Witam!
Widzę, że piszecie o kalendarzu chińskim. Dobrych kilka lat temu znalazłam na internecie taką tabelkę.
Znalazłam ją po porodzie pierwszego synka, sprawdziłam i wg tabelki miał być właśnie syn.
Jak staraliśmy się o drugie dzieciątko, rzuciłam okiem na tabelkę, wychodził przez kilka kolejnych miesięcy - syn, pomyślałam, że może jednak będzie dziewczynka, bo nie chcialam dlużej czekać ze staraniami.. heh.. no i też wyszedł syn.
No więc za trzecim razem wzięliśmy tabelkę na serio =) i staraliśmy w miesiącach z dziewczynką, ale żeby czuć się pewniej, to w takich z dziewczynką przed i po danym miesiącu.
No i... okazało się, że jest ciąża, ba.. bliźniacza! No to pomyślałam, no ładnie narobiliśmy, a co jak będzie dwóch chłopaków?! Teraz już trzecie z kolei USG pokazuje DWIE Dziewczynki!! I to przy bliźniakach dwujajowych. Nieposiadam się ze szczęścia z mężem, ach. W naszym przypadku ta tabelka sprawdziła się trzykrotnie, czyli w 100%.
Powodzenia Wam życzę!! :-)
Czyli kiedymamy szanse na poczęcie dziewczynki lub chłopca.
Przedstawiam tabelę przewidywania płci dziecka Niestety, sprawdza się tylko ukobiet które nie mają problemów ginekologicznych . Ma ponad 92% skuteczności!
Jak korzystać z tabeli?
W pionie szukamy nasz wiek, z tym że, liczą się skończone a nie rocznikowelata, czyli np. mamy maj , a 24 urodziny są we wrześniu ,to w tabeli szukamy23. A w poziomie przewidywany miesiąc poczęcia.
Miesiąc poczęcia
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
18 s s c s s s s s c s ss
19 c c s c c s c c s c s s
20 s s c s s s s s c c s s
21 c c c c c c c c s c c c
22 s s s c s c c s c c c c
23 c s c s s c s c c s s c
24 s c s s c s s c s c c c
25 s s s c s c s s c s s s
26 c c s c c s c s s c c c
27 s s c s c c s s c c s s