reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
dziewuszki, wybaczcie , że nie piszę, ale padam na pysk.. poszłam wczoraj z koleżanką do porodu o 20, męczyła się potem okrutnie, potwornie mi było jej żal, pomagałam, jak mogłam..po 3 nad ranem zrobiło się zupełne rozwarcie i może za 30min zostało do końca porodu, gdy zaczęło spadać malutkiej tetno.. zrobiło się naprawdę groźnie, więc lekarz zadecydował o CC.. także ta moja koleżanka przeżyła praktycznie 2 porody, bo naturalny i CC.. strasznie mi jej szkoda, ale najważniejsze, że Maleńka dostała 8pkt. Ja wróciłam do domu o 5, o 6 wstawałam do małego i po prostu na oczy nie widzę, bo do tej pory nic nie spałam... potwornie bolą mnie plecy i rąk nie czuję, / wisiała na mnie i masowałam jej krzyż/..

także całuję każdą z Was mocno i do spisania się :*:*:*:*

Lola flora mamy wiele wspolnego.Ja tez jestem w 33 tyg. na kiedy masz termin.?
U nas tez los zdecydowal mimo checi staranek o corke.Wpadka z prezerwatywa.Ale ja wiem kiedy byla owul. No i zakwaszalam sie i stosowalam diete i suplementy.
Tez mam zagrozona ciaze skurcze i rozwarcie.Tez nie mamy zbytnio imienia dla chlopca.Na teraz jest Jedrus.
No i tez chlopcy bardzo chcieli siostre.Jak sie dowiedzieli o ciazy to z iskierkami w oczach mowili o kochanej siostrzyczce.
Roznica to to ze ja mam juz 3 synow.I to ze juz wiem ze teraz bedzie czwarty.
A dziewczyny tu mi dziewuszke wrozyly.

Ostatnia edycja:
dziewuszki, wybaczcie , że nie piszę, ale padam na pysk.. poszłam wczoraj z koleżanką do porodu o 20, męczyła się potem okrutnie, potwornie mi było jej żal, pomagałam, jak mogłam..po 3 nad ranem zrobiło się zupełne rozwarcie i może za 30min zostało do końca porodu, gdy zaczęło spadać malutkiej tetno.. zrobiło się naprawdę groźnie, więc lekarz zadecydował o CC.. także ta moja koleżanka przeżyła praktycznie 2 porody, bo naturalny i CC.. strasznie mi jej szkoda, ale najważniejsze, że Maleńka dostała 8pkt. Ja wróciłam do domu o 5, o 6 wstawałam do małego i po prostu na oczy nie widzę, bo do tej pory nic nie spałam... potwornie bolą mnie plecy i rąk nie czuję, / wisiała na mnie i masowałam jej krzyż/..

także całuję każdą z Was mocno i do spisania się :*:*:*:*

Jaka TY jesteś wspaniała koleżanka.. szacun!
:happy2:
nie dziwie sie że taka zmeczona jestes

Hej:-)

Lora flora witaj!! Podziwiam Cię, że taka cierpliwa jesteś bo ja chyba bym nie wytrzymała ja w ogóle niecierpliwa jestem teraz się staraliśmy dość intesywnie bo walczyliśmy z owulacją i już najchętniej bym poszła na betę:D a tu trzeba czekaać i czekać....

Piranha mogę Cię jeszcze trochę pomęczyć... pomyślałam sobie, że ja w ogóle testów domowych nie będę robić tylko od razu betę to zły pomysł??Jeszcze myślałam o testach o czułości 10 strumieniowych tylko kiedy i co najlepiej zrobić???Jakbyś mogłą zerknąc na mój wykres i mi doradzić...

Ewcik dzielna Dziewczyna z Ciebie jest i na pewno będziesz miała to wszytko wynagrodzone:tak:
A jak się czujesz po CLO?? Wybierasz się na monit podczas brania CLO??

Daria, Colin jest przecudny a zdjęcia jak u fotografa - przepiękne! Sama je robiłaś? U mnie odwrotnie bo Kaja ssie góra 5 minut, o dziwo najada się bo pięknie przybiera na wadze ;-)

Martucha, znaczy to, że pęcherzyki ładnie rosną i będzie z tego piękna owulka :tak:, trzymam kciuki!

Lola flora, super są takie niespodzianki przy porodzie, mnie by jednak ciekawość żywcem zjadła :-)

Tasha, życzę Wam szybkiego powrotu do domu, ucałuj ode mnie Biedroneczkę.

Marzycielko, na razie wykres nie wygląda zbyt owulacyjnie, trzeba chyba poczekać i zobaczyć jak dalej tempka będzie się kształtować, trzymam kciuki!

Natusia
, jak zdrówko? A dzionek dość nudnawy ale i tak dużo lepszy od klonów pn-pt :-)

Ewcik, taka koleżanka jak Ty to wielki skarb! Życzę odwrócenia ról (tyle, że bezproblemowego i szybkiego porodu) już za 9 miesięcy :-)

Noemi
, ja zawsze polecam zrobienie testu 10 mIU/ml w 12 dpo, a Ty w którym dniu założyłaś owulkę?

Piranha ja założyłam że rano w pt już było po owu skok a skok mam zawsze jak już jest po więc zakładam że owu była 17 dc, a może zrobię test za tydzień w sb z porannego moczu o czułości 10 czy raczej nie robić tak...to będzie ok 4 dni przed @ czy lepiej czekać

reklama
Noemi, w sobotę będzie dopiero 9 dpo, zdarza się, że test wtedy coś wykaże ale raczej dość rzadko zarodek się tak wcześnie zagnieżdża ...jeśli zatem nie zniechęci Ciebie negatywny wynik to czemu nie :-), ja bym jednak poczekała tyci dłużej.

Do góry