reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

U nnie lepiej.Wiadomo ze zal mi tej ksiezniczki bo trudno sie pogodzic ze jej nie bedzie.Ale jest lepiej.Napewno po kazdym usg i widoku siurka befe miala dola.Ale mysle ze to minie.Szkoda ze nie mieszksm blizej was to bym waszymi ksiezniczkami sie cieszyla.Bo te sukienki takie boskie sa

reklama
Witam..
Często was podczytuje i trzymam kciuki za każda z osobna byście zobaczyły swoje upragnione IIkreski i by potem dzieciątko było takiej płci o jakiej marzycie..;-)

My mieliśmy zacząć się starać za jakieś 2 lata ale jak narazie liczę na kontrolowana "wpadke":)
Marzę o córeczce, ale nie obrażę się jeżeli 3 bedzie chłopiec..
Niestety ostatnio podczas pobytu w szpitalu zdiagnozowano u mnie zmianę na watrobie o morfologi naczyniaka wizyte u lekarza mam dopiero pod koniec miesiaca, próbowałam znaleść w internecie jakies informacje czy to nie jest przeszkoda by zajść w ciąże, ale nic nie mogę znaleśc:no: Czy nie wiecie może wy coś na ten temat?

Tasha 100 lat dla "Synusia":-D
Taaak problem się rozwiązał-tempka dziś zdecydwanie w dół...uffffffffff bo wszystkie gwiazdy w maju twierdzą, że byłby chłopczyk:tak:hehe i suplementy i diata dopier od niedawna wiec super jak jest:))

Piranha, to straszne co piszesz...ale spokojnie nie denerwuj sie kochana!!!! Na pewno wszytsko bedzie super i królewna będzie na swiecie;)))

Czarodziejko,
to super ze klasa utworzona, na pewno jestes dumna ze synek bedzie w 1klasie;))

Truskaffko, a ty kiedy testujesz?

Bell, super, że wypoczelas i pogoda dopisala!!!!

Andziak,
ciesze sie powoli smutki ida precz!!!! a imie na pewno sie nzajdzie dla slodziaka:***

Miłego pololudnia dla WSZYSTKICH!!!! U nas dziś słoneczko 30st w cieniu:)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Me-Klaudia _WITAJ
pamietam cię z majówek ;-) niestety mi nie było dane z wami zostać :-(
na tej chorobie sie nie znam ale myslę,ze dla bezpieczeństwa warto poczekac ten miesiąc i byc pewnym:)):tak:
miłego dnia kobietki
Gal??????????????????????????????????? :nerd::confused:
Tasha-100lat dla syneczka ;)

Andziak bardzo wczesnie udało sie dojrzec tego siurka, moj lekarz mowil, ze przed 18-19 tyg ciazy nie bedzie szukal plci, bo jak sie probuje wczesniej ustalic płeć to jest duzo pomyłek, wiec głowa do góry, moze bedzie Zosia, a nie Zofian ;)
Tasha sto lat dla synusia!!!!!!!!!!!

Andziak piwo też pijemy na dziewczynke?

powiedzcie mi proszę jakie suplementy kupic (na dziewczynke oczywiscie)

cytrynian wapnia 600 magnez 300 wit C 1000, lacibios femina
pic mleko, jogurty, serki, zurawina, a cytryny, grepfruty też? przed sexem pic cole
kupie sylk
a ten progesteron w zelu w jakim celu?
co jeszcze??????????? ratujcie, bo nie ogarniam wszytskiego;))))

Ostatnia edycja:
B-50 complex, urinal ja jeszcze mam z suplementów, a ten progesteron to krem do smarowana, aby zwiekszyc jego ilosc-z czego rozumiem:) a to sprzyja poczeciu dziewczynki, aha jeszcze bransoletke z jonami ujemnymi zamowilam:)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Andziak te następne prenatalne to połówkowe ale też w poradni genetycznej,datę od razu miałam wyznaczoną na tym badaniu,powiedzieli mi że to 2 część badań ,które wykonuje się w 20 tc.Jest jeszcze 3 genetyczne ale nie obowiązkowe i płatne bez względu na wiek.
Co do wielkości zarodka to ja słyszałam tak jak mówi Piranha że na samym początku dziewczynki są większe ,szybciej widoczne na usg no i testy wychodzą szybciej-nie ukrywam że trochę na to liczę
liczę też na wysokie tętno bo z chłopcami ,którzy byli bardziej ruchliwi w czasie badania miałam około 120 a teraz 166 i maleństwo było bardzo ospałe.Dziewczyny jest jednak coś czego pewnie nie dotrzymałam przy planowaniu Pan Orgazmo
Ewcik mnie normalnie ciekawość zżera coraz bardziej co tam w brzuszku siedzi.he he
Piranho życzę Ci by to co zaplanowałaś się spełniło.Żebyś bez stesu mogła przeżywać tę najważniejsze chwilę w twoim życiu.
Gal i Mama nie przedstawiłyście L4 no nieładnie.
Wracajcie bez Was tu jakoś dziwnie .

MeKlaudia witaj :) My to się już poznałyśmy ;)

Czarodziejko co do Włoch no cóż ja nie byłam wiec nie wiem. Ale każdy ma prawo mieć swoje zdanie na temat pobytu za granicą... Ola była w Rzymie, zwiedzała głównie zabytki i taki był jej cel jadąc tam. Jest zachwycona włoską kuchnią chociaż pizze woli polską:) Piękny Panteon bardzo zwrócił jej uwage.. dużo spacerowali po placach i najbardziej polubiła plac Navona.. generalne ona jechała tam zwiedzać i nie dało się nie zauważyć że w Rzymie jest brudno. Ludzie szaleją na tych swoich skuterkach hehe przywiozła sporo pamiątek... podobało jej się:) Wy jeździcie na plaże na domek... tam są inne widoki jest spokoj i pewnie jest inaczej niż własnie w Rzymie. Ty jadąc do Włoch jedziesz wypocząć poleżeć sobie gdzieś na plaży przykładowo a Ona jechała zwiedzać. inaczej na pewno jest w dużym miescie a inaczej np w północno-zachodniej części wyspy gdzie jest piękna plaża Cala luna.... lub inne La Pelosa.... tam to jest pewnie pieknie i zupełnie inaczej:)

reklama
natusia dzieki wielkie za info ;) jak myslisz jak dlugo przed planowanym staraniem nalezy stosowacc suplementy, miesiac wystarczy? moglabyc zapodac link do bransoletki?

Do góry