reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Jeszcze raz pozdrawiam wszystkie forumowiczki :-)
Ja chciałam z planowaniem wstrzelić się przed owulację i spróbować zrobić co się da by zaplanować dziewczynkę no ale los zdecydował inaczej. Prawdopodobnie u mnie owulacja przesunęła się ok. 30/31 dnia cyklu jak już czekałam na okres i na nic zdał się monitoring bo ostatni raz byłam u ginki 24 dnia cyklu i powiedziała, że nie ma szans na owulację, a jednak...

reklama
Martuchaa no musisz zmienic mężowi jedzonko ...powinien jeść z Wami takie bez tłuszczu skoro ma tendencję....tak mnie się wydaję :-p

u nas jest tak zimno ,ze Tom poszedł z Bonusławem w kurtce zimowej:szok:jest tak przenikliwy wiatr że szok ..a jeszcze niedawno mieliśmy burzę :baffled::baffled:

Lola flora witaj na pokładzie ....pewnie ,że przyjmiemy --->ciężarnej się nie odmawia ...wiesz ..myszy i te sprawy :-D
czyli dopiero po porodzie sie okaże Kogo urodziłaś ??czy bedziesz jeszcze miała jakieś usg?
ale dzidzia się tak układa czy ginek nie jest pewien i nie mówi ....

idę pod prysznic a potem biorę się za kolację ..

Ostatnia edycja:
ojej Daria jakie małe cudo:-) ucałuj od ciotki:tak:
a może on sie nie najada na cycku jak tak długo siedzi:confused: a może poprostu lubi czuć bliskość i już taki spryciarz od małego:-D
jaaaaa to dziś już 10 dni kończy:szok: ale zleciało:szok:

polozna mowi ze mam tak syty pokarm ze lepszego byc nie moze i duzo cale lozko jak wstaje jest mokre;/ nawet wkladki mi nie pomagaja;/ polozna mowi ze dzieci tak na poczatku maja ze lubia czuć bliskosc on w ogole musi byc tak ciagle otulony jak w brzuszku to mu dobrze :)
a jak mi mleko leci to zadnych ciuchow doprac nie moge takie plamy mam;p :-D

hej kobietki!!!
i słowo stało się ciałem...jestem w szpitalu:-(, ale dobre jest to, że faktycznie jestem sama w sali (przynajmniej na razie), Sonia dostaje leki, więc chroba zatrzymana i dalej się nie rozwija i mam neta, więc nie jestem odcięta od swiata i jest szansa, że nie zawyję do księżyca z nudów... teraz na spokojnie będę mogła Was czytać;-)

pozdrawiam cieplutko!!!

Dzięki za przyjęcie Mama 05 :-D
Będę jeszcze miała usg, a mój ginekolog zna płeć. Tylko ja sobie wymyśliłam, że dowiem się po porodzie. A to dlatego, że wysnułam sobie teorię, że gdybym w połowie ciąży dowiedziała się, że to 3 chłopak to już do końca ciąży jakiś żal bym czuła, że to nie córeczka. A tak jak urodzę i zobaczę dzidziusia to od razu się w nim zakocham i żal będzie mniejszy. Poza tym pewnie jak inne mamy z 2, cz 3 chłopaków odczuwam presję ze strony otoczenia, rodziny, znajomych...i te ciągłe pytania, czy będzie wreszcie ta dziewczynka,{dobijające} odpowiadam często, że to nie koncert życzeń! Mam spore problemy z donoszeniem tej ciąży jest inna niż poprzednie-pewnie to już wiek, najmłodsza nie jestem.
Oczywiście najbardziej się boję, żeby dzidzia nie była czasem chora, tyle jest nieszczęść i chorób, to priorytet. Zwłaszcza, że zażywam fenoterol razem z isoptinem, luteinę i czuję się po nich fatalnie i mam obawę o zdrowie maleństwa. Jeszcze raz Was pozdrawiam i wszystkim, życzę spełnienia marzeń.

Daria no to faktycznie masz sporo tego mleczka ...

