reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Ja zabiegana przed chrzcinami. Do tego gardło mnie poboluje. Mały marudny w dzien. Ma chwile ze zaczyna wrzeszczeć i tylko na ręce. A ze mąź nadal kaszle to tylko ja moge go nosic. Ja wczoraj zauwazyłam na bliznie szycia zgrubienie ze stwargmiałej ropy. Zawsze cos.

reklama
Magda
ano z przymusem, bo pewnie po takiej podrozy jedyne o czym bedziemy marzyc to spanie;-) hmm moj malzon przedwczoraj powiedzial,ze do pt zero sexu, heheh chyba czeka az armia mu sie zbuduje hahaha

Koli
odstaw te mierzenie tempki i do dziela. Ja Ci powiem, ze bez tego o ile mniej stresu i tak bardziej na luzie sie wstaje i funkcjonuje:)

Witam wszystkich!

Ja juz po kawce :-)
Dziewczyny powiedzcie mi czy trzeba pilnowac PH przez 4 godziny po stosunku, czy az do samej owu?
Bo gdzies mi sie o uszy obilo ze tylko 4 godziny bo plemniki za ten czas dotra w odpowiedni miejsce gdzie czekaja na Owu.:confused:

Hello!

Czarna, ale przedłużasz napięcie :-D

Andziak, rozumiem doskonale bo Kaja też z tych marudzących dzieci, dużo sił życzę!

Ann, a ja jestem jakaś dziwna bo mnie mierzenie tempki nie stresowało i nie mogłam się wręcz ranka doczekać :-D, stresowało mnie niemierzenie bo wtedy nie wiedziałam co się w moim organizmie dzieje ;-) Zmiana wykresów po witaminie B6 dodawała mi wiary w to, że niebawem się uda.

myszka, niestety trzeba pilnować aż do samej owulacji (stąd im dłuższy odstęp tym trudniej, wysokie pH może dopaść nas w nocy kiedy śpimy :-D). Pierwsze 4 godziny są ważne bo podobno po tym czasie plemniki X docierają do "safety zone" czyli są w bezpiecznym miejscu, można wówczas włożyć na noc tampon nasiąknięty roztworem limonki lub zrobić irygację. Odczyn należy sprawdzać co 30 minut gdyż po tym czasie unieruchomione niskim pH plemniki Y ruszają dalej do wyścigu jeśli pH wzrośnie powyżej 5. Nasze pH powinno wynosić 4-4,5 a po staraniach należy obniżać jeśli wzrośnie powyżej 5, nie można jednak obniżyć poniżej 4 gdyż jest to już zabójcze dla plemników. Niepilnowanie niskiego pH aż do owulacji może spowodować ujemne naładowanie komórki jajowej (śluz o wysokim pH jest naładowany ujemnie), zatem co z tego, że do jajowodów dotrze więcej plemników X skoro komórka przyciągnie stanowiący mniejszość plemnik Y z ładunkiem dodatnim.

Piranha w takim razie czekac na pozytywny test owu i dzialac czy lepiej sie odsunac z dzien dwa przed owu ? Czy to juz nie ma znaczenia ?A i jeszcze jedno ta irygacja jakie ma miec PH 4 :confused:

Daria, te tabletki (http://doppelherz.pl/produkty/558.html) zawierają węglan wapnia, który podnosi pH, przy staraniu o dziewczynkę należy unikać tej postaci wapnia. Zawierają też najmniej przyswajalną formę magnezu w postaci tlenku, lepszy jest cytrynian albo asparaginian.

Ostatnia edycja:
myszka, z odstępem nie będę doradzać :-), Tamara pisała, że odstęp nie ma znaczenia a potem, że jakieś ostatnie badania wykazały, że może mieć niewielkie. Ja się odstępem nie przejmowałam i działałam w dniu pozytywnego testu, według mnie najważniejsza jest dieta, suplementy i pH ale warto też wziąć pod uwagę inne czynniki, takie jak np. hormony (ja sobie sprawdzałam poziom estrogenu, testosteronu i progesteronu, M miał niski testosteron), jony. 7% roztwór octu ma pH około 4 a rozwór limonki około 2.

Piranha to ciekawe ile ma moj bo to 8% teraz jak z niego zrobic 7%
Dzisiaj mam 13 dc a test owu negatyw wczoraj byla delikatna druga i dzis tylko jedna ciekawe co jest mam nadzieje ze owu bedzie bo moze w tym cyklu zadzialamy ;-)

reklama
Ja tak sobie myślę że i tak Bóg da nam to co będzie chciał.
Mi dał 4 dziecko pewnie miał w tym jakiś cel. A Jędrula to juz wogóle STRONGMEN od poczęcia. Bo jak pamiętacie działalismy z zabezpieczeniem.A ani ja ani m nic nie czulismy zeby cos wypłyneło.Wiec to musiały być mikroskopijne ilości. I wydostał sie super plemnik dotarł doczekał do jajeczka bo działania były przed owulacja.Do tego było kwaśne środowisko.Niskie ph brałam lactovaginal. A i zaraz po nowiu było. A przetrwał i dotarł. Urósł duży silny 4 kilowy chłop a jak się urodził to położne mówiły ze silny bystry z niego facet.Od poczadku wygladał i zachowywał sie jakby był starszy a nie dopiero co się urodził.

Do góry