaś w ciąży tylko organizm jej nie utrzymał , nie wiem jak beta ale mojej koleżance kiedyś laboratorium się pomyliło:szok: i nagle beta zaczeła jej spadać no i ona przeżywała to strasznie a na wizycie u lekarza się okazało że ciąża rozwija się prawidłowo i wszystko jest ok :tak: , później ją przepraszali za to

tere fere mam na imię Brunhilda hahahaha :-D:-D:-D:-D:-D

agula beta hcg - test z krwi czy jest ciąża. jak jest powyżej 5 tzn że jest fasolka.
gieniek dziwna sytuacja :confused: szczerze to nie wiem jaka jest różnica między beta hcg a samym hcg, ale mi gin kazała robić betę.
karolcia, tere fere, nadzieja oczywiście, że czekam na Was :-) w grupie raźniej.

tere fere i AniaSm ja nie liczę na cud, raczej już się pogodziłam z tym,że nie będę mamą:-( oprócz moich początków endo to mój mąż ma słabe parametry, chcieliśmy zapisać się do programu in vitro do skutku, zrobiliśmy pierwsze badania do kwalifikacji i już tego samego dnia zadzwonili,że mój mąż ma takie nasienie,że się nie nadaje ono do analizy fragmentacji DNA plemnika, wyszło,że ma 11 mln komórek okrągłych-leukocytów-nie wiemy jeszcze co to oznacza,bo skierowali go do urologa:-( Kibicuję wam wszystkim i czekam na jakieś dobre wieści!!!

p.s: mam wrażenie,że ja już parę razy byłam w ciąży,ale jej nie utrzymałam,bo wychodziła mi słaba kreska a później normalnie @. Może to przez morfologię plemników-95% ma nieprawidłową budowę...

gieniek u nas też tak było , ale mój się wziął za siebie odstawił fajki , nie pił alkoholu wogóle ,zaczął się więcej ruszać mniej przegrzewać jąderka w aucie i zażywać witaminy z mikroelementami :-) i pomogło :tak:
a i już nie pamiętam kto mi to mówił ale facet miał tylko 2% dobrych plemników i się im udało zajść w ciąże i to naturalnie :tak: , cuda się zdarzają tylko trzeba w nie wierzyć :tak:

Gieniek współczuję Ci kochana. Ale mawiają, że do zapłodnienia in vitro wystarczy choćby jeden plemnik!

Liju złociuchna to ja zaczynam chyba od marca. A raczej daj Boże od marca. :tak::tak::tak:

Brunchilda dosyć dziwnie,:szok: oryginalnie. Zapamiętam sobie! heheheheheheheh

reklama
Cześć dziewczynki.

Oczywiście, że czekam na Was wszystkie :) bo każdej z nas się uda!!!

U mnie planowo @ powinna przyjść w przyszły pon- wtorek. Te objawy, które mam to u niektórych dziewczyn występują przy braniu luteiny, rzadko bo rzadko ale są (wczoraj już się doczytałam :( )więc nie mam co się nastawiać. Będzie jak co miesiąc :)

tere fere to od marca staranka będą owocne, trzymam kciuki

Dziewczyny a wy bierzecie jakieś leki, witaminy itp?

U mnie następny cykl całkowicie naturalny bez clo (przerwa) aby dać jajnikom trochę odpocząć, ale zakupiłam sobie olej z wiesiołka (podobno poprawia jakość śluzu w dni płodne). W 11-17 dniach wizyty u gin. i zobaczymy co tam mojej jajniki wyprodukują bez clo :)

Do góry