Lola flora ...no! to gratki za konsekwencje skoro tak postanowiłaś i nie dusisz gina o płeć :))
&&&&&&& trzymam za zdrową dzidzię :)
ja też brałam fenoterol i inne podtrzymywacze w ciąży z synem i wszystko jest z Nim si ;)
tym się nie stresuj...
a imiona macie wybrane ?? w jakim wieku masz 2 synków ?:)

Ty nas poczytałaś i trochę o nas wiesz a my o Tobie nic :-p

Tasha dobrze,że narazie jesteście same ...czy lekarz powiedział wstępnie ile będziecie w szpitalu??

Tasha, życzę dużo zdrowia córeczce a Tobie siły, obście szybko wróciły do domku, Nie wiem, czy Ty mieszkasz w Polsce? Ja byłam w szpitalu z moim 1 synkiem ponad miesiąc. W różnych szpitalach, miał zapalenie płuc między innymi, którego nabawił się w szpitalu:baffled: Ja koczowałam przy jego łóżeczku na krześle a na noc po kryjomu rozkładałam koc bo nie wolno było! to są polskie szpitale! Ja po porodzie razem z dzieckiem przez te choroby wróciłam dopiero po 5 tygodniach. Będę trzymała za Was kciuki.;-)

dziewczynki ja tylko na chwileczke bo zaraz bedziemy mieli gosci ;-)

witaj Lola Flora :-) to juz 33 tydzien u ciebie :-) jeszcze pare tygodni i dowiesz sie kto u ciebie mieszka,a jestem pewna ze zdrowy, sliczny dzidzius :tak:
podziwiam cie ze wytrzymalas i nie podpytalas lekarza kto zamieszkal w twoim brzuszku :szok: ale masz racje najlepsze sa niespodzianki ;-)

dziewczyny, kurcze ja juz sie pogubilam z ta owulacja... myslalam, ze juz po bo bolal mnie prawy jajnik (chyba 2 albo 3 dni temu), a dzisiaj troche bolalo mnie z lewej strony i pojawil sie sluz z nitkami krwi :szok:
wiem, ze takowy wystepuje czasami podczas owulacji. a moze to bylo drugie podejscie? juz sama nie wiem :-(

sorki, ze tak o mnie, ale nie mam teraz czasu :zawstydzona/y:

zagladne do was pozniej ;-)

Mama 05, mój starszy synek ma 11 lat, a młodszy 7. Fajne z nich chłopaki już się nie mogą doczekać na brata, albo siostrę, chociaż oni wolą dziewczynkę. Młodszy Julian jak się dowiedział o ciąży to wziął swoje oszczędności kazał się zaprowadzić do sklepu z zabawkami i zakupił sam( nie pozwalał nam wejść razem z nim}zabaweczki dla dzidziusia, zapakował w ozdobną torebeczkę i tak spakowany prezent trzyma w swoim pokoju dla dzidziusia.
Dzięki za pocieszenie z tym fenoterolem :-)pozostaje być dobrej myśli
Mój starszy synek ma na imię Staś, młodszy już pisałam Julek. Dla dziewczynki mam wiele imion, zawsze miałam, ale nie było jak wykorzystać:tak:,Emilia, Malwinka, Laura( to marzenie mojego Juliana mieć siostrę o imieniu Laura) no i inne by się znalazły, ale pewnie nici z tego. A dla chłopca razem z mężem mamy duży problem,już wiele razy przerabialiśmy całe stosy imion i nic, jedynie co mój mąż najmniej kręcił nosem to Tymon. Ale ja sama nie wiem. Muszę jeszcze pomyśleć.

reklama
Marzycielko a próbowałaś testów owulacyjnych? Niektórym kobietką bardzo się sprawdzają. Ja używałam takich z apteki wydałam sporo kasy, ale moją szalona owulację ciężko było namierzyć, bo moje cykle raz miały nawet 42 dni a innym razem 29 i bądź tu człowieku mądry. Ale jak cykle są mniej szalone to może łatwiej z tymi testami. :-)

Do góry