reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
Witam,

Milla, ja sprawdzam ten kalendarz np. co środę w danym miesiącu. I np. wyskakuje syn, druga środa syn, trzecia córka to potem dzień po dniu cofam sie żeby zobaczyć gdzie jest granica, że kończy sie syn a zaczyna córka. Raczej nie ma sytuacji, ze jeden dzień córka, drugi dzien syn, trzeci znowu córka. dlatego trzeba znać dokładna datę zapłodnienia bo w jednym miesiacu na poczatku może być jedna płec a pod koniec miesiaca płec przeciwna. Nie jak w tych typowych chińskich kalendarzach, że jeden miesiąc to jedna płeć.... mam nadzieję, że jasno to wyjasniłam ;)

Daria, witaj! Dla mnie ten baby comp jest za drogi, myslę, ze po trzecim dziecku (o ile mi sie uda :)) założę sobie wkładkę mirenę na 5 lat. Po pierwsze dla mnie 3 dziecko to max a po drugie 3 cc :tak:
A o tym lic oliwnym nie słyszalam, ale wpisz sobie tą nazwę w zakładce przeszukaj wątek, jesli coś o tym było to napewno Ci wyskoczą posty :)

Elmo, trzymaj się Kochana. Dzis taki piękny dzień, od razu zmienia się myślenie na bardziej pozytywne ;-) Fajna masz pracę do 15 :tak:

mysiulka, mój starszy syn, tez ostatnio zagaduje o siostrę ;) nawet kiedyś w sztani w przedszkolu poprosił mnie o siostrę przy ludziach :tak: Powiedziałam mu, że jak Bozia da.... (mam nadzieję, że da)

Ja dzis ide do kontroli ze starszym i mam nadzieję, że od jutra pójdzie do przedszkola bo przez ostatnie 2 tyg. byłam z dwójką w domu i powiem szczerze, że mam dość ;) :baffled:

Daria nie słyszałam o tym. Zrób jak radzi Eden.
Hej Eden. Dzieki Kochana. I własnie miałam pytać jak tam Twoje chłopaki z tą ospą. A co z młodszym? Obsypany jeszcze? Wspolczuje, takie siedzenie w domu potrafi wykonczyc :tak: Tak praca do 15, wolne weekendy to przy dziecku wymarzony układ . Ja tez mam w planie taką wkładke. Choc przyznam szczerze ze na chwile obecna nie wiem o co dokladnie chodzi ani jaki to koszt. Ale po drugim dziecku napewno pomysle o jakiejs wygodnej antykoncepji na dluzsza mete. I nie strasz mnie juz prosze tymi kalendarzami chinskimi :-( nie bede brac go pod uwage. Wogóle kalendarze chinskie nie sprzyjaja mi na ten rok... :-(

Ostatnia edycja:
hejka
Na weekend zorganizował mi się wyjazd.... troszkę odskoczyłam od tego wszystkiego. Jutro do gina. Zobaczymy jak to będzie w tym cyklu.
Witam nowe staraczki i miłego dzionka( a pogoda u nas przecudna)

Elmo, dzięki, że pytasz. Młody jeszcze obsypany ale ma tych strupków bardzo mało, na twarzy wogóle. Nie miał gorączki, a starszy przez 3 dni 39 st. :( Pod koniec tygodnia pójdę z nim do kontroli i mam nadzieje, że w weekend będę mogła już wyjść na spacer.
Straszenie Ciebie kalendarzem to ostatnia rzecz jaką bym chciała :tak: sama chciałabym się tym nie sugerować, ale wiesz, jak mi się już sprawdził 2 razy to teraz jak się nie będę na niego patrzyła i w dniu starań pokaże syna i będzie syn to pewnie będę na siebie wściekła do końca życia, ze nie wzięłam go pod uwagę :baffled:

Mi gin po drugiej ciąży zaproponował tą wkładkę, koszt 600 zł na 5 lat. Ale się zawachałam i wzięłam pigułki. Gdzies tam w głowie tliła mi się myśl o trzecim baby ;)

Eden z tą ospą to różnie radzą. Słyszałam ze trzeba seidziec w domu jeszcze tydzien po zejsciu ostatniego strupa ale to byłaby chyba jakas masakra. Jak juz mówiłam moja mała przeszła bardzo lekko. Kazdemu zycze takiej ospy. No to powiedz mi jak mi w tym kalendarzu pokazuje ze Zuza jest chłopcem i jak wpisuje majowe i czerwcowe starania pokazuje ze chlopiec to mam sie cieszyc czy martwic??? Bo wynika z tego ze mi jednak pokazuje na odwrót.
A u mnie co? Łykam te piguły na całego. Chyba z 10 dziennie. Z dieta tez chyba calkiem ok, staram sie nie swirowac ale przykładam się dosyc mocno i wcinam te zielone habazie na tony Chociaz pH to mam wrazenie ze mi cos spadlo i przestalam mierzyc. Zaczne przed owu bo po co mam sie stresowc niepotrzebnie Czekam juz tylko na wiosne i spacery.
Krystianmartin zazdroszcze pogody choc u nas tez dzis calkiem niezle. & za jutrzejsza wizyte.

Witam Nowe Stare Planowaczki Staraczki ;-)

Kciuki zaciskam i wpadam rzucić trochę fluidkami, póki jeszcze mogę :-p:-p
proszę zwijać, korzystać, ładnie się dzielić ;-)

kalendarze traktujcie przymrużeniem oka ;) wiecie zresztą
u mnie sprawdziło się fifty fifty - synek jest synkiem, natomiast córa też powinna być synkiem :p w razie wuuu będą jaja jak z brzucha wyskoczy faktycznie Michał zamiast Amelki hihi

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Elmo2 dzięki za wsparcie, sama jednak nie wiem czego się spodziewać po tej wizycie. Czasami mam wrażenie że za bardzo wkręciłam się w to wszystko.. całe te starania... ostatnio zgłupiałam, całe te obserwacje... zobaczymy...:-D

Elmo, jesli chodzi o kalendarz to nie wszystkim sie sprawdza. To by było zbyt piekne ;) no ale jak mnie sie już sprawdził 2 razy...? zaś wg innego kalendarza mój młodszy miał być dziewczynką ;)
A co najczęściej jesz w diecie chłopczykowej?

krystainmartin też trzymam &&&&&&&&&&&& zw wizytę.
Czekam aż dzieciaki będa zdrowe i wyjade gdzieś na weekend bo mnie już strasznie nosi ;-)

reklama
Truskaffko dzięki za fluidki w kolorze róż :tak: Na razie na forum brak zaciążonych co by fluidkami sie dzieliły ale juz niedługo ;)

Do góry