reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

hejka

my się kurujemy, coś mnie przeziębienie chwyciło..
ale że zarazkom mówię głośne NIE to mam nadzieję szybko się ich pozbyć

co do diety dziewczynkowej, mnie sie udało, bo akurat okres malinowo truskawkowy był, więc z owoców nie musiałam całkiem rezygnować, no i poza tym nabiał nabiał nabiał...do znudzenia haha
sery, serki, mleko, kefiry, jogurty naturalne, kakao naturalne...
co do obiadów to ja całkiem nie szalałam, mięso jadłam, ale zamiast z ziemniakami to z brokułami
no i sporo mącznych rzeczy-naleśniki, pierogi itp
nie pamiętam co jeszcze..
głównie starałam się eliminować te produkty które były zakazane, reszte jadłam. Nie przeliczałam dokładnie ile tego wapnia i magnezu w mojej diecie ;)

Daria już przerabialiśmy temat Twojego przygotowania do planowania i chyba nie całkiem było tak jak powinno być ;) piszę o tym, żeby nie wprowadzać nowych staraczek w błąd ;)
gratki dla Collina ;)
Pirania buziak dla Ciebie :* żebyś sie lepiej poczuła
Czarna kciukasy zaciśnięte i czekam na wieści!! :D

miłego dnia

reklama
Mama, no niby dotychczas tak było, że czułam jeden albo drugi. My pracę nad dzidziolem zaczniemy, jak będzie nowa praca i nowe miejsce do życia. Na razie zbieram info. ;-)

Koli, więc piszę. Napiszę wszystko, chociaż część Ciebie nie dotyczy, ale może ktoś jeszcze coś sobie doczyta.
- Zespół policystycznych jajników, mięśniaki, endometrioza.
- Palenie papierosów - także bierne.
- Niedobór witaminy D - warto zrobić sobie badanie poziomu witaminy D.
- Ćwiczenia cardio.
- Picie kawy oraz innych napojów zawierających kofeinę - cola i tzw. energizery
- Stres.
- Zbyt wysoki poziom rtęci w organizmie. Tu zwracają uwagę na to, jakie ryby można jeść (mintaj, łosoś, tilapia, morszczuk, sardynka, śledź, makrela atlantycka i tuńczyk z puszki - z czego moim zdaniem jeszcze powinno się śledzia i tuńczyka wyrzucić), a unikać makreli królewskiej, szczupaka morskiego, tuńczyka przeznaczonego na steki i miecznika.

Truskaffka a pamietasz czy Daria zastosowala SYLK? Jesli pamietasz to czego zapomniala w starankach? Daria gdzies znikla i moze ty mi napiszesz jak wiesz ;-)

Chyba na mnie dziala SYLK bo po jego zastosowaniu spadlo mi PH na ok 4,5
bo mam na mojej skali pomiedzy 4 a 5 a na dziewczynke to ile musi byc moze tez byc 5 czy lepiej 4 ? A i jeszcze jedno czy Ty po starankach pilnowalas PH?

myszka nie stosowalam sylka :) teraz bede od lipca sie starac kupilam sobie miernik ph zobacze jak to u mnie z tym ph wyglada ::)

boze colinowi chyba ida jeszcze dwojki ;/

pirahna witamina c 1000mg ja i maz zurawine bralam 3 razy dziennie ale nie pamietam ile ona miala . a wpan i magnez
dawki forte: 175 mg jonów magnezu i 350 mg jonów wapnia 2 tabletki dziennie :)
truskaffka moim zdaniem oprocz tego ze nie sprawdzlam co pol godziny ph i nie uzywalam sylka ale uzywalam vitagyn c i lacibios femina to nie roznia sie duzo moje starania od twoich :) a ty jeszcze bralas ten wapn co pirahna polecala :) ale jak ja sie juz staralam to zaczelam od zwykleo i na takim skaczylam przy nstepnych starniach bede brala tmten wapn :) najbardziej nie moge sie doczekac tego miernika zeby zobaczyc to moje ph bo teraz mam takie te papierki lakmusowe to ph wynosi 4 kilka razy dziennie patrze jak mam czas;p

myszka a nie sugeruj sie tym ze mi sie nei udalo bo tutaj na poczatku byly dziewczyny co robily duzo mniej czyli diete pilnowaly i odstepu i im sie udalo zaplanowac dziewczynki:) wydaje mi sie ze tez ma duzy wplyw nasza wiara bo ja od poczatku czulam ze to bedzie syn mimo ze chcialam corke ale przy staraniach czulam to nie wiem czemu ;p

przez to ze chcialam tak bardzo corke to colin ma urode jak dziewczynka :-Dgdzie idziemy z nadia to kazdy do niej mowi ale masz ladna siostre :-D ja mowie ze to nadii brat a oni przepraszaja mysleli ze corka :)
taki slodziak z niego :)Zobacz załącznik 524530

Ostatnia edycja:
Daria dzieki za info. Colin sliczny :-)
Ja tez chcialam sie starac tak od czerwca po pierwsze zeby mlody byl wiekszy a po 2 bym chciala urodzic na wiosne.
Ale chyba zaczniemy juz bo nie wiadomo kiedy zaciaze ostatnio staralismy sie pol roku.:dry:

no ja wlasnie tez bym chciala urodzic wiosna lato bo nadia i colin tak bardziej z konca roku sa;/ a ja mam miedzy nimi 3 lata i teraz bym chciala dwa bo nadia jest wielka jak 5latka i wogole nie widac ze miedzy nimi jest 3 lata ;/ a colin sie tez zapowiada na wielkie dziecko to chce zeby miedzy nim bylo 2 lata roznicy :) le to moze sie jeszcze zmienic bo chce zobaczyc jakim on bedzie dzieckiem bo jak narazie jest grzeczny :)

Myszka no właśnie o to mi chodziło, co Daria napisała...coś tam brała, ale nie w takich ilościach jak zakłada planowanie ;)
więc warto się wziąć za planowanie rzetelnie i wtedy można mówić co się zrobiło i jak to zadziałało ;)

ja sylku używałam, sprawdziłam na sobie wcześniej i wiedziałam że mi ph obniża, po stosunku nie badałam ph, tylko używaliśmy sylku przed, w trakcie i po ;) rano jeśli ph wskazywało na więcej niż 5,0 to też odrobinę sylku dawałam
ph na dziewczynkę generalnie między 4,0-5,0 powinno być ;)

reklama
Czesc dziewczyny! Ja tylko tak przelotem. Chcialam powiedziec, ze mi sie sprawdzily testy owu i przytulanki przed owu. Miala byc panienka i jest. Dzis konczy 10 miesiecy. Pzdr!

Do góry