reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Ja zabiegana przed chrzcinami. Do tego gardło mnie poboluje. Mały marudny w dzien. Ma chwile ze zaczyna wrzeszczeć i tylko na ręce. A ze mąź nadal kaszle to tylko ja moge go nosic. Ja wczoraj zauwazyłam na bliznie szycia zgrubienie ze stwargmiałej ropy. Zawsze cos.

reklama
Magda
ano z przymusem, bo pewnie po takiej podrozy jedyne o czym bedziemy marzyc to spanie;-) hmm moj malzon przedwczoraj powiedzial,ze do pt zero sexu, heheh chyba czeka az armia mu sie zbuduje hahaha

Koli
odstaw te mierzenie tempki i do dziela. Ja Ci powiem, ze bez tego o ile mniej stresu i tak bardziej na luzie sie wstaje i funkcjonuje:)

Witam wszystkich!

Ja juz po kawce :-)
Dziewczyny powiedzcie mi czy trzeba pilnowac PH przez 4 godziny po stosunku, czy az do samej owu?
Bo gdzies mi sie o uszy obilo ze tylko 4 godziny bo plemniki za ten czas dotra w odpowiedni miejsce gdzie czekaja na Owu.:confused:

Hello!

Czarna, ale przedłużasz napięcie :-D

Andziak, rozumiem doskonale bo Kaja też z tych marudzących dzieci, dużo sił życzę!

Ann, a ja jestem jakaś dziwna bo mnie mierzenie tempki nie stresowało i nie mogłam się wręcz ranka doczekać :-D, stresowało mnie niemierzenie bo wtedy nie wiedziałam co się w moim organizmie dzieje ;-) Zmiana wykresów po witaminie B6 dodawała mi wiary w to, że niebawem się uda.

myszka, niestety trzeba pilnować aż do samej owulacji (stąd im dłuższy odstęp tym trudniej, wysokie pH może dopaść nas w nocy kiedy śpimy :-D). Pierwsze 4 godziny są ważne bo podobno po tym czasie plemniki X docierają do "safety zone" czyli są w bezpiecznym miejscu, można wówczas włożyć na noc tampon nasiąknięty roztworem limonki lub zrobić irygację. Odczyn należy sprawdzać co 30 minut gdyż po tym czasie unieruchomione niskim pH plemniki Y ruszają dalej do wyścigu jeśli pH wzrośnie powyżej 5. Nasze pH powinno wynosić 4-4,5 a po staraniach należy obniżać jeśli wzrośnie powyżej 5, nie można jednak obniżyć poniżej 4 gdyż jest to już zabójcze dla plemników. Niepilnowanie niskiego pH aż do owulacji może spowodować ujemne naładowanie komórki jajowej (śluz o wysokim pH jest naładowany ujemnie), zatem co z tego, że do jajowodów dotrze więcej plemników X skoro komórka przyciągnie stanowiący mniejszość plemnik Y z ładunkiem dodatnim.

Piranha w takim razie czekac na pozytywny test owu i dzialac czy lepiej sie odsunac z dzien dwa przed owu ? Czy to juz nie ma znaczenia ?A i jeszcze jedno ta irygacja jakie ma miec PH 4 :confused:

Daria, te tabletki (http://doppelherz.pl/produkty/558.html) zawierają węglan wapnia, który podnosi pH, przy staraniu o dziewczynkę należy unikać tej postaci wapnia. Zawierają też najmniej przyswajalną formę magnezu w postaci tlenku, lepszy jest cytrynian albo asparaginian.

Ostatnia edycja:
myszka, z odstępem nie będę doradzać :-), Tamara pisała, że odstęp nie ma znaczenia a potem, że jakieś ostatnie badania wykazały, że może mieć niewielkie. Ja się odstępem nie przejmowałam i działałam w dniu pozytywnego testu, według mnie najważniejsza jest dieta, suplementy i pH ale warto też wziąć pod uwagę inne czynniki, takie jak np. hormony (ja sobie sprawdzałam poziom estrogenu, testosteronu i progesteronu, M miał niski testosteron), jony. 7% roztwór octu ma pH około 4 a rozwór limonki około 2.

Piranha to ciekawe ile ma moj bo to 8% teraz jak z niego zrobic 7%
Dzisiaj mam 13 dc a test owu negatyw wczoraj byla delikatna druga i dzis tylko jedna ciekawe co jest mam nadzieje ze owu bedzie bo moze w tym cyklu zadzialamy ;-)

reklama
Ja tak sobie myślę że i tak Bóg da nam to co będzie chciał.
Mi dał 4 dziecko pewnie miał w tym jakiś cel. A Jędrula to juz wogóle STRONGMEN od poczęcia. Bo jak pamiętacie działalismy z zabezpieczeniem.A ani ja ani m nic nie czulismy zeby cos wypłyneło.Wiec to musiały być mikroskopijne ilości. I wydostał sie super plemnik dotarł doczekał do jajeczka bo działania były przed owulacja.Do tego było kwaśne środowisko.Niskie ph brałam lactovaginal. A i zaraz po nowiu było. A przetrwał i dotarł. Urósł duży silny 4 kilowy chłop a jak się urodził to położne mówiły ze silny bystry z niego facet.Od poczadku wygladał i zachowywał sie jakby był starszy a nie dopiero co się urodził.

Do góry